Skip to main content

Trei ani de închisoare cu suspendare pentru foştii şefi ai Academiei de Poliţie, care au instigat un subaltern să o ameninţe pe jurnalista Emilia Şercan

 
Emilia Sercan - Mihut Savu | Epoch Times Romania
Emilia Sercan - Mihut Savu | Epoch Times Romania

Cazul Emilia Şercan. Trei ani de închisoare cu suspendare au primit foştii şefi ai Academiei de Poliţie, care au instigat un subaltern să o ameninţe pe jurnalistă. 

Publicitate

Sentinţa a fost pronunţată de Curtea de Apel, însă nu este definitivă şi poate fi contestată cu recurs, după cum a anunţat chiar Emilia Şercan,  jurnalist PressOne şi profesor la Facultatea de Jurnalism, în această dimineaţă. 

Adrian Iacob şi Mihail Marcoci, fostul rector şi fostul prorector la Academia de Poliţie, au primit şi câte 120 de zile de muncă în folosul comunităţii în dosarul ameninţării moartea. 

Foştii şefi ai Academiei de Poliţie „Alexadru Ioan Cuza” au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în toamna anului 2019, pentru că ar fi pus un subaltern să-i trimită mesaje de ameninţare jurnalistei Emilia Şercan. 

Reamintim că jurnalista a fost ameninţată cu moartea prin intermediul unui mesaj text. Şercan a scris mai multe articole despre tezele de doctorat plagiate în cadrul Academiei de Poliţie „A. I. Cuza”.

Gheorghe Adrian Bărbulescu, ofiţer de poliţie la acel moment, a recunoscut că el este cel care a trimis mesajele de ameninţare cu moartea jurnalistei de investigaţii.

Într-un dosar separat, Tribunalului Bucureşti l-a condamnat pe Bărbulescu, în primă instanţă, la un an de închisoare cu amânarea pedepsei în baza unui acord de recunoaştere a faptelor. 

Emilia Şercan a fost ameninţată cu moartea în primăvara lui 2019. 

Postarea prin care Şercan anunţă condamnările celor doi foşti şefi din Poliţie


Citeşte şi: Emilia Şercan, jurnalista care investighează cazurile de plagiat, a fost ameninţată cu moartea


Citeşte şi: Un an de închisoare cu amânare pentru bărbatul care a ameninţat-o pe jurnalista Emilia Şercan. Fostul ofiţer şi-a recunoscut vina


Citeşte şi: Foştii şefi ai Academiei de Poliţie, trimişi în judecată de DNA. Au instigat un subaltern să o ameninţe pe jurnalistă


Citeşte şi: Mărturie. Bărbatul care a ameninţat-o pe jurnalista Emilia Şercan: „Mi-a spus să cumpăr telefonul de pe OLX, iar cartela de la un magazin de cartier”


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • marius marius
    pacat ca n-a avut curajul sa scrie si despre teza lulutei...a preferat sa scrie doar despre cei mai slabi..

Trimite un comentariu

sus