Skip to main content

Lider PSD, afirmaţii împotriva marcării articolelor plătite de partide în presă: „ne văd adversarii strategia de comunicare”

 
Lider PSD, afirmaţii împotriva marcării articolelor plătite de partide în presă: „ne văd adversarii strategia de comunicare”

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, propune ca materialele plătite de partidele politice din presă să fie marcate ca publicitate politică abia după 30 de zile de la publicare, pentru că, altfel, ar face „inutilă” activitatea consultanţilor politici, care şi aşa „nu sunt ieftini”.

Publicitate

„În ceea ce priveşte materialul folosit, tema şi mesajul folosit, toate fac parte din strategia de comunicare... dacă se ştie în mod real fiecare articol promovat de un partid politic, apare firesc întrebarea dacă nu văd adversarii tăi în timp real în ce direcţie te îndrepţi, pe cine ataci, ce ataci. Nu persoane, ci unghiuri, direcţii”, declară Alfred Simonis pentru Europa Liberă.

Acesta argumentează că prin marcarea publicităţii politice ca atare abia după 30 de zile, formaţiunile politice şi-ar putea „proteja” strategia de comunicare de la a fi aflată de adversari.

Astfel te protejezi de un soi de publicare a propriei strategii. Dacă eu sunt un bun strateg, direcţionez partidul într-o zonă, nu vreau ca nimeni în timp real să îmi recunoască strategia. Soluţia pe care aş propune-o e ca la un timp de 30 de zile de la publicare, acestea să apară într-un registru ca fiind materiale promovate electoral”, a mai afirmat liderul PSD.

Afirmaţiile lui Alfred Simionis vin în contextul în care un proiect legislativ pentru modificarea legii finanţării partidelor politice este, în prezent, în dezbatere publică. Potrivit proiectului propus de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), furnizorii de servicii, precum site-urile web, ar fi amendate cu minim 35.000 de lei şi maxim 55.000 de lei pentru fiecare articol nemarcat ca publicitate pentru formaţiunile politice. Mai multe detalii aici.

Autor: Alexandru Aruşilor alexandru.arusilorpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • abc+ abc+
    Eu propun să fie vizibile marcate după 3/4 ani.
    Știm cu toții cum învârt ăștia banii României, și chiar dacă ar fii marcate articolele, tot degeaba, banii vor ajunge la televiziuni (A3, rtv, digi, b1, alef, r+) și site-uri prin firme fantomă.
  • B.A.M B.A.M
    Ținând cont de cum poate fi politica românească, ar mai bine eventual la 1-2 legislaturi distanță, MINIMUM!!! (Respectiv la 8-10 ani după.)
    Oricum, chiar și așa, e o inițiativă toxică PENTRU PRESĂ, ÎN OPINIA MEA!
    Nu mai reiau argumentația, oricum pare că nu înțelege nimeni modul pasional al românului in legătură cu politica. (Respectiv, dacă observă că un institut de presă X face propagandă marcată(/pe față) partidului Y, cetățeanul va da d$^#u' acel institut de presă...)
    A se vedea exemplul posturilor de știri din România...
    P.S.
    E chiar haios să văd cum unii se plâng de acest model al presei importat din SUA.
    Acolo nu e vreo problemă. Pur și simplu se ia act de politica editorială a postului.
    Și gata!!! Doar pot oricând să și-o schimbe...
  • R R
    Dati audientele de aseara,Chefii lideri de piata.

Trimite un comentariu

sus