Skip to main content

VIDEO. De ce nu se înjură în filmul Klaus şi Barroso, cu Micutzu? Adrian Nicolae a explicat de acum un an la Interviurile Paginademedia!

 
VIDEO. De ce nu se înjură în filmul Klaus şi Barroso, cu Micutzu? Adrian Nicolae a explicat de acum un an la Interviurile Paginademedia!

"Filmul fără înjurături", cu Micutzu (Cosmin Nedelcu), anunţat de Adrian Nicolae la Interviurile Paginademedia, e acum la cinema. Comedia „Klaus şi Barroso”, cu Micutzu şi Adrian Nicolae a intrat în cinematografele din ţară. Dar ce spunea Adrian Nicolae acum un an, când comedia era în faza de proiect? De ce un film în care nu se înjură?

Publicitate

Popular, fără a fi irelevant şi substanţial, fără a fi prietenos

„Va fi o comedie clean, fără niciun fel de înjurătură”, promitea Adrian Nicolae la Interviurile Paginademedia.

El a completat: „Încercăm cumva să punem şi noi o săgeată pe ţinta tentativelor de a ajunge la public, dar nu cu orice fel de c***t (...).

Scopul nostru nu e unu „Hai să facem film să ne umplem de bani!” Nu! Scopul nostru e, în primul rând să comunicăm lucruri. Sigur că este nevoia eternă de a fi băgaţi în seamă şi de a face oamenii să râdă.

Şi atunci avem nevoia asta de validare şi vrem să-l facem pentru că pe de o parte e şi un pic ostentativ, vrem să arătăm că putem.”

"Printre apărătorii ideii de a folosi limbaj clean e Micutzu"

Micutzu, "fratele" lui Adrian Nicolae în film şi "aproape frate" în viaţa reală, a fost "Printre apărătorii ideii de a folosi limbaj clean".

„Eu şi cu Cosmin am fost colegi de facultate, de grupă şi suntem aproape fraţi de deja 17 ani. Deci cumva e o convieţuire, e o căsnicie lungă. Micuţul e întotdeauna acolo în ce fac eu şi viceversa”, spunea el la Interviurile Paginademedia.

De altfel, după cum spunea chiar în interviul Paginademedia, în Klaus şi Barroso, "noi suntem fraţi, dar doar după mamă, nu şi după tată, ceea ce explică diferenţele morfologice".

Pe vremea când Adrian Nicolae vorbea despre viitorul Klaus şi Barroso, "filmul fără înjurături", tocmai apăruse Taximetrişti (film în care era co-scenarist şi în care juca şi Micutzu), producţie din care nu lipsea limbajul "colorat".

Adrian Nicolae explica de ce:

"Înjurăturile vin cumva natural în conversaţie. (...) Urechile noastre bucureştene sunt oricum saturate de tipul ăsta de violenţă verbală. Şi, cum să spun, sunt prin asta mai dibaci în a identifica structuri care vin natural. Plus, că, să recunoaştem, şi Bogdan şi cu mine suntem nişte oameni care înjură şi pentru că înjurăm ştim cum să joc. Sigur că există riscuri, dar până la urmă măsura o dau oamenii care vin şi văd şi până acum oamenii ne-au confirmat că se înjură cu temei.

Cantitatea mare de înjurături pe care o găseşti în filmul ăsta (Taximetrişti) se datorează în uriaşă măsură unui personaj care este un personaj de genul oamenilor care înjură aşa cum noi punem virgulă. De asta sunt multe înjurături, pentru că avem un personaj degrabă înjurător".

"Poate oamenii dacă ştiu că un film e cu înjurături, nu intră în sală. Asta şi pentru că au fost filme în care au fost puse înjurături doar cu rolul de a smulge un râs tembel. Noi nu am făcut asta", spunea Andrei Nicolae.

Regizat de Bogdan Theodor Olteanu (care a semnat producţiile „Taximetrişti” şi „Mia îşi ratează răzbunarea”), producţia rulează în cinematografele din ţară din data de 16 ianuarie, iar în Republica Moldova va intra din 18 ianuarie.

Transcriere realizată cu soluţia Vatis.Tech

VIDEO. Adrian Nicolae, despre Klaus şi Barroso, filmul fără înjurături:

Vezi interviul integral cu Adrian Nicolae, aici: Adrian Nicolae, olteanul din Teambuilding şi coscenarist Taximetrişti, film cu încasări de 600.000 de euro. De ce prind filmele româneşti? 

Cine mai face parte din distribuţia filmului?

Alături de protagoniştii Cosmin „Micutzu” Nedelcu („Teambuilding”, „Taximetrişti”) şi Adrian Nicolae („Libertate”, „Taximetrişti”), din distribuţia filmului fac parte: Carol Ionescu, Alexandru Ion, Vlad Drăgulin, Rolando Matsangos, Codrin Boldea, Vlad Brumaru, Cezar Antal, Mădălina Craiu, Şerban Pavlu, Victoria Raileanu, Alin Florea, Mădălina Stoica, Bogdan Farcaş, Cătă Nicolau, Alex Mircioi. 

Scenariul filmului este semnat de Adrian Nicolae, „Micutzu” şi Bogdan Theodor Olteanu.

Galerie foto: „Mă bucur enorm că lumea a primit cu atât de mare entuziasm şi bucurie filmul nostru! Vă mulţumim şi sperăm ca această energie bună să dureze minim două luni (Cosmin „Micutzu” Nedelcu)

Adrian Nicolae:

„Filmul nostru e o poveste despre prietenie, speranţă şi despre cum iubirea ne salvează întotdeauna.

Mă bucură mult starea de bine cu care au ieşit oamenii de la primele proiecţii. Acum ne întoarcem pe drum, s-o răspândim şi în alte oraşe.”

VIDEO. Secvenţe din filmul Klaus şi Barroso

Cistian Anastasiu, producător Bold Film Studio:

„Suntem extrem de încântaţi şi încurajaţi de reacţiile publicului la premieră, care sunt la fel de entuziaste ca şi în spectacolele de caravană de până acum.

Ne bucurăm că obiectivul nostru de a aduce în cinematografe entertainment accesibil tuturor vârstelor a fost atins şi sperăm ca feedback-ul atât de pozitiv de la publicul de până acum să convingă şi mai mulţi potenţiali spectatori să îi cunoască pe Klaus & Barroso.Comediile se trăiesc cel mai bine ca experienţă colectivă în sala de cinema.”

Directorul de imagine al filmului este Mihai Marius Apopei, montajul este realizat de Tudor D. Popescu, iar scenografia şi costumele sunt semnate de Alexandra Panaite.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus