Skip to main content

VIDEO. Stelian Muscalu pleacă de la Digi 24: "Da, ies din presă! În prezent, presa mare este aservită"

 
VIDEO. Stelian Muscalu pleacă de la Digi 24: "Da, ies din presă! În prezent, presa mare este aservită"

VIDEO. Stelian Muscalu, realizatorul emisiunii Business Club, de la Digi 24, pleacă de la postul TV după 10 ani. "În prezent, presa mare este aservită", spune el într-un material video publicat pe Facebook.

Publicitate

"Da, ies din presă, acesta este planul!", a spus Stelian Muscalu, contactat de Paginademedia.ro. "S-a încheiat momentan colaborarea cu Digi, este ceea ce pot spune", a continuat el.

Pe Facebook, Muscalu a punctat: "Cel puţin aceasta va fi singura modalitate în care voi exprima ce gândesc în mod liber".

Ce a spus Stelian Muscalu, printre altele:

  • În acest moment, proiectul Digi 24, pentru mine, reprezintă trecutul.

 

  • Marea problemă este că, în prezent, presa mare este aservită. Şi, atenţie, deşi nu-mi plac generalizările, o să merg spre această zonă. Şi aici există un cerc vicios.

Din cauza faptului că, de prea multe ori, de cele mai multe ori, informaţiile nu ajung în mod corect şi echilibrat, vedem odată la patru-cinci ani că şi votul oamenilor este cumva haotic.

  • Tocmai din cauza faptului că în această zonă în care ar trebui să se transmită informaţii corecte, care să le deschidă minţile oamenilor şi oamenii să poată lua decizii în cunoştinţă de cauză, iată există o mare problemă.

Asta pentru că avem o clasă politică extrem de nocivă. Este ca un cancer - dacă privim societatea ca un organism viu. Cancerul acesta s-a extins şi a atins şi presa.

În momentul în care vom reuşi să scăpăm de cancer şi să avem, implicit, o presă curată, atunci lucrurile ar putea să se îndrepte spre un drum normal.

  • Voi face în continuare analize economice, voi veni aici şi vă voi spune ceea ce cred eu că este normal, că este corect.

Voi încerca să analizez în continuare deciziile luate la nivel guvernamental. Şi aici le voi putea spune aici cum cred eu că este de cuviinţă, aşa cum cred eu că este normal să fie transmisă informaţia.

Stelian Muscalu are aproape 25 de ani de experienţă, dintre care ultimii zece ani la Digi 24.

Stelian Muscalu, Carte de vizită:

- din 2011 la Digi 24, realizator emisiuni economice (Business Club, Jurnal economic etc)

- 2007-2011 - Antena 1 şi apoi Antena 3 (emisiunea Reporter special - cu Vlad Petreanu)

- 2003-2007 - Naţional TV şi N24

- 1999-2003 - Realitatea TV

- înainte de Realitatea, a lucrat o perioadă de SuperNova şi la Tele 7abc.

- este absolvent de ASE

VIDEO. Stelian Muscalu pleacă de la Digi 24

Transcrierea clipului lui Stelian Muscalu:

"Cel puţin aceasta va fi singura modalitate în care voi exprima ce gândesc în mod liber."

"Am ţinut să aflaţi de la mine faptul că proiectul Digi 24 a luat sfârşit"

"Au trecut prin acel post TV jurnalişti desăvârşiţi. În acest moment singurul lucru pe care îl pot face este să le mulţumesc tuturor, pentru că am învăţat câte ceva de la fiecare în parte"

Astăzi sunt liber profesionist. Vom discuta despre trecut, prezent şi, mai ales viitor.

În acest moment, proiectul Digi 24, pentru mine, reprezintă trecutul. Prezentul mă ajută să îmi pun, cumva, gândurile în ordine. În perioada pe care o traversăm este foarte important să existe coerenţă între ceea ce gândim, ceea ce spunem şi, mai ales ceea ce facem.

Mi-aş dori să îmi cresc copiii în această ţară. Astăzi, însă, uitându-mă la cum arată lucrurile, ei nu vor putea creşte în România. Nu i-aş lăsa să crească în România.

Ce voi face în continuare? Sunt multe lucruri pe care vreau să le fac. În primul rând vrea să mă asigur că cei doi copii ai mei, care au azi 7 şi 11 ani, vor putea să trăiască în mod civilizat, decent, în această ţară şi că nu vor fi nevoiţi să o părărsească.

Prin urmare, în acest moment îmi doresc foarte mult să pun umărul la asanarea României. Şi când spun lucrul acesta nu exclud grupurile de oameni de afaceri, ONG-uri. Sunt deja o mulţime de grupuri, de grupări care fac lucrul acesta. Care încearcă să salveze România din ghearele unor oameni care s-au obişnuti să se înfrupte din ea.

Marea problemă este că, în prezent, presa mare este aservită. Şi, atenţie, deşi nu-mi plac generalizările, o să merg spre această zonă. Şi aici există un cerc vicios. Din cauza faptului că, de prea multe ori, de cele mai multe ori, informaţiile nu ajung în mod corect şi echilibrat, vedem odată la patru-cinci ani că şi votul oamenilor este cumva haotic.

