Skip to main content

Radio Vacanţa devine radio ...tot anul. Doar pe online

 
Radio Vacanţa devine radio ...tot anul. Doar pe online

Radio Vacanţa, program al postului public care funcţiona doar pe timpul verii, va fi prezent, de acum tot anul, dar online. Practic, pe site-ul Radio Vacanţa vor fi trei streamuri cu trei tipuri de muzică diferită.

Publicitate

Detalii, în continuare:

Ce era până acum?

Radio Vacanţa funcţiona ca un post ...de vacanţă. Până anul trecut, în perioada verii staţia locală Radio Constanţa se transforma, doar pentru sezonul estival, în Radio Vacanţa. Studioul era în Mamaia, cu o sub-redacţie la Costineşti.

Ce este de acum înainte?

Începând din 3 iulie, Radio Vacanţa (cu sloganul "Ai vacanţă tot anul!") se mută 100% online şi va fi prezent tot anul. Site-ul este structurat pe trei streamuri diferite:

Radio Vacanţa Fresh - orientat pe hiturile momentului (cum sunt posturile "clasice" CHR - Contemporary Hit Radio)

Radio Vacanţa Gold - stream cu "cele mai bune melodii din toate timpurile  oferind o atmosferă familiară, plină de amintiri"

Radio Vacanţa Nostalgia - cu muzică românească, cu hituri româneşti de vară. "Retrăieşte vacanţele de altă dată şi bucură-te de muzica anilor tăi!", spun cei de la Radio Vacanţa.

Proiectul Radio Vacanţa este coordonat, de acum, din Bucureşti, având o echipă dedicată. Înainte, era coordonat de redacţia studioului teritorial Constanţa. Platforma online Radio Vacanţa cuprinde atât cele trei streamuri, cât şi ştiri, recomandări de evenimente şi destinaţii de vacanţă.

Site-ul a fost construit de o echipă coordonată de Gusti Roman.

Conţinutul editorial va fi adaptat în funcţie de perioadele de vacanţă din timpul anului.

Tentativă în 2016

Radio Vacanţa a mai avut o astfel de iniţiativă în urmă cu cinci ani, în 2016, dar a renunţat după o singură vară. La momentul respectiv, erau tot trei streamuri onlie, dar erau numite altfel:

  • Hits (actualul Fresh)
  • Dance (actualul Nostalgia)
  • Lounge (actualul Gold)

Radio Vacanţa a funcţionat experimental în sezonul 2016 şi online, dar şi on air, după care a renunţat la varianta de pe net. 

Citeşte şi: După aproape 50 de ani, Radio Vacanţa se mută pe online, cu trei streamuri diferite. Ce se întâmplă cu programul estival

Mic istoric Radio Vacanţa:

Proiectul Radio Vacanţa a fost lansat experimental la 29 iunie 1966. Iniţial, unul dintre roluri ţinea şi de propaganda comunistă, într-o perioadă în care pe litoral veneau şi turişti străini. Postul şi-a câştigat o popularitate în timpul comunismului, când avea şi o latură "utilitară": copiii pierduţi pe plajă erau găsiţi de părinţi prin intermediul staţiei estivale.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus