Skip to main content

Facebook a eliminat o postare Paginademedia.ro: pentru folosirea unui nume! Nu s-a ţinut cont de context

 
Facebook a eliminat o postare Paginademedia.ro: pentru folosirea unui nume! Nu s-a ţinut cont de context

PENALIZARE. Facebook a penalizat Paginademedia.ro. A fost eliminată o postare pentru că s-a folosit un nume! Pe cel al lui Ion Antonescu, mai exact. Speţa nu este nouă, au mai păţit-o şi alţi jurnalişti în ultimele luni. 

Publicitate

Platforma nu a ţinut cont de contextul postării şi a marcat-o ca fiind o abatere de la „standardele comunităţii”, după cum arată notificarea primită de la Facebook de Paginademedia.ro.

În realitate, postarea în cauză făcea trimitere la o ştire despre cazul unui post local care fusese amendat după ce difuzase imagini de la comemorarea mareşalului Antonescu. 

Paginademedia.ro a relatat în urmă cu o lună despre cazul postului Vaslui TV, care fusese amendat cu 10.000 de lei de CNA pentru că a dat o comemorare a mareşalului Antonescu


Citeşte şi: Un post local, amendat că a dat o comemorare a mareşalului Antonescu: "A fost un martir al neamului românesc"


Mai mult, pe lângă eliminarea postării de Facebook-ul Paginademedia.ro, a fost „sancţionat” şi autorul respectivei postări. Acesta din urmă nu mai are voie să intre live o perioadă şi nici să facă publicitate pe Facebook. 


Jurnalistele Diana Oncioiu şi Andreea Pavel au păţit la fel


În luna iunie, au păţit-o şi jurnalistele Andreea Pavel (Info Sud-Est) şi Diana Oncioiu (Dela0.ro). Motivul a fost acelaşi în ambele cazuri şi a fost legat tot de folosirea numelui Ion Antonescu. 


Citeşte şi: Facebook elimină postări pe bandă rulantă, fără să ţină cont de context. Noi cazuri de texte scoase pentru folosirea anumitor poze şi nume


De pildă, postarea Andreei Pavel făcea trimitere la o ştire care consemna că „Strada Ion Antonescu din Constanţa ar putea fi redenumită”. Ca ilustraţie a folosit o imagine cu Antonescu şi Hitler. 


O postare a lui Dan Negru, eliminată tot pentru un nume


Cazurile de acest fel nu sunt singurele. Doar de un nume a fost nevoie şi pentru ca o postare a lui Dan Negru să fie scoasă de reţeaua socială pentru „încălcarea condiţiilor".

La o zi după ce s-a stins fiica poetului Radu Gyr, Dan Negru a postat un text despre un proiect pe care l-a avut cu mulţi ani în urmă. 

Poetul Radu Gyr, la care făcea referire Dan Negru, a fost un apropiat al mişcării legionare, dar textul realizatorului TV vorbea de un proiect de conţinut, nu era o postare care să facă apologia vreunui regim politic.

Publicaţia G4media a avut două postări scoase de Facebook. Una dintre ele era despre faptul că steagurile verzi ale organizaţiei extremiste Noua Dreaptă au fost fluturate de Ziua Eroilor la cimitirul din Valea Uzului.


Citeşte şi: Când roboţii fac legea! Dan Negru, postare scoasă de Facebook pentru că a menţionat un nume!


Citeşte şi: Două articole de pe G4Media au fost scoase de pe Facebook. Care este motivul


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Didi Didi
    Ne *** pe facebook. Citesc cu placere poezii de radu gyr, omul asta a fost genial ca poet. E drept, nici n-am facebook si nici nu ma tenteaza.
  • Miu Miu Miu Miu
    O contrareclamație,contestație,nu știu...nu puteți să faceți?Adică să le explicați:domne,uitați,ăsta e contextul,nu încâlcăm Standardele în acest caz.
  • Mihai Mihai
    Va suparati degeaba. Sunt niste reguli si postarile sunt verificate de niste scripturi daca au anumite cuvinte cheie, si daca apar, atunci te banneaza. Libertate totala ai doar pe site-ul propriu. Pe facebook esti doar un musafir generator de bani.
  • Marian Marian
    D-le Petrisor ce se intampla de nu se mai poate comenta pe site , va rog frumos sa ne explicati sau da-ti un anunt ceva sa stim si noi ,

Trimite un comentariu

sus