Skip to main content

CNA. România TV, amendă pentru 14 emisiuni analizate! Unele cu Becali şi Şoşoacă. Cât a primit postul

 
CNA. România TV, amendă pentru 14 emisiuni analizate! Unele cu Becali şi Şoşoacă. Cât a primit postul

CNA. România TV s-a ales cu o nouă amendă de la Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Publicitate

Postul TV a fost sancţionat pentru nu mai puţin de 14 emisiuni! Membrii CNA au analizat 16 rapoarte de monitorizare şi au dat aceeaşi amendă pentru toate.

Valentin Jucan a propus 10.000 de lei pentru mai multe emisiuni din ianuarie şi februarie. Propunerea sa a trecut cu şapte voturi pentru şi două împotrivă.

Toate emisiunile au avut aceeaşi problemă: moderatorul nu a intervenit în timp ce invitaţii făceau diferite afirmaţii despre vaccinul anti-Covid sau protestele împotriva Guvernului.

Emisiunile cu „probleme” de la România TV sunt:

  • Emisiunile România exclusiv şi România de poveste difuzate pe data de 16.01.2021
  • Emisiunea Punctul culminant difuzată pe 18, 19, 21.01.2021, 03, 04.02.2021
  • Emisiunea Ştirile România TV difuzate pe 24, 28.01.2021  şi 14.02.2021
  • Emisiunea Breaking news difuzată pe  23, 30.01.2021, 13 şi 18.02.2021

Câteva exemple despre ce s-a spus în acele emisiuni:

Afirmaţiile lui Gigi Becali despre vaccinul anti-Covid, în ediţia din 21 ianuarie a emisiunii „Punctul Culminant” moderată de Victor Ciutacu:

Gigi Becali: „Dom`le... nu, dom`le, eu sunt mai înapoiat aşa şi eu cred că vaccinul ăsta e începutul la... la care vor urma mai multe vaccinuri şi după aia o să urmeze cipul. Eu aşa cred.

Că urmează vaccinul ăsta, pe urmă încă 3,4,5... nu ştiu cum, şi după aia o să trebuiască şi cipul ca să putem să intrăm în magazine şi în restaurante şi în mall-uri şi cutare. Aşa cred eu. Şi nu... dar nu cred, de ce? Pentru că... în el, de ce? Pentru că nu ştiu sau dacă e să fac, dar eu nu fac, dar la familie să spunem, fac AstraZeneca. De ce să fac Moderna şi cu ălălatul? Pfizer?”

Afirmaţiile Dianei Şoşoacă că ar urma să fie otrăvită, în ediţia din 18 ianuarie a emisiunii „Punctul Culminant” moderată de Victor Ciutacu:

Diana Şoşoacă: „Am avut o întâlnire acum o lună cu nişte prieteni. Şi unde poţi să bei o cafea noaptea, decât la o benzinărie, în stradă?! Da?! Vreau să vă spun că a fost atât de pe faţă, o maşină a venit, se vedeau foarte clar că oamenii erau din servicii.

Ce să mai discutăm, că deja am început să îi recunoaştem. Efectiv au scos aparatele de fotografiat şi de filmat şi o oră au stat cu ele îndreptate spre noi. Şi noi, efectiv ca să le facem în ciudă, să le arătăm că nu suntem intimidaţi, am stat exact în faţa lor şi discutam cu voce tare să audă ce vorbim. După o oră au plecat. Deci ce să vă spun mai mult de atât? Am şi martori! Da?! Deci vor să intimideze!

Dacă vor trece la fapte, vai de mama lor! Mi s-a spus: ai grijă din acest moment, nu ai voie să bei de la nimeni, nici cafea, nici ceai, nici apă, nu-ţi mai comanda mâncare online, roagă-l pe copilul tău cel mare să nu mai comande online pentru că ţi se ştie adresa şi vei avea de înfruntat... e posibil să ţi se întâmple ceva, să îţi otrăvească copiii. Nu îţi face rezervări la cazare, nicăieri! Întotdeauna cazarea să fie ori pe numele altcuiva, să nu se ştie că stai tu acolo.

Sau să ţi-o faci, cum să zic, să îţi găsească cineva şi cu un minut înainte să te duci. Nu mai plăteşti online ca să nu se ştie de unde vin banii, adică să nu fie de pe numele meu, de pe contul meu. Am avut tot felul de interdicţii şi am rămas uimită când mi s-a spus: nu mai mirosi flori. Şi am zis: cum adică nu mai mirosi flori?

Păi zice: sunt nişte... se pun, foarte multe persoane non-grata pentru sistem în străinătate au fost omorâte prin buchetele de flori pe care le-au primit sau li s-au pus nişte prafuri care le-au dat nişte boli pe care le-au dus pe picioare câţiva ani până au murit.

Mi-au spus: Diana, în ultimele zece zile este cel mai periculos! Ia-ţi copiii şi ascunde-i! Nu îi lăsa că eşti foarte mult pe drumuri, copiii vor sta mult acasă, nu o să ai timp să le găteşti, e clar că vor comanda mâncare, nu poţi să ştii cine şi ce face cu mâncarea, nu poţi să ştii cine intră peste ei în casă, nu poţi să ştii nimic.

Zice: poate să nu fie din partea partidelor, a serviciilor,  poate să fie efectiv nişte hoţi care te urmăresc, eşti vizibilă, ai notorietate acum şi să  te ferească Dumnezeu să nu îţi dea spargere exact când sunt copiii tăi pe acasă.

Dacă pentru un senator sunt nişte anumite servicii care trebuie să îşi facă treaba şi să-i păzească spatele senatorului, şi pe care nu le vedem, sunt, totuşi, nişte personaje care urmăresc şi sunt văzute. Ori e special, la intimidare, ori dacă nu, nu ştiu cum e... Deocamdată văd că nu m-a omorât nimeni şi nici nu a fost vreo tentativă de omor de curând, dar eu vă spun că de mâine voi face cerere pentru permis de port-armă.

Măsurile sunt luate şi aviz amatorilor. Dar eu îmi voi lua şi permis de port armă pentru că s-ar putea să mă trezesc în casă cu anumite persoane sau, cine ştie, când sunt singură în maşină. Doi la mână, se pare că deranjez foarte mult şi deja se pare că se încearcă aşa... ştiţi cum e?! E fix experimentul Bogdan Stanoevici şi se pare că noi, cam cei care am cam deranjat cel mai mult, suntem pe lista neagră.”

Afirmaţiile lui Gheorghe Piperea despre tăierea finanţării unor spitale din Sectorul 1, în ediţia din 4 februarie a emisiunii „Punctul Culminant” moderată de Victor Ciutacu:

Gheorghe Piperea: „Nu ştiu dacă sunt întregi la minte sau dacă au ceva în cap. Permiteţi-mi să vă spun ceva în legătură cu spitalele. Nu este vorba de orice spital este vorba despre, în primul rând, spitalul de Urgenţă Floreasca este vorba în al doilea rând de spitalul de arşi.

Opreşti finanţarea, să opreşti finanţarea nu este doar o hotărâre nulă de Consiliu Local care ar trebui de urgenţă suspendat la Curtea de Apel şi anulat. Dar este şi un abuz în serviciu deosebit de grav, ca să  numai vorbim de faptul că oricine păţeşte ceva în aceste spitale din lipa de finanţare poate să dea în judecată tot acel Consiliu Local minus cei care au votat împotrivă, desigur, dar în primul rând pe doamna Clotilde. ”

CITEŞTE ŞI: Două amenzi şi o somaţie pentru România TV. Sancţiuni pentru emisiunile lui Ciutacu. Arafat, reclamaţie pentru afirmaţiile făcute de Şoşoacă

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • B.A.M B.A.M
    Încă o amedă o POLITICĂ pe care telespectatorii o vor ignora "CU BRIO", pe modelul amenzilor POLITICE de la "Acces Direct", datorită/din cauza decredibilizării instituției...
    Unii vor spune că exagerez dar de ce să dai amendă pentru un avocat frustat care nu spune cam nimic concret (Piperea) , pentru un senator PARANOIC (Șoșoacă) sau pentru Becali care are o altă opinie decât a majorității (și la propriu și la figurat)???
    #JOS IPOCRIZIA DIN CNA
    #LIBER ARBITRU
  • Alex Alex
    Bă! Sa amendezi Nasul tv cu 20.000 lei și sa amendezi Ghiță Rusia TV cu 10.000 lei mi se pare absurd!! Trebuia sa fie amendat cu 600.000 lei și sa închidă acest mizerabil post de televiziune!!
  • jk jk
    Mda...La nasul cu audienta 0 barat pentru 2 emisiuni dai 20000 si la astia pentru o tona de emisiuni cu audienta mare 10000....

Trimite un comentariu

sus