Skip to main content

DESPĂRŢIRE. Ionuţ Cristache anunţă plecarea de la TVR. „Nu ştiu ce va fi, nu ştiu ce urmează”

 
DESPĂRŢIRE. Ionuţ Cristache anunţă plecarea de la TVR. „Nu ştiu ce va fi, nu ştiu ce urmează”

Ionuţ Cristache şi-a anunţat plecarea de la TVR, post la care a realizat emisiunea Romania9 în ultimii cinci ani. Cristache a făcut anunţul plecării pe pagina sa de Facebook

Publicitate

„Dupa 5 ani, colaborarea mea cu Televiziunea Publica a ajuns la final! Va multumesc pentru mesajele, telefoanele, intrebarile, toate cate au venit in aceasta perioada!

Nu o sa fiu patetic, nu o sa incep sa insir cifre, editii, momente, sa ma autoelogiez sau sa-mi fac autocritica! Ce a fost ati vazut! Despre ce nu s-a vazut, poate altadata”, a scris Cristache

„Raman cu satisfactia construirii unui brand, Romania9, poate cea mai sincera, si, de ceva timp, cu siguranta cea mai curajosa emisiune de dezbatere!”, a mai adăugat el. 

Cât despre ce se va întâmpla mai departe, Cristache a precizat: „Nu stiu ce va fi, nu stiu ce urmeaza, va tin la curent!”

CONTEXT. Romania9 a fost principalul talk-show de la TVR, difuzat în prime-time, până în vara lui 2021, când  noua conducere a postului public a decis să mute emisiunea la ora 17.00, după cum anunţa paginademedia.ro în exclusivitate AICI.

Decizia venea la scurt timp după demiterea fostei preşedinte a postului, Doina Gradea, şi numirii în locul acesteia a unui şef interimar, Ramona Săseanu. 

Decizia conducerii TVR de a muta emisiunea a fost contestată în instanţă de Cristache (pe larg AICI), iar Doina Gradea a fost unul dintre martorii care au şi dat declaraţii în instanţă în favoarea realizatorului Romania9. 

Cristache n-a avut însă câştig de cauză. Atât Judecătoria Sectorului 1, cât şi Tribunalul Bucureşti (acolo unde a făcut apel) i-au respins solicitarea realizatorului Romania9. 

După ce i-a respins acţiunea pe fond, judecătorii au venit şi cu motivarea. Principalul aspect subliniat în motivare este acela că un aspect esenţial:

„Contractul lui Cristache cu TVR nu conţine o clauză cu privire la ora de difuzare a emisiunii”, după cum relata Paginademedia.ro.

Anunţul lui Ionuţ Cristache: 

„Dupa 5 ani, colaborarea mea cu Televiziunea Publica a ajuns la final! Va multumesc pentru mesajele, telefoanele, intrebarile, toate cate au venit in aceasta perioada!

Nu o sa fiu patetic, nu o sa incep sa insir cifre, editii, momente, sa ma autoelogiez sau sa-mi fac autocritica! Ce a fost ati vazut! Despre ce nu s-a vazut, poate altadata! Raman cu satisfactia construirii unui brand, Romania9, poate cea mai sincera, si, de ceva timp, cu siguranta cea mai curajosa emisiune de dezbatere! Nu am construit-o singur ci impreuna cu o mana de oameni carora le multumesc!

