Skip to main content

INTERVIU. George Baltă, despre propriul rol, din filmul „Mai departe”: „Schimbările de look şi scenele când ajung la spital nu au fost uşor de dus pentru mine”

 
Fostul rugbist George Baltă interpretează propriul rol în filmul „Mai departe” realizat de Tedy Necula / foto: arhiva personală
Fostul rugbist George Baltă interpretează propriul rol în filmul „Mai departe” realizat de Tedy Necula / foto: arhiva personală

Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru PaginademediaGeorge Baltă povesteşte cum s-a simţit la filmările pentru producţia „Mai departe”, regizată de Tedy Necula, unde a interpretat propriul rol.

Publicitate

„Să îmi joc propriul rol într-un lungmetraj a fost o adevarată provocare. Este ciudată senzaţia să te pui în faţa camerelor de filmat şi atunci când auzi Acţiune să te reîntorci mental în timp, să retrăieşti acele încercări ale vieţii.

Sunt o persoană cu dizabilităţi şi toate schimbările de look sau locurile noi unde am filmat nu au fost ceva uşor de dus pentru mine”, a spus George, pentru Paginademedia.

În anul 2006, în timpul unui meci de pregătire, fostul rugbist George Baltă a suferit un accident, în urmă căruia a rămas în fotoliu rulant.

George spune că actriţa Nuami Dinescu (cunoscută şi din serialul „Camera 609”), cea care o interpretează pe mama sa în film, i-a oferit multe sfaturi despre actorie, pentru a se descurca la filmări.

„Doamna Nuami s-a apropiat foarte mult de mine, încă de la prima întâlnire, şi pe tot parcursul filmărilor mi-a dat multe sfaturi despre actorie.

Şi-a intrat foarte bine în rolul de mama lui George şi sunt bucuros că a acceptat acest rol”, ne-a mai spus George.

Distribuţia filmului este completată de nume precum Gelu Niţu („Adela”, „Sabina”, „Inimă de ţigan”), Dimitrii Bogomaz („Moştenirea Oliviei”, „Funeralii fericite”), Dan Murzea („Coborâm la prima”) şi Adrian Păduraru („Sabina”).

Producţia a intrat în toate cinematografele din ţără în data de 27 octombrie şi încă mai rulează în unele săli.

GALERIE FOTO. George Baltă, imagini de la lansarea filmului în cinema. „Părinţii şi echipa m-au ajutat enorm în tot procesul ăsta. Am stat în temperaturi de 43 grade până la 6 grade…greu.”

Paginademedia.ro: Cum a fost pentru tine să îţi joci propriul rol?

George Baltă: Să îmi joc propriul rol într-un lungmetraj a fost o adevarată provocare. Este ciudată senzaţia să te pui în faţa camerelor de filmat şi când auzi „Acţiune” să te reîntorci mental în timp, să retrăieşti acele încercări ale vieţii.

A fost greu, dar şi frumos să refaci într-o zi scene dramatice, dar şi amuzante, a fost o experienţă pe care Tedy Necula, regizorul filmului şi-a dorit-o. 

George Baltă: „Cele mai grele secveneţe au fost refacerea scenelor unde ajung la spitalul de urgenţă şi moartea fratelui meu”

Paginademedia.ro: Cât de greu ţi-a fost la filmări?

George Baltă: Nu am şcoală de actorie, dar nici nu s-a căutat asta şi recunosc că mi-a fost destul de greu.

Sunt o persoană cu dizabilităţi şi toate schimbările de look sau locurile noi unde am filmat nu au fost ceva uşor de dus pentru mine.

Părinţii şi echipa m-au ajutat enorm în tot procesul ăsta. Am stat în temperaturi de 43 grade până la 6 grade…greu.

Paginademedia.ro: Care au fost cele mai dificile secvenţe pentru tine?

George Baltă: Cele mai grele au fost refacerea scenelor unde ajung la spitalul de urgenţă şi moartea fratelui meu. Acolo mi-am dat mult timp să pot juca şi m-am resimţit acasă după filmări.

Paginademedia.ro: Cum a fost să joci cu Nuami Dinescu?

George Baltă: Doamna Nuami s-a apropiat foarte mult de mine de la prima întâlnire şi pe tot parcursul filmărilor mi-a dat multe sfaturi despre actorie.
Şi-a intrat foarte bine în rolul de mama lui George şi sunt bucuros că a acceptat acest rol.

George Baltă: „Doamna Nuami s-a apropiat foarte mult de mine”

Paginademedia.ro: Când ţi-a propus Tedy Necula că vrea să facă un film despre povestea ta?

George Baltă: Prin 2015 ne-am cunoscut personal la un eveniment unde eram invitat ca speaker şi după ce mi-a auzit povestea a decis că merită ecranizată, dar cu o singură condiţie, să-mi joc eu propriul rol.

Paginademedia.ro: De ce să urmărească oamenii filmul Mai departe?

George Baltă: Mai Departe este un film care te trece prin toate stările, este filmul ăla care îţi arată că întotdeauna există mai departe indiferent de ce ne oferă viaţa, este un film din care înveţi ceva nou de fiecare dată când îl vezi.

George Baltă: „Puterea de a merge mai departe cred ca a venit din partea familiei care a luat cele mai bune decizii atunci când eu nu am mai putut”

Paginademedia.ro: Cum ai găsit puterea să mergi mai departe după ce s-a întâmplat în viaţa ta?

George Baltă: Puterea de a merge mai departe cred ca a venit din partea familiei care a luat cele mai bune decizii atunci când eu nu am mai putut. Astăzi ei sunt motivele mele de a merge mai departe

Paginademedia.ro: Cum decurge o zi din viaţa ta?

George Baltă: O zi din viaţa mea începe cu timp pentru mine, sport, meditaţie, tot ce mă face să mă simt bine. Urmează orele petrecute în faţa laptopului la job şi după iar timp pentru mine. Fie mă pregătesc de conferinţe, fie pentru vreo cursă de alergare.

VIDEO. Secvenţe din filmul „Mai departe” despre viaţa fostului rugbist George Baltă

Citeşte şi: EXCLUSIV. Nuami Dinescu, despre personajul din filmul „Mai departe”: „A fost cel mai greu rol...” De ce a plâns înainte de filmări? (INTERVIU)

 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus