Skip to main content

Cine sunt şefii Euronews România? Cristi Coman şi Mari Jeanne Ion, printre ei. Lista completă

 
Cine sunt şefii Euronews România? Cristi Coman şi Mari Jeanne Ion, printre ei. Lista completă

Euronews România îşi anunţă şefii. Printre aceştia se numără şi jurnalistul Cristian Coman, care va fi şeful News Desk-ului. Coman are peste 29 de ani de experienţă la Pro TV, Realitatea TV, Antena 1 şi TVR. 

Publicitate

Bebe Nicola, fost Prima TV, Digi 24 şi Gândul, e şi el implicat în proiect. 

Echipa de management a postului este formată din opt oameni, la care se adaugă şi redactorul-şef Andra Miron Diaconescu. Aceasta din urmă a fost anunţată la începutul acestui an, după cum Paginademedia.ro scria în exclusivitate atunci

Cine sunt şefii celorlalte departamente? Cine conduce Digitalul, Programele sau Tehnicul? Detalii, în continuare: 


Mari Jeanne Ion şefa departamentului „Programe”


Pe lângă şefii de la Tehnic, Programe şi Digital, Euronews vine şi cu numele celor trei producători executivi care se vor ocupa de ştiri. 

- Ilie Nicola, Ştefan Vasile şi Robert Ştefanof sunt cei trei producători executivi care vor gestiona programele de ştiri ale viitorului post TV. 

- Şeful Biroului Internaţional este Adriana Matei, cu o experienţă de 18 ani în televiziune. A fost corespondent special la evenimente majore în lume, cum ar fi protestele violente din Kosovo. Acoordonat departamente de ştiri externe şi redacţii de ştiri, din poziţia de Editor of the day şi Editor-Şef. 

- Mari Jeanne Ion conduce departamentul Programe. Lucrează de 23 de ani în domeniul televiziunii. A coordonat mari echipe editoriale, atât ca producător de emisiuni, cât şi din poziţia de manager. A fost şi corespondent Euronews în România, începând cu 2012. 

- Silviu Calangiu este şeful departamentului Digital. Lucrează în televiziune din 2004 şi în digital din 2008. 

- Directorul tehnic Euronews România este Octavian Diac. El are peste 26 de ani de experienţă în domeniu.

De asemenea, oficialii Euronews mai anunţă că „recrutarea pentru diferite poziţii va continua în perioada următoare”. 


Euronews şi în România


În luna ianuarie, Euronews a anunţat că va lansa şi o staţie de ştiri în România. Noul canal de ştiri va fi lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica, pornind de la staţia deja existentă UPB Sigma TV.

Directorul de proiect al Euronews România este Gabriel Petrea. Redactorul-şef al Euronews România va fi Andra Miron, jurnalistă cu experienţă de 14 ani la Realitatea TV, dar şi la B1 şi Naţional TV

Noul canal de ştiri va avea propria echipă de jurnalişti şi corespondenţi din toată România, dar şi de la Bruxelles.

Până la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajaţi la nivel local, spun reprezentanţii postului.


Citeşte şi: Michael Peters, şeful Euronews: „Postul din România va avea independenţă totală”. Ce aşteptări are de la viitorul post TV?


Citeşte şi: Euronews România are redactor-şef: a lucrat 14 ani la Realitatea şi a fost şeful comunicării la Consiliul Judeţean Ilfov


Citeşte şi: Andra Miron, de azi redactor-şef Euronews. Ce spune despre revenirea în TV şi despre funcţia de la cabinetul Ralucăi Turcan şi de la Consiliul Judeţean Ilfov


Citeşte şi: Euronews vine şi în România. Noul canal de ştiri, lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Stefan Andrei Stefan Andrei
  Salut . Stefan Andrei Uk
 • DODO DODO
  @ Rica - asta nu e romaneasca chiar daca jucatorii sint romani Sint supravegheati de postul mamă Stiam ca director era un roman Selectia a fost facuta tot de ei pe criterii de ei stiute Hai sa nu bocim inainte de a ne convinge despre ce-i vorba Daca dau in psd sint ,, aginturi ,,sorosiste daca dau in liberari sint platiti de kremlin daca dau si in unii si-n altii sint agenti mosad Atunci cind ii socotim impartiali ? intotdeauna vor fi unii care stiu ei din ,,surse sigure ,, si sa arate cu degetul
 • didi didi
  eu am incredere in cativa oameni de pe lista cu care am lucrat personal de-a lungul timpului. cristi coman e garantia profesionalismului. de asemenea bebe nicola si adriana matei sunt foarte buni. de restul nu stiu, doar din auzite: mari jeanne, fosta jurnalista "rapita" in irak, nu e potrivita, nici stefan vasile.
 • Adi Adi
  Bam bam, poate citești și tu mai atent data viitoare. Am zis ,,poate,, E adevărat, despre A3 eram singur ca va fi ,,impartiala,,nu aveam niciun dibiu. Voiculescu nu putea să învețe decat presa obiectivă la Ștefan Gheorghiu.
 • Rica Rica
  Nu o sa discut profesionalismul numelor de aici. Dar trebuie spus un lucru clar: in mass media romaneasca criteriul esential de angajare este pila, cumetria si nepotismul. dupa care se trag unii pe altii... nimeni nu mai da concursuri de angajare pe bune. asa se face ca ajung sa conduca redactii de stiri oameni care nu au scris/ facut/montat in viata lor o stire. de comenzi politice si cenzura nici nu mai zic, ca e pretutindeni. Asa ca mai usor cu profesionistii pe scari..
 • Marius Marius
  E clar cat de curata va fi noua televiziune de "stiri": https://www.paginademedia.ro/2021/01/coordonatorul-proiect-euronews-romania/
 • B.A.M B.A.M
  O completare la postarea PRECEDENTĂ:
  ORICE POST ARE DREPTUL LA ORICE POLITICĂ EDITORIALĂ!!!
 • B.A.M B.A.M
  Adi, de unde siguranța că Euronews nu va face jocuri politice?
  Despre toate posturile de știri actuale se spunea că nu fac jocuri politice și cu toate "ne-am fi înșelat" (de Aleph News nu știu ce să zic)
  Și despre Realitatea, și despre Antena 3, și despre DIGI 24 se spunea că vor fi independente politic. Și iată că "ne-am fi înșelat"...
  De unde ai această certitudine că Euronews nu va face jocuri politice naționale sau chiar internaționale (știu poveștile cu CNN, Fox News, France 24, BBC)
 • Adi Adi
  Hai că poate avem în sfârșit o televiziune de știri corectă, obiectivă, neimplicată politic. Că se vede clar că Digi face niște jocuri murdare.

Trimite un comentariu

sus