Dar, in special, va multumesc dumneavoastra! O emisiune fara public nu are misiune si voi ati fost numerosi indiferent de ora, format sau context! Nu stiu ce va fi, nu stiu ce urmeaza, va tin la curent! Ma inclin!”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • eu eu
    pnl a intrat cu bocancii-n tvr...in locul lui cristache vine,direct,fara ocolisuri,ditamai raressssssss bogggdaaaaaannnnnnnnn. politizare farra limite.p.s. de remarcat ca,psd,n-a dat afara propaganda pnl din radio.
  • Rupert Murdoch Rupert Murdoch
    Cristache, bine ca ai scapat de TVR. Nu fi trist, abia acum incepe gloria pt tine: deja CNN, Euronews, BBC, Rai si Al Jazeera au aflat ca Ramona Saseanu si Turturica nu te-au apreciat si au anuntat oferte. Nu uita sa o iei si pe Gradea cu tine. Problema e ca aveati salarii prea mari si pentru astia.
  • Doina G. Radea Doina G. Radea
    Hă hă hă! Văd că Claudiu Lucaci are timp să posteze și de la ANRE. Da, s-a dus de la frecat menta, la frecat menta și mai tare. Nu înțeleg însă de ce e pornit pe Sărmăluță. E și el tot PSD-ist. Stăpânul a fost diferit: Adi, nu Liviu.:)))
  • Nepostac Nepostac
    Lipsa de inteligență a unora și/sau abjecția unor postaci "profesioniști" oferă un spectacol dezgustător .
    Adică: un torent, o avalanșă de comentarii violent critice, cvasi injurioase, la adresa unui remarcabil realizator tv, remarcabil mai ales pentru că s-a dovedit a fi SINGURUL EFECTIV IMPARȚIAL d.p.d.v. al orientării politice dintre colegii lui de îndeletnicire. E nedrept și de tot hazul să-l înjuri ca "PSD-ist" (!) pe unul care tocmai că s-a arătat a fi nici PSD-ist, nici haștagist sau tefelist, ci doar un gazetar cinstit și talentat !
    .
  • Omar Omar
    Paginademedia as vrea sa stiu de ce ati eliminat comentariul la aceasta postare. ca sigur nu e cenzura, nu?
  • ILIE TANAU ILIE TANAU
    ***
  • Lucia Marusievici Iorga Lucia Marusievici Iorga
    De la sfârșitul lunii decembrie, complicea lui Cristache, distinsa Livia Șerban Iancu, nu a făcu nimic. Nimica nimicuta. Cum își justifica ea salariul?
  • margo margo
    ca de obicei, citesc si comentariile. nu inteleg cine e lidia serban iancu si ce legatura are cu postarea? cristache, acest individ care arata de parca a fost luat cu forta de pe wc, a fost cel mai penibil jurnalist de care am auzit vreodata. de la furtul de sarmale cu ocazia zilei nationale la paranghelia din bucuresti pana la emisiunea asta cu audienta subunitara de la tevereu nu a excelat decat prin slugarnicie. aaaa, si livia pila e la anre, nu stiati? detasat in interes de sinecura... asta, de serviciu.
  • Bounce Bounce
    Ce plânge lumea după el săracul
  • Dolores Margulies Dolores Margulies
    Căt de josnic, de penibil, de fără simtul realitatii e individul asta. Toti oamenii cinstiti i-au asteptat si dorit plecarea. Nu mai vrem sa mai auzim nici de compromisa SERBAN IANCU LIVIA. La Comisia de etică, la Personal cu ea pentru desfacerea contractului de muncă și apoi amândoi la STB. Să se califice in posturi de vatman.
  • Porcu Porcu
    Când te susține Gradea și nu breasla din care faci parte, poate ar fi bine sa te intrebi dacă intr-adevar ești jurnalist bun…sau angajat la partid
  • Realia Tescariu Realia Tescariu
    Dacă madama Șerban Iancu ar ști ce e aia rușine, si-ar face și ea bagajelul și s-ar duce pe pustii. E compromisă. Nu mai are dreptul sa se numească jurnalista. Nici nu cred ca a fost vreodată.
  • Livia Pila Livia Pila
    O veritabila izbăvire pentru TVR. Cristache a fost o rușine . O pacoste. Un afront. Adus la ordin politic de numitele Radu Irina și Gradea Doina. Cit despre doamna Șerban Iancu . Insa asta e de multa vreme o oaie neagră.
  • Hocus Hocus
    Sa le iei si pe Gradea si pe nulitatea aia de Livia Iancu cu tine. E anormal ce salarii au aceste incompetente. PSD-isti aroganți abonați la banul public!!
  • Iuliana Marciuc Posea Iuliana Marciuc Posea
    Acum rămânem doar noi cu salarii de 12 000 de lei. Arena Leilor fără pesediști. Sau poate ne face turturică un papagal.

Trimite un comentariu

sus