Tocmai din cauza faptului că în această zonă în care ar trebui să se transmită informaţii corecte, care să le deschidă minţile oamenilor şi oamenii să poată lua decizii în cunoştinţă de cauză, iată există o mare problemă. Asta pentru că avem o clasă politică extrem de nocivă. Este ca un cancer - dacă privim societatea ca un organism viu. Cancerul acesta s-a extins şi a atins şi presa. În momentul în care vom reuşi să scăpăm de cancer şi să avem, implicit, o presă curată, atunci lucrurile ar putea să se îndrepte spre un drum normal.

Am foarte mari emoţii. Astăzi v-am anunţat, practic, că ies din presă după 25 de ani de activitate, după zece ani petrecuţi la Digi.

Am să mă lupt în continuare, nu dezarmez, niciodată nu voi dezarma. Am să mă lupt, am la dispoziţie zece ani de zile - acesta este termenul pe care mi l-am propus, ca să mă alătur celor care vor să facă din ţara asta o ţară normală, în care copiii mei - cum spuneam mai devreme - să trăiască civilizat.

Dacă nu voi reuşi în acest proiect, probabil că în zece ani de zile, dacă vom fi sănătoşi, voi sta şi voi privi cum copiii mei vor părăsi această ţară.

Voi lupta pentru o presă dreaptă, pentru o presă curată. Voi lupta pentru o Românie normală, indiferent de ce înseamnă această luptă.

Voi face în continuare analize economice, voi veni aici şi vă voi spune ceea ce cred eu că este normal, că este corect. Voi încerca să analizez în continuare deciziile luate la nivel guvernamental. Şi aici le voi putea spune aici cum cred eu că este de cuviinţă, aşa cum cred eu că este normal să fie transmisă informaţia.

Mulţumiri anticipate pentru proiectul uriaş care urmează.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mai încet cu ipocrizia pe scări Mai încet cu ipocrizia pe scări
    @Eugen: Comentariile arată, mai întâi de toate, evidența. Iar comentariul tău arată că ești parte din publicul arogant și autosuficient de care cei ca Muscalu sau Guran au nevoie ca să-și asigure tranziția de la presa clasică (nu-i așa, perimată și putredă) la online-ul haștagisto-deontologo-revoluționar. Omul a făcut ditamai cariera, din anii 90 până în zilele noastre, fix în presa pe care de-abia acum, după un neașteptat moment de epifanie, o vede drept aservită și mincinoasă. Chiar și în ultimele luni dinaintea retragerii, nu trecea vreo emisiune Business Club fără să-i ridice măcar 5 minute osanale marelui finanțist de renume intergalactic, Vasilică Cîțu. Ironia sorții, am rămas în aceeași zi și fără Stelu, dar și fără idolul lui.

    E plină presa de muscali, doar că nu toți o fac și pe deontologii și pe moraliștii.
  • Eugen Eugen
    ....Comentariile arata ca astia sunt romanii pe care ar vrea sa-i schimbe. Insa tot astia sunt romanii care ajung politicieni. Romania nu se scxhimba pentru ca ar trebui sa schimbam romanii cu alte natii.
  • Beloia Beloia
    Va fi un ne_aservit free lancer...
    În actuala zbatere economico_politica, el încearcă sa ne convingă de faptul ca va avea un trai mai bun fără solda primita sub siglele TV pe care le_a servit toată cariera? Sa fim serioși!!!
  • Soby Soby
    @Mihai Aleph Business?
  • Mihai Mihai
    Daca incepeti sa Ganditi Liber, cred ca va asteapta dl Sarbu pe la el, la o tabla.
  • Stelica Economistu Stelica Economistu
    Lasati domnu Muscalu ca si dumneavoastra ati servit interese, incepand cu Realitatea TV si terminand cu Digi24. Dar imi dau seama ca se intampla numai lucruri nocive daca si dumneavoastra plecati de la Digi24 caci nu mai suportati atmosfera.
  • gigi gigi
    Nu stiu cum, dar eu si azi l-am vazut pe Catalin Petre la Digimatinal. El prezinta stirile externe, plus ca are Digimatinalul de vineri.
  • Mihai Mihai
    A avut o revelatie si Muscalu dupa un sfert de secol? Incepe si asta proiecte ca independent si o sa fie rusinea internetului. Poate-si aminteste cum radea lumea de el cand era la Antena si cum a fost adus la Digi24. Ciocu mic, nea Muscalu, ca macane.
  • Soby Soby
    De Cătălin Petre (Digimatinal) se mai aude ceva de el? De o lună, prezintă doar Anca Dumitrescu singură la Digimatinal!
  • Stefan Stefan
    Si au dat aia seama, finally, ca pune virgula intre subiect si predicat ori ca nu stie conjunctivul pt verbul 'a fi'? LOL
  • Steluță Steluță
    Cred că îl pune premier Iohannis după ce discurs mesianic are :))
  • Nickro Nickro
    Discurs a la „Moise Guran”. Intra si in politica nitel?

Trimite un comentariu

sus