Skip to main content

EXCLUSIV! Iuliana Tudor recunoaşte greşelile din TVR. „Nu am răbdare cu astfel de oameni”. Detalii despre proiectele viitoare

 
Iuliana Tudor a lansat o carte autobiografică, intitulată „Fericirea nu costă nimic” / foto: Florin Ghioca & Iulian Bobarbea
Iuliana Tudor a lansat o carte autobiografică, intitulată „Fericirea nu costă nimic” / foto: Florin Ghioca & Iulian Bobarbea

Realizatoare şi prezentatoare a emisiunilor folclorice de la TVR, Iuliana Tudor a lansat prima sa carte, „Fericirea nu costă nimic”, în care povesteşte cele mai importante momente ale vieţii personale şi profesionale. Paginademedia.ro vă spune, în exclusivitate, ce pregăteşte Iuliana pentru perioada următoare la TVR.

Publicitate

Emisiune pe care o prezintă la Televiziune Română din 2017, „Vedeta populară” nu a intrat şi în grila de toamnă, aşa cum anunţa în premieră Paginademedia, dar Iuliana Tudor lucrează la mai multe ediţii speciale.

De la finalul lunii septembrie, în fiecare duminică, TVR 1 transmite evenimente folclorice care au avut loc în diverse localităţi. „Este un nou concept. Aceste evenimente, organizate în ţară de diverse instituţii culturale, sunt prezentate de mine şi tot echipa mea realizează şi montajul lor final pentru televiziune”, a explicat Iuliana Tudor.

În plus, sunt deja în lucru ediţiile speciale de Crăciun prezentate de Iuliana Tudor la TVR, ediţii ce vor fi difuzate în datele de 24 şi 25 decembrie.

În ceea ce priveşte emisiunea „Vedeta populară”, sursele Paginademedia.ro au spus că echipa condusă de Iuliana Tudor speră ca show-ul să aibă parte, în primăvara anului următor, de sezonul 10.

Şi anul trecut concursul dedicat interpreţilor de folclor a avut parte tot de un singur sezon, aşa că, până în februarie, când ar trebui să fie anunţate preselecţiile pentru următoarele ediţii ale emisiunii, echipa se comportă normal şi nu vorbeşte la trecut despre acest proiect.

Iuliana Tudor, dezvăluiri din cartea „Fericirea nu costă nimic”

fotografii: Iulian Bobarbea şi Florin Ghioca

Paginademedia vă prezintă dezvăluirile făcute de Iuliana Tudor în cartea sa despre greşelile din Televiziunea Română.

O familie mai mare – În echipa de le televiziune, alături de oamenii cu care am lucrat de-a lungul timpului, mereu am fost un fel de familie mai mare. Am botezat copii ai colegilor mei, am cununat cupluri, le-am ajutat cu ceea ce instituţia, poate, într-un moment sau altul nu le putea oferi.

Am încercat să fiu mai mult decât prezentatorul şi producătorul unei emisiuni. Oamenii aceştia sunt pentru mine mai mult decât colegi, este un alt tip de relaţie. Sunt modelele mele de consecvenţă şi sunt oaemni care nu pleacă uşor. Nu renunţă doar pentru că, într-o zi, s-a întâmplat ceva care i-a rănit sau dezamăgit.

Sunt oameni care rămân şi cred în mine şi în fiecare emisiune pe care o producem. Pentru ei, ca şi pentru mine, emisiunea este înainte de orice!

Trebuie să spun că, atunci când lucrez pentru un program, am un ritm infernal şi poate părea dificil de lucrat cu mine pentru persoane comode, neimplicate, cu probleme de disciplină profesională sau fără respect pentru ceea ce facem.

Şi, recunosc, nu am răbdare cu astfel de oameni. Am învăţat că televiziunea, mai ales cea transmisă în direct, nu are răbdare. Televiziunea în direct nu-ţi permite să greşeşti; toţi cei din echipă trebuie să lucreze ca un singur om.”

Iuliana Tudor: „Îl aveam în faţă pe domnul Petre Roman şi mi-era imposibil să-i rostesc numele”

foto: arhiva personală

Greşeli, ezitări, emoţii – Dar e adevărat că pentru public greşelile, bâlbâirile în direct sunt savuroase! În cei 24 de ani, pentru mine n-au fost prea multe...

Dar îmi amintesc de un moment care mi-a rămas ca un eşec, ceva de care nu prea-mi place să-mi aduc aminte. Îl aveam în faţă pe domnul Petre Roman, la «O dată-n viaţă», şi mi-era imposibil să-i rostesc numele.

Mă uitam în dreapta-stânga, căutând desfăşurătorul. În direct, secundele acelea sunt o veşnicie, simţi că ţi se scurge tot sângele. Eram într-un blocaj mental şi am avut doar o secundă-două, nu mai mult, în care să găsesc o soluţie.

În mintea mea era haos «Ce fac? Ce zic acum?». Desfăşurătorul era pe un pupitru, departe de mine. M-am îndreptat mergând încet către hârtii, vorbind despre altceva, până am ajuns şi am zărit rapid numele: «Domnule Petre Roman... ». A fost o chestiune psihologică, de-o clipă, căci e imposibil să nu ştii cine e Petre Roman. Dar se întâmplă...”

CITEŞTE ŞI

Iuliana Tudor va fi profesor pentru cei care îşi doresc o carieră în folclor: „Cererea este foarte mare de multă vreme şi artiştii au nevoie de o îndrumare clară”

TVR. Fără Vedeta populară în toamnă. Ce va face Iuliana Tudor? Soarta emisiunii Câştigă România, cu Virgil Ianţu? Încă se discută

Minutul Paginademedia. Iuliana Tudor, de la TVR 1: "Ne-a luat foc platoul, în direct, la O dată-n viaţă"

Iuliana Tudor: Cartea s-a născut la propunerea unui jurnalist

„În paginile cărţii este povestea mea. O dedic tuturor celor care mi-au însoţit drumul până azi şi sper să le aducă oamenilor bucurie, inspiraţie şi sprijin”, a spus Iuliana Tudor, în comunicatul de presă transmis de echipa sa de PR.

Cartea a fost publicată de Editura Univers şi se vinde cu un preţ recomandat de 49 de lei.

La evenimentul prilejuit de lansarea cărţii, Iuliana s-a bucurat de prezenţa şi susţinerea părinţilor, a soţului şi a copilului, a prietenilor apropiaţi şi a colegilor din shwobiz – printre care Mihai Morar (care a prezentat evenimentul), Gheorghe Zamfir (care a şi susţinut un minirecital), Grigore Leşe, Cornelia şi Lupu Rednic, Elise Stan (realizatoarea emisiunilor TVR, care i-a fost şi menotr), Marina Almăşan, Andreea Esca, Andreea Marin, Elena Gheorghe, Paul Surugiu alias Fuego, Pavel Bartoş şi mulţi alţii.

„«Fericirea nu costă nimic» s-a născut la propunerea jurnalistului Răzvan Bucuroiu, care a realizat o serie de convorbiri cu autoarea. Ulterior, cartea a căpătat o altă formă, Iuliana construind o adevărată mărturisire despre culisele vieţii ei. Acest proiect editorial este cumva şi o arhivare a destinului familiei sale şi al său personal”.

Elise Stan, mentorul Iulianei Tudor: „E un slujitor profesionist al scenei”

În cariera unui artist – căci Iuliana Tudor este de fapt un veritabil artist, un slujitor profesionist al scenei, gazdă strălucitoare a unor evenimente memorabile –, există momente necesare de bilanţ, prin care se stabilesc diferitele etape ale drumului în viaţă.

Revăzute succesiv, ele alcătuiesc firul unei existenţe în care apar anumite concluzii. Personalitate incontestabilă, Iuliana Tudor a parcurs un traseu divers şi interesant, asumându-şi importante reuşite pe plan profesional.

Cu o ingeniozitate incredibilă, Iuliana Tudor des face, asemenea unui imens evantai, aspectul vieţii şi al activităţii sale profesionale de până acum. Nicio pagină nu este de prisos. Iar drumul ei cu siguranţă va continua.”

Despre Iuliana Tudor

  • A debutat în televiziune în 1999.
  • A fost gazda unor ediţii speciale precum: Teledonurile TVR, Festivalurile „Cerbul de Aur”, Festivalul Mamaia - Folclor, Festivalul „Maria Tănase”, Galele TVR 50, 55, 60, „România din suflete”, Premiile TVR Internaţional şi Gala Crucea Roşie.
  • A prezentat două mari producţii de succes: „O dată-n viaţă” (2007-2017)  şi „Vedeta populară” (2017-prezent).
  • Iuliana Tudor este Ambasador al Societăţii de Cruce Roşie din România, din anul 2012 şi voluntar al organizaţiei de peste 15 ani.
  • Anul viitor, Iuliana Tudor va împlini 25 de ani de activitate, la Postul Public de Televiziune.
Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus