Skip to main content

Turnură neaşteptată în cazul Tolontan la DIICOT: Soţia procurorului DIICOT, care cercetează plângerea lui Băluţă, a fost avocata lui Goleac

 
Foto - Libertatea
Foto - Libertatea

Cazul Tolontan la DIICOT ia o turnură neaşteptată. Conform Rise Project, partenera procurorului care instrumentează plângerea primarului Băluţă contra jurnaliştilor de la Libertatea şi Newsweek a fost avocata lui Goleac, cel despre care s-a scris că ar fi mâna dreaptă a lui Băluţă. 

Publicitate

Este vorba despre avocata Simona Mihaela Oprea, care ar fi partenera de viaţă a procurorului Ionuţ Edi Oprea.

„Avocată în Baroul Bucureşti, doamna Oprea i-a reprezentat într-un dosar instrumentat la DNA în 2019 pe Marian Goleac (fostul şef ADP 4, mâna dreaptă a edilului de la sectorul 4) şi pe Antonio Goleac (şef în poliţia locală a sectorului, fiul lui Marian)”, conform Rise. 

Tot despre Simona Mihaela Oprea, jurnaliştii Rise mai scriu: 

„Simona Mihaela Oprea este o apropiată a avocatei Laura Vicol, devenită recent deputat PSD şi căsătorită cu un inculpat din dosarul DNA "Hidro Prahova" (Vladimir Ciorbă). A cincea fotografie îi înfăţişează pe toţi trei lângă Daniel Dragomir, fostul colonel SRI implicat în dosarul Black Cube, condamnat definitv pentru corupţie şi dispărut din ţară. Dragomir este naşul de cununie al cuplului Vicol-Ciorbă.”

Băluţă le-a făcut plângere la DIICOT jurnaliştilor în urma unor articole de presă care nu-l vizează direct. Mai mult, Cătălin Tolontan şi Mihai Toma au fost chemaţi la DIICOT ca martori, după ce au preluat un articol din Newsweek. 

Recent, Băluţă a câştigat, în primă instanţă, un proces în care acuză Libertatea că i-a lezat imaginea prin anchetele publicate. Dacă se menţine decizia şi la apel, Libertatea trebuie să şteargă şapte articole. 

Şi Marian Goleac i-a dat în judecată pe jurnaliştii Libertatea, într-un proces separat. 

Textele tratează presupusele legături dintre Băluţă, Marian Goleac (fost şef al ADP Sector 4 şi un apropiat al primarului Băluţă) şi Clanul Sportivilor. 

Postarea Rise Project

 


Citeşte şi: Atac la Tolontan, după nişte poze postate de Dana Budeanu. Mirela Neag: „Este o mizerie de la cap la coadă”


Citeşte şi: Daniel Băluţă, primarul sectorului 4, plângere la DIICOT împotriva jurnaliştilor Tolontan şi Toma de la Libertatea. Răspunsul ziarului


Citeşte şi: Decizie în primă instanţă. Libertatea trebuie să şteargă şapte articole reclamate de primarul Băluţă


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • marius marius
    n-are relevanta.decizia de stergere a articolelor a fost data de instanta...nu mai incercati si voi sa faceti ce-a facut tolontan

Trimite un comentariu

sus