Skip to main content

Alertă. News.ro şi Capital.ro au fost clonate de site-uri din Rusia. „Verificaţi cu atenţie detaliile surselor de informare”

 
Alertă. News.ro şi Capital.ro au fost clonate de site-uri din Rusia. „Verificaţi cu atenţie detaliile surselor de informare”

Două site-uri româneşti, clonate de site-uri din Rusia. Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică a trimis o alertă prin care anunţă că site-uri găzduite în Rusia au copiat identitatea unor site-uri româneşti. Este vorba despre news.ro şi capital.ro. 

Publicitate

Site-urile clonate „sunt implicate în tentative de fraudă şi dezinformare”, anunţă sursa citată. 

Exemple de astfel de site-uri: bitinitiators.com/profitsmall.com/feednewers.com.

Orlando Nicoară, unul dintre fondatorii News.ro, a anunţat că site-ul agenţiei de presă a fost clonat.

„De mai bine de o lună ne chinuim să blocăm reclamele de pe Fb care copiaza layoutul siteului si promoveaza "solutii" de imbogatire rapida. Si noi si doua banci mari care opereaza in .ro si ale caror identitati au fost folosite. Dar, la fel ca in poveste, blocam una, apar alte trei. Pentru ca Fb e un sat fara caini cand vine vorba de reclame pe care iau bani.

Nu stiam ca cei care ne-au clonat sunt din Rusia. Acelasi lucru l-am patit, in trecut, si cu Profit.ro.
Nu stiu de ce ne-au ales si nu ne onoreaza alegerea lor. Am devenit cea mai mare agentie independenta de stiri din Romania, ale carei servicii sunt folosite de (aproape) toata presa care conteaza din .ro si vom ramane la fel: independenti, impartiali, concentrati pe fapte si relevanta informatiei. Iar asta e meritul Danei, a lui Irinel si a restului de jurnalisti care furnizeaza zilnic cateva sute de stiri.”, a scris Orlando Nicoara. 

Ce recomandă  Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică

  • Verificaţi cu atenţie detaliile surselor de informare, precum numele de domeniu al site-ului.
  • Dacă primiţi ştiri din surse necunoscute sau dubioase, verificaţi mereu link-ul înainte de accesare, preferabil cu o soluţie de securitate.
  • Asiguraţi-vă că folosiţi un canal de comunicare oficial, atunci când citiţi ştiri din mediul online, pentru a vă asigura că informaţia lecturată nu este o tentativă de dezinformare.
  • Nu ezitaţi să notificaţi Directoratul dacă sesizaţi şi alte astfel de iniţiative periculoase, care au ca scop inducerea în eroare a utilizatorilor şi dezinformarea.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mastarica Mastarica
    Bucatarii Zero umiliti maxim de MasterChef !
  • Mile Mile
    Poate sa se informeze din surse indepen
  • Maxima Maxima
    Exact. Lumea nu e proasta sa se uite la Antenuta Zero. Bucatarii Zero umiliti maxim !
  • Mile Mile
    Lumea nu e proasta stati liniștiți

Trimite un comentariu

sus