Skip to main content

Jurnalista România TV Liliana Ruse, în cazul Iulia Marin: "Un om nu poate fi redus la boala sa." Andreea Creţulescu, reacţie în redacţie după burtiera pusă pe emisiunea ei

 
Jurnalista România TV Liliana Ruse, în cazul Iulia Marin: "Un om nu poate fi redus la boala sa." Andreea Creţulescu, reacţie în redacţie după burtiera pusă pe emisiunea ei

România TV, cazul Iulia Marin şi reacţia a două jurnaliste ale staţiei: Liliana Ruse şi Andreea Creţulescu.

Publicitate

"Un om nu poate fi redus la boala sa", a scris pe Facebook, într-o postare pentru prieteni, Liliana Ruse, realizatorul emisiunii Ultima Oră, de la România TV.

A continuat:

"Iulia nu a fost doar un om cu afecţiuni psihice. A fost un om bun, curat şi curajos. Şi un jurnalist adevărat, cu tot ce presupune asta", a notat Iuliana Ruse în postare.

La întrebarea unui comentator "Aveţi vreo părere şi faţă de ce s-a întâmplat zilele astea la România TV?", răspunsul jurnalistei a fost: "nu pot sa vorbesc decat despre mine si actiunile mele."

Postarea Lilianei Ruse, jurnalist cu zeci de ani de experienţă, a venit într-o seară în care subiectul morţii jurnalistei a fost dezbătut, a doua oară (prima dată miercuri seară) la emisiunea lui Victor Ciutacu.

De altfel, şi în emisiunea Lilianei Ruse, subiectul a fost promovat cu un timbru, cu fotografiile Iuliei Marin şi a lui Cătălin Tolontan. "Urmează: Ora 21 - Jurnalista decedată, ilegalităţile ascunse".

SURSE: Andreea Creţulescu, reacţie în redacţie

Potrivit informaţiilor Paginademedia, Andreea Creţulescu, realizatoarea emisiunii România la Raport, a avut o reacţie în redacţia televiziunii, după ce emisiunea ei s-a terminat.

Reacţia Andreei Creţulescu ar fi venit pe fondul titlului de promovare a subiectului Iulia Marin pus în emisiunea ei (care precede emisiunea lui Victor Ciutacu, Punctul culminant).

Conform aceloraşi surse, Creţulescu şi-a exprimat aprecierea faţă de jurnalista Iulia Marin, dar şi dezacordul faţă de modul în care subiectul a fost tratat.

Tototadă, ar fi spus că e o problemă faptul că tot postul România TV este ţinta protestului, când subiectul a pornit de la un singur realizator.

Contactată de Paginademedia.ro, Andreea Creţulescu nu a comentat informaţia.

Reamintim că, joi seara, sute de semnatari - redacţii şi persoane fizice - şi-au pus numele pe o scrisoare-apel "Protest faţă de discursul urii de la România TV, după moartea jurnalistei Iulia Marin"

Documentul, semnat de 200 de redacţii, vine după ce, în emisiunea de miercuri seara, România TV a abordat subiectul morţii jurnalistei Iulia Marin: „Oamenii ăia sunt tulburaţi psihic, produceau materiale de presă. Pixul domnişoarei Marin e o armă. Care folosită cu ticăloşie poate distruge destine”.

Joi, într-o a doua emisiune pe aceeaşi temă, un invitat România TV a spus că "N-aş lăsa un om cu probleme psihice să lucreze la mine".

Totodată, CNA urmează să analizeze cazul cu celeritate, la începutul săptămânii viitoare.

APEL: Protest faţă de discursul urii de la România TV, după moartea jurnalistei Iulia Marin: "ne adresăm inclusiv firmelor care-şi fac publicitate"

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus