Skip to main content

Trei jurnalişti de la Libertatea trec la Recorder

 
Trei jurnalişti de la Libertatea trec la Recorder

Trei jurnalişti de la Libertatea trec în echipa publicaţiei Recorder. Plecările vin în contextul situaţiei agitate din ultimele luni de la cotidianul Ringier. Cine sunt cei trei jurnalişti? Detalii, în continuare:

Publicitate

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, din luna februarie, intră în echipa redacţională a Recorder jurnaliştii Ciprian Ranghel, Diana Meseşan şi Alexandra Şerban.

Ciprian Ranghel are zeci de ani de experienţă în presă şi pleacă din poziţia de editor Libertatea.

La începutul anilor 2000, Ciprian Ranghel a fost redactor-şf al ziarului Realitatea Românească, titlu lansat de vremea respectivă de grupul fraţilor Micula (care includea şi posturile Naţional TV, Naţional FM şi Favorit TV). A lucrat şi în televiziune, la Antena 1.

Experienţa în presă include şi ziarul Cotidianul, unde a ocupat poziţia de şef al Secţiei Politic, apoi de redactor-şef adjunct.

Diana Meseşan scrie pentru Libertatea din 2020.

Înainte de cotidianul din grupul Ringier, Meseşan a semnat articole pe platforma România Insider, dar şi pe publicaţia Scena9. Titlurile pentru care a scris înclud Politico, Balkan Insight şi Decât o revistă - DoR. Potrivit prezentării de pe site-ul Libertatea, a scris "despre drepturile reproductive ale femeilor, educaţie sexuală, migraţie sau comunităţi marginalizate."

Alexandra Şerban are zece ani de experienţă în presă.

Jurnalista Alexandra Şerban este absolventă a Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti. De altfel, începuturile în presă sunt legate de acest domeniu: după ce a absolvit facultatea, a intrat în echipa publicaţie Historia, ca redactor. După un an, a trecut la presa generalistă, ca reporter la Adevărul.

În grupul Adevărul, a ajuns să coordoneze editorial, din toamna lui 2019, ediţia de vineri a ziarului, "Weekend Adevărul". În 2021, Alexandra Şerban a venit în echipa ziarului Libertatea.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, în echipa Recorder intră cei trei jurnalişti, dar au fost discuţii şi cu alţi ziarişti din echipa Libertatea.

Mutările de la Libertatea vin într-o perioadă în care ziarul Ringier trece printr-o serie de schimbări. După înlăturarea lui Cătălin Tolontan de la conducerea editorială a ziarului, Ringier a anunţat, la sfârşitul anului trecut, că vor urma o serie de restructurări. Parte a echipei Libertatea (în jur de 15 oameni) ar fi anunţat deja managementul companiei că îşi vor prezenta demisiile. Şi redactorul-şef Dan Duca va pleca la mijlocul lunii februarie.

Totodată, Cătălin Tolontan este în discuţii, în prezent, cu publicaţia HotNews. Redacţia HotNews a fost anunţată de aceste discuţii şi despre posibilitatea unui astfel de parteneriat care ar implica, pe lângă noi proiecte editoriale, şi venirea unor oameni din echipa ziarului Libertatea.

Cutremur la Libertatea: Cătălin Tolontan, dat afară. La fel două nume de la vârful redacţiei


Redactorul-şef Libertatea şi-a anunţat plecarea. Mesajul lui Dan Duca. "Cred că deciziile Ringier sunt greşite nu doar principial şi uman, ci şi strategic"


EXCLUSIV. Anunţ făcut către redacţia HotNews: sunt discuţii cu Cătălin Tolontan


Cum s-a lansat şi cum a evoluat HotNews.ro, site-ul aflat acum în discuţii cu Tolontan. Cine deţine publicaţia

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus