Skip to main content

Plecare-surpriză de la România TV. Liliana Ruse a făcut anunţul: „N-am cuvinte înţelepte şi nici vreun plan de viitor”

 
Plecare-surpriză de la România TV. Liliana Ruse a făcut anunţul: „N-am cuvinte înţelepte şi nici vreun plan de viitor”

Liliana Ruse, realizatoarea emisiunii Ultima oră de la România TV, a anunţat pe facebook retragerea din echipa postului la care lucra din 2010.

Publicitate

„Să nu ziceţi că nu v-am spus: astăzi a fost ultima mea zi la România TV", a scris Liliana Ruse pe contul său de facebook în seara zilei de joi, 15 iunie.

„N-am cuvinte înţelepte şi nici vreun plan de viitor. E un drum care s-a terminat. Ne vedem p-aici, până la noi evoluţii. Cheers!”, a mai adăugat ea.

Liliana Ruse are 22 de ani de experienţă în mass-media. Înainte să alăture România TV a lucrat ca reporter şi editor la Mediafax şi reporter pe Politică, la publicaţiile Adevărul şi Gândul.

Anunţul vine la două luni după cazul jurnalistei Iulia Marin de la Libertatea care s-ar fi sinucis ca urmare a unei suferinţe îndelungate cauzate de depresie.

Liliana Ruse empatizase cu acest caz, aşa cum a relatat şi Paginademedia, la momentul respectiv. Atunci a mărturisit că s-a luptat şi ea cu acelaşi diagnostic. „Un om nu poate fi redus la boala sa", a reacţionat Liliana Ruse, tot într-o scrisoare publică pe reţelele sociale.

„Am zile bune şi zile crâncene”

„Am un handicap când vine vorba de exprimat emoţii. Lucrurile stau cam aşa: am fost diagnosticată cu depresie în urmă cu 14 ani, la moartea tatălui meu. M-a chinuit doi ani. Am tratat-o şi am crezut că am scăpat. Însă depresia ştie să aştepte. Şi a muşcat din nou, după 12 ani. A venit după o problemă de sănătate, cu traume majore pentru mine. Din nou, tratament şi terapie.

Am zile bune şi zile crâncene. Şi mă rog să am puterea să pot aştepta mai mult decât ea. Acum sunt funcţională şi asta mi-e suficient. Scriu asta pentru mine, dar mai ales pentru Iulia. Un om nu poate fi redus la boala sa. Iulia nu a fost doar un om cu afecţiuni psihice. A fost un om bun, curat şi curajos. Şi un jurnalist adevărat, cu tot ce presupune asta”, a mărturisit, pentru prietenii virtuali, Liliana Ruse.

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus