Skip to main content

Ringier despre "separarea" de Cătălin Ţepelin: diferenţe de opinie privind direcţia strategică a publicaţiei. Cine preia redacţia?

 
Robin Lingg, preşedinte Consiliul Director Ringier Sports Media Group
Robin Lingg, preşedinte Consiliul Director Ringier Sports Media Group

Ringier vine cu un comunicat despre concedierea lui Cătălin Ţepelin. Compania nu vorbeşte însă despre o "concediere", ci despre o "separare amiabilă".

Publicitate

Comunicatul, în continuare. Înainte, puţin context:

Azi, marţi, 3 octombrie, Cătălin Ţepelin, redactor-şef Gazeta Sporturilor, a plecat din companie după 20 de ani. Decizia a fost a acţionariatului, după cum a scris în premieră chiar redacţia ziarului, care a şi postat un clip cu plecarea în aplauze a lui Ţepelin.

Cătălin Ţepelin a scris că "au existat au fost mai multe episoade care, în opinia noastră, sugerau o imixtiune a comercialului în editorial" şi că a refuzat să arate conducerii articole înainte de publicare.

Redacţia s-a solidarizat cu Cătălin Ţepelin şi a punctat, într-o poziţie comună a ziariştilor de la Libertatea şi de la Gazeta Sporturilor, că Ţepelin a fost concediat pentru că s-a opus măsurii ca articolele despre casele de pariuri să fie văzute înainte de publicare şi de către management.

VIDEO. Plecare-şoc de la Gazeta Sporturilor. Cătălin Ţepelin, dat afară de la Gazeta. Jurnalistul a părăsit redacţia în aplauzele colegilor. Are legătură cu industria pariurilor sportive?


Cătălin Ţepelin, despre concedierea de la GSP şi un episod din august: "Am transmis că (...) nu vrem să arătăm conducerii, înainte de publicare, articolele “sensibile” despre industria pariurilor, de exemplu"

După plecarea lui Ţepelin, spun cei de la Ringier, coordonarea editorială va fi preluată de cei doi redactori-şefi adjuncţi (Dan Udrea şi Bogdan Stamatoiu), sub coordonarea lui Cătălin Tolontan.

Comunicatul companiei Ringier:

Gazeta Sporturilor, cel mai important brand din media de sport românească, anunţă plecarea cu efect imediat a redactorului-şef, Cătălin Tepelin, din cauza unor diferente de opinie privind direcţia strategică a publicaţiei. Ambele părţi au fost de acord că o separare amiabila este cea mai bună soluţie.

Actualii redactori-şefi adjuncţi, Dan Udrea şi Bogdan Stamatoiu, vor gestiona activitatea zilnică a publicaţiei, cu sprijinul lui Cătălin Tolontan, din actuala sa poziţie de coordonator editorial al Gazeta Sporturilor şi Libertatea, până când Ringier Sports Media Group (RSMG) va lua o decizie cu privire la noua echipă de conducere a Gazeta.

Cătălin Ţepelin, redactor-şef Gazeta Sporturilor, este unul dintre cei mai experimentaţi jurnalişti de sport, cu peste 26 de ani petrecuţi în fruntea celor mai prestigioase redacţii din ţară. Din 2018, este redactor-şef al Gazeta Sporturilor, poziţie din care a coordonat echipa GSP atât la nivel editorial, cât şi strategic.

Consiliul Director al Ringier Sports Media Group (RSMG) îi mulţumeşte lui Cătălin Tepelin pentru eforturile şi contribuţiile sale decisive. Începând cu mai 2022, Gazeta Sporturilor face parte din RSMG, care reuneşte lideri de piaţă naţionali în media sportivă cu soluţii tehnologice globale. Cu 9 branduri şi altele care urmează să se alăture, RSMG ajunge lunar la milioane de fani ai sportului din Europa.

RSMG a fost fondată în vara anului 2022 ca filială a companiei elveţiene Ringier AG.

Consiliul de Administraţie al Ringier Sports Media Group (RSMG) îi mulţumeşte lui Cătălin Tepelin pentru eforturile şi contribuţia sa decisiva, in evolutia brand-ului Gazeta Sporturilor.

Din mai 2022, Gazeta Sporturilor face parte din RSMG, care reuneşte liderii pieţei naţionale de media sportive cu soluţii tehnologice globale. Cu 9 branduri şi altele care urmează să se alăture, RSMG ajunge lunar la milioane de fani ai sportului din Europa.

RSMG a fost fondată în vara anului 2022, ca filială a companiei elveţiene Ringier AG.

Robin Lingg, preşedinte al Consiliului Director al RSMG:

"Cătălin Tepelin, în calitate de redactor-şef, a fost forţa motrice din spatele transformării digitale a Gazeta Sporturilor. Ne luăm rămas bun de la el cu recunoştinţă şi cu cele mai bune urări. Sunt entuziasmat să văd cum Gazeta Sporturilor îşi susţine şi îşi extinde poziţia de lider în presa de sport din România. Aşteptăm cu nerăbdare următoarea etapa in colaborarea cu echipa extrem de pasionată a GSP."

Obiectivul Gazeta Sporturilor rămâne acela de a asigura continuitate şi servicii valoroase, relevante pentru utilizatorii şi cititorii săi.

Misiunea de bază a Gazeta Sporturilor, aceea de a fi lider în media românească şi în business-ul digital din domeniul sportului, prin inovaţie constanta, rămâne neschimbată şi este în concordanţă cu strategia RS

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus