Skip to main content

FOTO& VIDEO. Romania TV a trecut la emisia HD. Postul are genericul de ştiri cu acorduri prelucrate din linia melodică de la Deşteaptă-te, Române!

 
FOTO& VIDEO. Romania TV a trecut la emisia HD. Postul are genericul de ştiri cu acorduri prelucrate din linia melodică de la Deşteaptă-te, Române!

Breaking News. Televiziunea Romania TV, fondată de omul de afaceri Sebi Ghiţă, a trecut la emisia HD (16:9), la mai bine de 10 ani de când s-a lansat. Postul de televiziune a început totodată să emită dintr-un nou studio, aflat în zona Pipera. Noile schimbări vin şi cu mutarea redacţiei televiziunii din Casa Presei, unde au fost încă de la lansare. De altfel, Romania TV a informat CNA încă din luna ianuarie că urmează să facă aceste mutări.

Publicitate

Aceasta este prima etapă în trecerea la HD, urmând ca CNA să îşi dea avizul pentru introducerea RTV HD în grilele cabliştilor.  

Noua transformare vine şi cu o uşoară adaptare a graficii postului, una dintre acestea fiind mai puţin galben pe burtierele de pe post în timpul ştirilor. 

Tot la capitolul ştiri, postul are şi un „update”. Mai exact, linia melodică începe cu acorduri similare cu ale Imnului României, „Deşteaptă-te, Române!” 

Postul are un singur studiou care se transformă pentru zona de ştiri sau de talk-show. Astfel, pentru ştiri, în studio aparte un pupitru, poziţionat în partea stangă. Pentru ştirile cu comentator din studio, acesta apare în partea dreaptă. 

Pentru talk-show, dispare pupitrul, iar prezentatorul se poziţionează în partea dreaptă a platoului, cu invitaţii în stânga,, sau pe ecreanul din spatele acestora. 

FOTO. Imagini cu noul studio Romania TV

VIDEO. Prima emisie Romania TV în format 16:9 a fost sâmbătă, 25 martie, la ştirile dimineţii. Captură video via TVArchive

Reamintim că Romania TV a informat CNA încă din luna ianuarie că urmează să trecă la emisia HD şi că se vor muta într-un nou studio, după cum Paginademedia.ro a relatat la momentul respectiv. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus