Skip to main content

Plecare surpriză: De la vârful Realitatea, la conducerea Etno TV. De ce la postul de muzică populară?

 
Plecare surpriză: De la vârful Realitatea, la conducerea Etno TV. De ce la postul de muzică populară?

Plecare surpriză de la conducerea editorială a postului de ştiri Realitatea Plus. Nu plecarea e surpriza, ci direcţia. Marius Huc, cel care a coordonat editorial Realitatea Plus în ultimul an a plecat pentru poziţia de director de programe la Etno TV.

Publicitate

De ce Etno TV, postul de muzică populară? De fapt, este fostul post de muzică populară. La finalul anului trecut, Etno TV a anunţat, în faţa CNA, că se transformă din post de muzică populară într-o televiziune generalistă, în contextul în care lumea vrea mai multă informaţie decât muzică.

Marius Huc, pentru Paginademedia.ro:

"Nu vin neapărat la un post de muzică populară. Patronatul a observat un lucru foarte interesant: faptul că publicul Etno TV de până acum este identic cu publicul staţiilor de ştiri, ca profil. Acest public migrează, în special spre seară, către staţiile de ştiri. Ideea a fost: de ce să lăsăm publicul să plece, când îl putem păstra aici, pe Etno."

Cum să îl păstreze?

"Asta nu înseamnă că eu vin să fac muzică populară: fac ceea ce fac întotdeauna, adică ştiri şi talk-show-uri", a continuat Huc.

Ce modificări va face în grilă, ca director de programe:

"Prime-time-ul va fi dedicat talk-show-urilor, nu vor fi programe de ştiri propriu-zise. Suntem pe cale să facem o echipă. Oamenii din spate vor fi nume cu experienţă în televiziune, iar moderatorii vor fi persoane foarte cunoscute în acest moment. Urmează să le anunţăm în curând."

Un nume?

Deocamdată, şi-a anunţat deja venirea la Etno TV, de la Realitatea, Ramona Solomon, care realiza Săptămâna Devreme. "Ramona Solomon va prezenta Meteo, dar şi o emisiune săptămânală, despre vreme, cu accent pe vremea pentru agricultură", a explicat Marius Huc.

Ce spuneau în faţa CNA oficialii postului, când au anunţat schimbarea Etno TV în post generalist:

"Audienţa a crescut când a decedat un artist şi noi am prezentat opiniile colegilor despre acesta. E un semn că lumea vrea informaţie.

Suntem într-o situaţie dificilă. Industria muzicală este într-o criză care a început încă de acum 5-6 ani. Lumea şi-a schimbat obiceiul de consum, acum preferă să asculte totul online. Postul a început acum 20 de ani, când nu există muzică populară la TV, era doar la TVR. Noi ne-am bazat pe apetenţa românilor pentru muzică locală" - Rareş Gărduş, acţionar minoritar Etno TV.

Schimbarea vine şi în contextul în care în acţionariatul Etno TV a intrat şi fostul jurnalist Felix Rache (acum vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, unde a ajuns din partea Pro România), care deţine jumătate din televiziunea fondată de familia Prigoană.

Citeşte şi: SCHIMBARE după 20 de ani. Etno TV se transformă. Nu va mai fi post de muzică populară

Citeşte şi: CNA. Felix Rache, fost jurnalist, acum în Consiliul Judeţean Buzău, intră acţionar la Etno şi la Taraf

Citeşte şi: Fostul şef al ştirilor Prima TV, la conducerea editorială Realitatea Plus

Carte de vizită | Marius Huc

Marius Huc a lucrat la Antena 3 timp de aproape opt ani - între august 2010 şi martie 2018. În primăvara lui 2018, Marius Huc a plecat de la Antena 3 în grupul Adevărul Holding (parte a aceluiaşi grup cu Prima TV). A fost, timp de câteva săptămâni, coordonatorul Adevărul Live, proiectul de interviuri video în direct al grupului.

Marius Huc a intrat în televiziune la începutul anilor 90, la postul Tele 7 abc.

A lucrat la Antena 1 şi, pentru o perioadă, la Prima TV.

Timp de cinci ani, a fost producătorul emisiunii pe care Răzvan Dumitrescu o realiza la postul de televiziune Realitatea TV.


Citeşte şi: Vlad Sterescu se întoarce la Prima TV şi va conduce redacţia de ştiri


Citeşte şi: Nou coordonator la Ştirile Prima TV: fostul redactor-şef al Antena 3


Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • @*** cel Pic - Frustrat mai ești, bai nene! Din hăituiala ta nu ma prind care sunt ceilalți profesioniști, definiți de tine ca "alți oameni cu experienta"? Pai, daca nu ăștia care au lucrat în televiziunea de stat sau privata din ultimii jde ani n-au experienta, atunci cine? Oare ăia care au terminat la fără frecvenţă nuş ce universitate media de ***, sunt oamenii ăia cu experienţă pe care îi vrei tu? Nu mai plânge cu suspine după Ramona, tristule!
 • O sa fie undeva prin coada clasamentului si probabil vor supravietui cativa ani. Adica pana in 2024 cand vor fi alegerile. Dupa care va urma migratia in sens invers; huc o sa zica ca el a incercat, dar n-a avut sustinere.
 • Neinteresant televiziuni mici ha ha ha

  Dezastru pe Antenuta. Desenele animate au sters pe jos cu postul tau favorit. Hi hi hi !
 • Dacă tot Huc spune că alți oameni vor fi în echipă în curând, care crezi că vor fi? De la Digi 24, de la B1 TV sau tot de la Realitatea Plus?
 • Pleacă și Solomon? Cine rămâne la Meteo la Realitatea? Fumuru?

  Solomon a încercat să plece de la Realitatea la Digi 24 în 2011, dar totuși a rămas la Realitatea.
 • După Muzgoci, încă unul se duce de la Realitatea în altă parte...

  La Realitatea cine rămâne? Surorile Păcuraru, Alexandrescu și Botin.
 • Bai, confrati, eu nu inteleg o treaba, ca lucrez in televiziuni de vreo 20 de ani si ma tot lovesc de aceeasi baieti care migreaza dintr-un loc in altul ca lacustele lasand in urma prapad: sunt aceeasi huci, comani, romascani, si inca vreo 3-4 care zici ca au inventat televiziunea, apa calda si masina de ascutit bile. Bai, chiar nu mai sunt alti oameni cu experienta, sau mi se confirma ceea ce stiam deja, ca in presa conteaza doar pila, propteaua si cumetria. Si ma refer aici la statiile private, nu la TVR, ca acolo se stie ca sefii intra in functie, in stadiul de zigot si ies la pensie tot din functia aia, chiar daca-s ilegal de prosti...e tragic, bai baieti si fete, ce se intampla in meseria asta...Ah, sa nu uit. Bafta, Ramona!
 • Adică încă un post național care se transformă în oficina pesedista ca majoritatea posturilor de știri, că de aia se trage tare deja pentru alegerile din 2024.

Trimite un comentariu

sus