Skip to main content

Demisie la Guvern. Mioara Costin, fost reporter Realitatea, şi-a dat demisia din echipa lui Cîţu

 
Demisie la Guvern. Mioara Costin, fost reporter Realitatea, şi-a dat demisia din echipa lui Cîţu

La trei luni de la numire, Mioara Costin şi-a demisia din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului Florin Cîţu. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial aseară.

Publicitate

Demisia fostei reporteriţe de la Realitatea TV a venit în urma scandalului referitor la un document prin care s-ar fi utilizat „resursele umane şi financiare ale Guvernului în campania electorală a premierului pentru şefia PNL”, după cum scrie HotNews.ro.

Concret, un document cu antetul Guvernului stabilea direcţiile de comunicare pentru campania internă a partidului. 

HotNews.ro notează că prin respectivul document, Mioara Costin le cerea unor lideri PNL să transmită către ea şi colega sa Dana Păcurar informaţii pe care le au despre tabăra Orban, pentru a le da in presă.

În „proprietăţile” documentului apărea numele Mioarei Costin ca autor. După apariţia documentului în presă, premierul ceruse „probe" că documentul este real, conform HotNews. 

De exemplu, în document exista şi un punct în care se punctau aspecte referitoare la posturile de televiziune „agresive” şi „favorabile lui Orban”:

„Cele mai agresive posturi şi publicaţii sunt: Realitatea PLUS, B1, RTV, Hotnews. Aici Orban are contracate şi înţelegeri, prin diverşi. G4 este mai degrabă favorabil lui Orban, pentru că premierul este o ameninţare pentru electoratul USR- PLUS. De aceea le este mai convenabil să fie favorabili lui Orban.

La Realitatea merge Alex Kocis, care este creierul tuturor fake-newsurilor despre echipa premierului. Aşa ca atunci când sunteţi invitaţi şi merge şi el la Realitatea, vă rog să mergeţi. Este foarte uşor să ii demontam minciunile. Şi el mai are un defect: se enervează când i se pune în faţă propaganda lor. Pot fi atacaţi cu armele lor. ”

Mioara Costin, din aprilie la Guvern

Fosta jurnalistă Realitatea, Mioara Costin, a fost numită oficial în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului Florin Cîţu pe 23 aprilie. 

„Nu voi fi purtător de cuvânt, dar mă voi ocupa de comunicarea premierului”, spunea atunci pentru Paginademedia.ro. 

Numirea venea la câteva zile după ce Paginademedia.ro anunţa, în exclusivitate, că Mioara Costin avea discuţii avansate pentru intrarea în echipa de comunicare a executivului condus de Florin Cîţu. 

Din echipa Mioarei Costin făcea parte, tot de atunci, şi Dana Păcurar (foto dreapta), de asemenea fost reporter Realitatea TV.


Citeşte şi: Mioara Costin, fost reporter Realitatea, a intrat în echipa Guvernului: „Nu voi fi purtător de cuvânt”


Citeşte şi: De la Realitatea, la Guvern. Mioara Costin, fost reporter Realitatea, discuţii pentru a intra în echipa de comunicare a Guvernului


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un privitor un privitor
    Acarul Paun!
  • ana ana
    @B.A.M

    pariu ca-i gaseste citu ceva bun?

    altfel era previzibil ca nu va rezista, de la reporter la consilier de stat e un pas prea mare, iar ea nu rupea gura targului.
  • B.A.M B.A.M
    Și-a făcut-o cu mâna ei! Nimeni nu o va mai primi, mai ales cei de la Realitatea.

Trimite un comentariu

sus