Skip to main content

EXCLUSIV. Nuami Dinescu, despre personajul din filmul „Mai departe”: „A fost cel mai greu rol...” De ce a plâns înainte de filmări? (INTERVIU)

 
Actriţa Nuami Dinescu are rolul principal feminin în drama „Mai departe” regizată de Tedy Necula, inspirată de viaţa rugbystului / colaj Paginademedia.ro cu fotografii din arhiva personală
Actriţa Nuami Dinescu are rolul principal feminin în drama „Mai departe” regizată de Tedy Necula, inspirată de viaţa rugbystului / colaj Paginademedia.ro cu fotografii din arhiva personală

INTERVIU. Nuami Dinescu a povestit, într-un interviu pentru Paginademedia, despre personajul pe care îl interpretează în producţia „Mai departe”, regizată de Tedy Necula.

Publicitate

În film, actriţa Nuami Dinescu este mama rugbistului George Baltă, a cărui viaţa s-a schimbat după accidentul pe care l-a avut în timpul unui meci de pregătire, în anul 2006.

„În noaptea dinaintea primei zile de filmare nu am dormit deloc”, a mărturisit Nuami Dinescu, în exclusivitate pentru Paginademedia.ro.

Actriţa dezvăluie că nu poate explica cum s-a pregătit pentru acest rol şi că este cel mai greu pe care l-a făcut până acum:

„Acesta a fost cel mai greu rol. Cel mai greu (...). Nu ştiu să explic cum m-am pregătit, după ce l-am cunoscut, după ce i-am văzut zâmbetul şi ochii, şi temerile, şi eforturile, cumva, George a devenit “al meu.” Restul l-a facut Doamne-Doamne la filmare.”

Filmul „Mai departe” intră în toate cinematografele din ţără în data de 27 octombrie. Actriţa Nuami Dinescu poate fi urmărită în comedia romantică Lasă-mă, îmi place! Camera 609, difuzată în fiecare vineri la Antena 1. 

Nuami a mai jucat în serialul Adela, produs de Ruxandra Ion, tot la Antena 1, şi în filmul Teambuilding.

GALERIE FOTO. Nuami Dinescu, interviul integral, în continuare:

Paginademedia.ro: Eşti mama lui George Baltă în filmul Mai departe. Cum ai fost aleasă pentru rol?

Nuami Dinescu: La întrebarea asta ar trebui să răspundă regizorul Tedy Necula. Eu am mai avut un proiect cu el acum doi ani în care făceam două personaje, probabil a vazut el ceva la mine.

Spunea într-un interviu că atunci când scrie sau „vede” personajele, are deja actorii în minte. Pentru mama lui George, spunea sâmbătă, într-o emisiune la TVR - „nici nu mă puteam gândi la altcineva pentru rolul mamei”. Uneori regizorii îşi asumă şi calea mai puţin bătătorită a castingului.

Paginademedia.ro: Cum ţi-ai pregătit personajul?

Nuami Dinescu: Înainte de toate, după ce am citit scenariul, m-am apucat să citesc tot despre George Baltă. Tot ce am găsit. Am mers acasă la el, i-am cunoscut pe ai lui, a fost dragoste la prima vedere între noi. Pur şi simplu.

George e uşor de iubit, ai lui sunt atât de buni şi de calzi, toată suferinţa prin care au trecut  i-a făcut şi mai buni, şi mai răbdători, şi mai curajoşi. Şi crede-mă, prea multa durere a căzut pe ei.

Nu ştiu să explic cum m-am pregătit, după ce l-am cunoscut, după ce i-am văzut zâmbetul şi ochii, şi temerile, şi eforturile, cumva, George a devenit „al meu”. Restul l-a facut Doamne-Doamne la filmare.

Paginademedia.ro: Care a fost cel mai dificil rol pe care l-ai avut?

Nuami Dinescu: Acesta a fost cel mai greu rol. Cel mai greu. O să înţelegeţi de ce când o să vezi filmul. E cu totul şi cu totul altceva decât se aşteaptă lumea să vadă.

În noaptea dinaintea primei zile de filmare nu am dormit deloc. Ştiam care e prima secvenţă, intram direct în dramă, era ca o lovitură în plex, cum să dormi?

Paginademedia.ro: Ai plâns mult la filmări?

Nuami Dinescu: Da. Mult. Şi când am văzut prima dată filmul am plâns, deşi ştiam ce se întâmplă, fusesem acolo. E un film puternic, dar în sensul bun. Nu e un film dureros care te demolează. Dimpotrivă.

Paginademedia.ro: Care a fost cea mai dificilă secvenţă din acest film?

Nuami Dinescu: Au fost două. Prima a fost când ajung la spital şi îl găsesc pe George imobilizat pe targă, şi cealaltă la cimitir. O să vedeţi de ce eram acolo, ce s-a întâmplat.

Paginademedia.ro: De ce să vină oamenii la producţia Mai departe?

Nuami Dinescu: Povestea lui George nu e doar o relatare documentară, nu e un film oarecare, e un film care ar fi putut deveni un film greu, dramatic, însă nu e deloc aşa, în ciuda firului narativ. E un film inspiraţional, un film cu mult umor, e un film despre capacitatea noastră de a ne ridica de fiecare dată când viaţa ne pune la pământ.

Şi e despre personajul central, George, care e exact aşa cum e în final, sincer, bucuros, îndrăgostit de viaţă şi fericit, da, e greu de crezut ce spun, dar George e mai liber şi mai independent decât mulţi dintre noi care stăm pe picioarele noastre.

Filmul e despre viaţa unui om care nu are pic de falsitate în el, nu e un erou din benzi desenate, e un bărbat frumos, inteligent, educat, cultivat, cu mult umor care îşi trăieşte viaţa mult mai energic, mai bucuros, mai recunoscător decât mulţi dintre noi. 

Şi sincer, oricâte discursuri am auzit, mai motivaţional decât filmul lui Tedy Necula, eu nu ştiu. Sunt mândră de el, îl ştiu de când era mic, avea o strălucire şi o maturitate aparte. Am fost foarte bucuroasă că m-a ales pe mine să fiu mama lui George.

Pentru mine, filmul “Mai departe”, nu e doar un film în care am jucat, e o experienţă profundă care mă împinge de la spate de fiecare dată când mi se pare că mi-e greu. Şi îl aud pe George undeva, în capul meu, cum imi spune, uitându-se direct în ochii mei ”nu ne plângem de milă, da?”

Citeşte şi: Minutul Paginademedia cu Nuami Dinescu. Se uită la Chefi la cuţite şi preferă serialul Brooklyn Nine-Nine. De ce îi plac podcasturile

 

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus