Skip to main content

Lansare. (Şi) Răzvan Exarhu are podcast: „Ac de siguranţă”. Când e prima ediţie? „Am făcut cel mai fain interviu pe care l-a dat vreodată Tudor Chirilă”

 
Din 2017, Răzvan Exarhu realizează matinalul „Morning Glory” la postul de radio Rock FM / foto: arhiva personală
Din 2017, Răzvan Exarhu realizează matinalul „Morning Glory” la postul de radio Rock FM / foto: arhiva personală

Se lansează pe YouTube un nou podcast românesc. De data aceasta, autor este Răzvan Exarhu, cunoscut om de media şi realizator de emisiuni radio, care din 2017 realizează matinalul de la Rock FM, Morning Glory.

Publicitate

Într-o discuţie în exclusivitate cu Paginademedia.ro, Răzvan Exarhu dă toate detaliile despre podcast. Şi despre primul episod: „Am făcut cel mai fain interviu pe care l-a dat vreodată Tudor Chirilă”, spune Exarhu despre prima ediţie.

Premiera are loc pe canalul de YouTube Răzvan Exarhu, sâmbătă, 29 iulie, chiar de ziua autorului, de la ora 14.00.

Podcast-ul se numeşte Ac de siguranţă.

Titlul este inspirat de o sintagmă pe care Răzvan Exarhu a folosit-o şi pentru titlul primei sale cărţi, „Fericirea e un ac de siguranţă”, lansată în 2017.

GALERIE FOTO. Răzvan Exarhu: „Voi difuza un episod pe lună”

Ce spune Răzvan Exarhu despre podcast, în exclusivitate pentru Paginademedia.ro:

Răzvan Exarhu: „Am dorit să fac acest podcast pentru că mă pricep destul de bine la ceea ce fac. Şi simţeam nevoia să fac şi alte lucruri decât fac la radio. Pentru că la radio încep nişte conversaţii pe care trebuie să le închei destul de reepde.”

Răzvan Exarhu: „Am zis să nu fac tot un podcast într-un studio, ca la radio, deşi ideea de podcast de la asta a pornit, dar eu detest ideea asta de podcast, cu microfoane în faţă. O să-l fac itinerant, unele episoade sunt făcute pe drum”.

Răzvan Exarhu: „Primul episod este cu Tudor Chirilă, dar nu a fost primul filmat. L-am ales primul pentru că este cel mai bun interviu pe care l-a dat Tudor vreodată. Şi a fost o mare bucurie pentru mine, am descoperit că avem foarte multe lucruri în comun.”

VIDEO. Răzvan Exarhu: „Nu am răbdare să urmăresc podcast-uri”

Răzvan Exarhu: „Am început să filmez pentru acest proiect prin martie. Voi difuza un episod pe lună, deocamdată, pentru că nu îmi permite timpul altfel. Suntem o echipă de cinci oameni deocamdată, dar lucrăm foarte mult la fiecare episod.”

Răzvan Exarhu: „Deocamdată este proiectul meu, dar sigur voi primi susţinere şi din partea postului de radio la care lucrez şi voi avea alături şi mai mulţi sponsori.”

Răzvan Exarhu: „Nu mi-am impus un format. Ci să am un alt ritm al discuţiei, pe distanţe mai lungi, faţă de cum se întâmplă în emisiunile de la radio. O să stau în sfârşit cât mai mult de vorbă cu un om, despre lucruri de care sunt şi eu curios.”

Răzvan Exarhu: „Nu am podcast-uri preferate, nici de afară, nici de la noi. Nu am o cultură a podcast-ului, pentru că nu am nici răbdare să le urmăresc. Aşa păţesc şi cu cărţile. Am mereu vreo patru-cinci începute, pe noptieră. E puţin haos în felul meu de a consuma. Dar mă informez despre ce fac ceilalţi, ca să nu repet invitaţii sau informaţiile.”

Răzvan Exarhu, cu Tudor Chirilă, primul invitat din podcast-ul „Ac de siguranţă”

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus