Skip to main content

Schimbare majoră la matinalul Digi FM: Oana Zamfir şi Vlad Craioveanu, noii prezentatori. Rebranding al postului şi o campanie gen Te cunosc de undeva cu Mîndruţă... Elvis

 
Schimbare majoră la matinalul Digi FM: Oana Zamfir şi Vlad Craioveanu, noii prezentatori. Rebranding al postului şi o campanie gen Te cunosc de undeva cu Mîndruţă... Elvis

Matinalul Digi FM schimbă prezentatorii. Noile gazde ale matinalului sunt Oana Zamfir (venită de la Digi 24) şi Vlad Craioveanu (care prezenta la Digi FM tronsonul 14.00-17.00).

Publicitate

Totodată, Digi FM face un rebranding al staţiei - Newsic Radio (o combinaţie de News şi Music) - plus o campanie gen Te cunosc de undeva, cu realizatori costumaţi precum vedete din muzică. Spoiler alert: Lucian Mîndruţă e ...Elvis.

Până acum, matinalul de la Digi FM era prezentat de Bogdan Ciuclaru şi de Bogdan Miu. Cei doi vor rămâne pe post, dar şi mai de dimineaţă. Adică se vor auzi în intervalul orar 5.00-7.00, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro

Detalii, în continuare:

Când începe emisia noul cuplu?

Matinalul în formula Oana Zamfir - Vlad Craioveanu intră pe post de luni, 8 ianuarie, de la ora 7.00. Oana Zamfir a anunţat, duminică, că părăseşte postul de televiziune Digi 24 după 12 ani. Practic, a intrat la Digi 24 încă din perioada în care se lucra "la perete". 

"Din 2011 până la finalul lui 2023 am trecut prin toate tronsoanele orare de ştiri, de la matinal, până la ultimul jurnal al zilei", a scris Oana Zamfir despre plecare.

Oana Zamfir îşi anunţă plecarea de la Digi24: „După 12 ani şi exact o lună, se încheie un capitol”

Vlad Craioveanu a venit la Digi FM în urmă cu doi ani şi jumătate. În vara lui 2021, pleca de la Smart FM (postul lui Adrian Sârbu şi Marius Tucă) pentru a intra în echipa de la Digi.

Craioveanu are aproape 30 de ani de radio. A fost în echipa Pro FM (în anii '90), după care a trecut la Guerrilla (unde realiza matinalul cu Mihai Dobrovolschi). A plecat în 2013 la Radio 21, apoi a prezentat emisiuni la Vibe FM şi, din 2016 la Smart FM. A fost şi pe TV, la Aleph-ul lui Adrian Sârbu.

TRANSFER. Vlad Craioveanu a lăsat postul lui Sârbu şi Tucă. Se va auzi la Digi FM

Digi FM e acum "Newsic Radio"

Schimbarea de la matinal marcează şi un rebranding al Digi FM, care acum se defineşte ce "Newsic Radio." Adică o combinaţie de "muzică, ştiri şi entertainment", după cum explică postul de radio.

Oana Zamfir şi Vlad Craioveanu sunt prezentaţi drept elementele principale ale campaniei de rebranding: "în centrul campaniei de imagine se află noua echipă a matinalului Digi FM", spun cei de la radio.

Noul format de matinal este în aceeaşi notă de "Newsic", adică "un conţinut atractiv şi dinamic în care ştirile importante ale începutului de zi se îmbină (...) cu poveştile uimitoare ale oamenilor obişnuiţi şi dezbaterile captivante sau dialogurile savuroase ON AIR, învăluite în muzică".

În matinal rămân cu rubrici scriitorul Radu Paraschivescu, jurnalistul Florin Negruţiu şi Unguru' Bulan (personaj construit şi ajuns cunoscut în urmă cu 20 ani de echipa Cârcotaşilor Mihai Găinuşă - Şerban Huidu).

Un fel de Te cunosc de undeva, cu Lucian Mîndruţă, Oana Zamfir şi Vlad Craioveanu

Newsic Radio se promovează cu o campanie în care Lucian Mîndruţă, Oana Zamfir şi Vlad Craioveanu s-au costumat ca la Te cunoscr de undeva.

Lucian Mîndruţă (pe Digi FM între 17.00 şi 19.00) este ...Elvis Presley. Oana Zamfir apare ca SIA, iar Vlad Craioveanu drept David Gaham (de la Depeche Mode).

Lucian Mîndruţă:

"Cu toţii avem un vis. Eu vreau să dau un concert în Vegas. Voi, cei care mă ascultaţi, visaţi la fel. Adică să mă duc să dau un recital în Vegas şi să vă las în pace. Ei bine, nu se îndeplineşte pentru nimeni!

Eu stau aici şi vă prezint acum un concept nou, o campanie de imagine inedită semnată Digi FM, Newsic Radio, iar voi sunaţi după Elvis şi daţi de mine. De luni după amiază, de la 17 la 19, Elvis is back! Bine, ştergeţi Elvis, scrieţi Mîndruţă şi sunteţi aproape."

Campania şi rebrandingul Digi FM au fost concepute de departamentul de marketing al postului şi de agenţia de publicitate Screen Native.

 

GALERIE FOTO. Campania Newsic Radio în radio

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus