Skip to main content

EXCLUSIV Paginademedia. Robert Turcescu se întoarce în televiziune, ca realizator. Ce va face şi la ce post?

 
EXCLUSIV Paginademedia. Robert Turcescu se întoarce în televiziune, ca realizator. Ce va face şi la ce post?

EXCLUSIV Paginademedia.ro. Robert Turcescu, jurnalistul care s-a deconspirat în direct, în urmă cu opt ani, revine în televiziune. Chiar la postul TV de la care a plecat în 2014.

Publicitate

Robert Turcescu va fi din nou realizator de televiziune, la postul de ştiri B1 TV. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Turcescu se va ocupa de intervalul orar 16.00-18.00, de luni până joi.

Pe acel interval a fost difuzată, până la 1 aprilie, emisiunea Se întâmplă acum, cu Tudor Barbu, care a plecat la Televiziunea Română, ca director al canalului TVR 3, după Paginademedia.ro a scris aici.

Numele emisiunii lui Turcescu: Sub semnul întrebării (titlul emisiunii de care se ocupa la B1 TV şi până în 2014, doar că atunci era în Prime-Time).

Prima emisiunea Sub semnul întrebării cu Robert Turcescu va fi luni, 2 mai.

Turcescu revine la B1 TV după opt ani. În 2014, în emisiunea Sorinei Matei, Robert Turcescu a făcut dezvăluirea care a şocat, la vremea respectivă întreaga presă: "Am fost locotenent colonel sub acoperire!"

După autodenunţul din 2014, Robert Turcescu a lucrat un an la EVZ, apoi a intrat în politică. S-a întors în presă anul trecut, la Evenimentul zilei.

Deputat în ultimii patru ani. Candidat la Primăria Bucureşti

Robert Turcescu a intrat în politică la un an şi jumătate de la autodenunţul făcut în direct la postul B1. După episodul din 2014, Turcescu a lucrat pentru o perioadă la EVZ (în 2015).

Apoi, la alegerile locale din 2016, a candidat la Primăria Bucureşti din partea Partidului Mişcarea Populară (PMP). A fost ales vicepreşedinte al PMP şi a fost desemnat preşedinte interimar al PMP Bucureşti.

Turcescu a fost deputat de Constanţa, în legislatura 2016-2020 tot din partea PMP.

Turcescu în presă, pe scurt

Robert Turcescu a fost realizator al emisiunii radio România în direct (Europa FM) şi al talk-show-ului 100%.

A publicat articole în Dilema şi Dilema veche.

A fost moderatorul emisiunii politice Sub semnul întrebării, difuzată pe postul B1 TV.

La Evenimentul zilei, a mai lucrat în perioada 1997-2003.

A condus editorial redacţia Cotidianul, pe când ziarul era în grupul Realitatea-Caţavencu, patronat de Sorin Ovidiu Vîntu.

Emisiunea care i-a adus consacrarea ca jurnalist TV a fost 100% cu Robert Turcescu, în anii 2000.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Alfonso Alfonso
  Bai Mile,vorbeste si tu cu litere de tipar sa intelegem si noi ce vrei. Cred ca ai fost la scoala doar in vacante.
 • mile mile
  Se rotesc tovarasii la posturi. II tine locul lu' barbu pana cand o sa faca tvr-ul 3 praf. Cine se mai uita la gradatii astia?
 • Mile Mile
  La ce ma mirați a problema e la gâdea
 • SobySobea SobySobea
  @Leo, sau ca Prelipceanu.
 • Lucia Marusievici Iorga Lucia Marusievici Iorga
  Sper ca la angajare sa fie bine examinat la Medicina muncii.
 • Livia Dorneanu Misca Livia Dorneanu Misca
  Numai de el mai era nevoie ca impostura din televiziuni să atingă cote maxime!
 • mihai mihai
  Cum dracu lupti cu acoperitii din presa cand anagajezi asa ceva? Ma rog sunt mai multi ce au dublu limbaj pe acolo,manastire e unul din ei
 • Leo Leo
  Un alt rebut mediatic 'se intoarce' va fi exact un Calinescu sau (S)Tuca show... alt cadavru resuscitat, plus ca e un securistoid ***.
 • SobySobea SobySobea
  @Gabriel Cristea, Turcescu a părăsit Europa FM din octombrie 2008 pentru Realitatea FM. Realitatea FM s-a relansat în noiembrie 2008 și au venit mai mulți oameni de la BBC România care s-a desființat în vara lui 2008, Europa FM și Radio Total care a devenit Gold FM din octombrie 2008. Realitatea FM a murit în mod oficial, din august 2010, de când Turcescu a părăsit Realitatea FM și s-a încercat mai multe relansări: Odată în februarie sau martie 2011 și odată în martie 2012. Ambele relansări au fost eșecuri și Realitatea FM a început să retransmită Realitatea TV. Realitatea FM încă mai are conținut propriu, intră atunci când Realitatea TV difuzează publicitate sau teleshopping (depinde ce calupuri difuzează) și au din nou conținut propriu din 2020.
 • SobySobea SobySobea
  @ian, B1 TV au realizatori cu experiență:
  -Tudor Mușat a fost la Digi 24 din 2014 până în 2019. Din februarie 2019 a părăsit Digi 24 pentru că postul avea probleme de atunci și în afară de el, au mai plecat foarte mulți oameni de la Digi 24.
  -Silviu Mănăstire a fost la Realitatea TV din 2012 până în 2013 și la România TV din 2013 până în 2014. A părăsit România TV de la sfârșitul anului 2014 și la începutului anului 2015 s-a alăturat postului B1 TV.
  -Radu Buzăianu (nu știu dacă am nimerit) a realizat matinalul Gold FM din 2016 până în 2019 cred.
  -Răzvan Zamfir a realizat emisiuni la postul local și mai apoi național Neptun TV până în 2017-18, Neptun TV a rămas fără emisiuni de dezbatere după ce Răzvan Zamfir a părăsit postul, apoi Neptun TV avea probleme de emisie din 2019 și din 2020, postul a intrat în faliment și s-a închis.
  -Laura Chiriac a realizat emisiuni la Realitatea TV și România TV. La Realitatea TV a fost între 2006 și 2011, apoi la România TV între 2011 și 2014 și din nou Realitatea TV pentru o scurtă perioadă în 2014, după care a fost concediată împreună cu Vlad Ionescu (acum este retras din televiziune, nu l-am mai văzut pe el nicăieri) în vara lui 2014 și mai apoi a fost în politică la ALDE din 2015 până în 2017.

  Până și prezentatori de știri de la B1 TV au experiență. Mai nou, aveau și prezentator de meteo, dar acum văd că iarăși dau meteo fără prezentator, ci doar cu voce. Sper că am nimerit realizatori postului B1 TV care au experiență, dacă este o greșeală, dați un răspuns.
 • Felix Petrov Felix Petrov
  Astept cu nerabdare sa vad daca vreodata in emisiunea lui se va vorbi despre pensiile speciale. " Pai cum să spui că eşti colonel dacă nu eşti colonel?" - Gigi B.
 • Gabriel Cristea Gabriel Cristea
  Pacat de El. Am avut ocazia sa lucrez cu el la Europa FM si pot spune ca in perioada respectiva era un om placut, destept si reepectabil. Ce s-a intamplat in anii urmatori...
 • ian ian
  O idee foarte buna, postul B1 se intareste cu realizatori foarte buni. Succes!
 • Mihai Mihai
  Va fi invitat duminică la 22.00 la emisiunea 40 de întrebări cu Denise Rifai
 • SobySobea SobySobea
  Acum apare ca invitat la emisiunea Ultima oră cu Lili Ruse la România TV.

Trimite un comentariu

sus