Skip to main content

Presa rusă a spus că România nu mai participă la Eurovision. Şi îl citează eronat pe şeful TVR, Dan Turturică

 
Sursa foto: Facebook/Dan Turturica
Sursa foto: Facebook/Dan Turturica

„România refuză să mai participe la Eurovision“. Aşa a titrat Kommersant, unul dintre cele mai mari ziare din Rusia, scrie Libertatea.

Publicitate

Ştirea a fost publicată joi, 9 iunie, şi îl citează drept sursă pe Dan Turturică, preşedintele-director general al Televiziunii Române.

Însă şeful TVR a venit cu clarificări pentru Libertatea: „E o traducere «adaptată» a declaraţiilor mele de ieri. Varianta corectă este cea redată de Agerpres”. 

Ziarul rus precizează că această decizie a fost luată în urma scandalului de anul acesta de la Eurovision, când votul României a fost anulat, în favoarea Ucrainei.


Citeşte şi: Scandalul Eurovision. TVR: "Organizatorii au judecat cu dublă măsură. Luăm în calcul retragerea şi judecata"


Citeşte şi: TVR, despre scandalul Eurovision: "Regulile au fost schimbate în timpul jocului. Am dat punctaj maxim Moldovei"


Ştirea rusă a anunţat şi faptul că TVR va da în judecată EBU. 

Ce declaraţii a făcut, de fapt, Dan Turturică?

Audiat miercuri, 8 iunie, în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, Dan Turturică a afirmat că şi-a mai nuanţat poziţia radicală pe care a avut-o atunci imediat. În primele ore de la scandalul Eurovision, acesta a considerat că România trebuie să se retragă de la viitoarele ediţii ale competiţiei, iar postul public, să acţioneze în instanţă EBU.  


Ce a declarat Dan Turturică în faţa deputaţilor:

„Pentru mine toată povestea asta era clară: îi dăm în judecată, ne retragem de la Eurovision. Am început (acum, n.r.) să o văd puţin nuanţat.”

Cum a fost preluată declaraţia de ziarul rus Kommersant:

„Pentru mine, toată povestea asta este clară: dăm în judecată EBU şi ne retragem de la Eurovision.”

"Preşedintele TVR a spus că nu a renunţat la ideea de a merge în instanţă, însă abia după ce va face o analiză temeinică a regulamentului şi a şanselor de câştig pe care postul public le are."

Declaraţia lui Turturică în Agerpres:

„Trebuie să o facem cu foarte multă atenţie şi foarte cerebral, mai ales că emoţiile acelor momente s-au mai disipat, astfel încât să obţinem cu adevărat o reparaţie, dar fără să ne stricăm relaţia cu EBU. Vom da în judecată doar dacă suntem siguri că avem o şansă să câştigăm”.

În plus, a subliniat faptul că nu poate lua de unul singur decizia ca România să nu mai participe la Eurovision.

„O voi discuta în primul rând în Comitetul Director şi, după aceea, în Consiliul de Administraţie al Televiziunii. Pentru asta mai avem ceva vreme. Peste vreo şase luni trebuie să decidem dacă mai participăm sau nu”, a declarat el, mai notează Libertatea.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Educi Educi
    Antena lider detașat la meci

    Lideri la pensionari. Pro cu publicul educat.
  • Mile Mile
    Antena lider detașat la meci
  • ONe ONe
    Nu chiar B.A.M. Am zis ca ne retragem,dam in judecata EBU dar din cate stiu in acest moment NU e nimic concret.De aici si partea fake
  • B.A.M B.A.M
    În sfârșit, presa rusă titrează un adevăr, chit că noi ne-am pierdut curajul în ultima lună și refuzăm să-l mai vedem...
    Oricum decizia e deja luată...
    În cadrul emisiunii "Referendum", telespectatorii TVR au votat pe HotNews că trebuie să participăm în continuare la Eurovision...
    P.S.
    NU am de gând să COMENTEZ IQ-ul/INTELIGENȚA/etc publicului TVR! Oricum se poate deduce...

Trimite un comentariu

sus