Skip to main content

Tudor Chirilă: „Eram foarte beţi când am ales numele formaţiei Vama Veche”. Interviu-eveniment, pentru podcastul lui Răzvan Exarhu

 
Răzvan Exarhu, alături de Tudor Chirilă, în primul episod al podcastului Ac de siguranţă / captură: YouTube
Răzvan Exarhu, alături de Tudor Chirilă, în primul episod al podcastului Ac de siguranţă / captură: YouTube

Răzvan Exarhu, realizatorul emisiunii matinale de la Rock FM, a lansat de ziua sa, sâmbătă, 29 iulie, podcast-ul Ac de siguranţă. În primul episod l-a avut invitat pe Tudor Chirilă, actorul şi cântăreţul care este şi în juriul emisiunii-concurs Vocea României (Pro TV). „E cel mai fain interviu pe care l-a dat Tudor Chirilă vreodată”, a spus Răzvan Exarhu, pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

În cadrul interviului acordat lui Răzvan Exarhu, Tudor Chirilă a făcut dezvăluiri în premieră despre

  • problemele din copilărie,
  • faptul că a făcut mult timp terapie la psiholog,
  • faptul că merge frecvent la biserică şi are un duhovnic preferat,
  • accidentele care l-au determinat să renunţe la mersul cu motocicleta,
  • începuturile formaţiei Vama Veche.

Cele mai importante dezvăluiri

Cum a găsit numele trupei Vama Veche

Tudor Chirilă: „Până am găsit Vama Veche am discutat multe nume: Verii lui Ştefan, Sarmalele calde, Căluţul de mare, La scoica nu-ştiu-ce. Eram foarte beţi în dimineaţa în care încercăm să dăm un nume formaţiei. Ne-a plăcut foarte mult Vama Veche, pentru că rezonează cel mai mult cu noi. Deşi şi în 2 mai ne plăcea. Când ne-am trezit din beţie ni s-a părut că Vama Veche e un nume de căcat, dar l-am păstrat, pentru că aşa ne-am promis în seara aceea.”

Despre atmosfera din Vama Veche

Tudor Chirilă: „Formaţia a rămas zece ani, apoi s-a destrămat, atunci când s-a stricat şi localitatea... Între 1996 şi 2000 Vama Veche (staţiune, n.r.) mi s-a părut foarte ok. Apoi, din 2002-2004, a început să se construiască foarte mult şi n-a mai fost ok. Făceam nudism, toată lumea făcea. Nu mai trec prin Vamă. A fost mişto în pandemie când am făcut Vama la răsărit şi Vama la apus. Atunci era Vama goală. Acum e multă lume şi multă bagabonţeală de tot felul.

Tudor Chirilă: „Tot timpul am mers la biserică”

 

Despre accidentele de motocicletă

Tudor Chirilă: „Am intrat în unul, cu motocicleta. Mi-am ridicat motorul şi i-am zis «Eu sunt vinovat că am dat peste tine»... Am mers la poliţie. Am reparat motorul, dar nu mă mai dau cu el. Era un TIR-ist să mă bage într-un zid, pe lângă Obor. Şi am mai avut un accident şi cu o maşină.”

Despre spiritualitate

Tudor Chirilă: „Tot timpul am mers la biserică, de prin 1992. La părintele Marchiş (la Stavropoleos)

Despre familie

Tudor Chirilă: „Fiul meu cel mare a avut un prieten imaginar. Puicuţu. Am un jurnal în care am scris despre el. A durat vreun an ţi jumătate.”

Despre şcoală

Tudor Chirilă: „La 10 ani, am fost membru în fanfara şcolii, ca să nu spun poezii despre Ceauşescu. Nu m-a lăsat tata să mai cânt la trompetă, din cauza vecinilor, să nu-i deranjez când exersez. Apoi am făcut clarinet, cinci ani.”

Tudor Chirilă: „Am vorbit foarte mult timp la terapie despre părinţi şi despre copilăria mea”

 

Despre iubire

Tudor Chirilă: „Acum 20 de ani, vorbeam cu duhovnicul meu, părintele Iustin, despre relaţia mea de atunci şi mi-a zis că nu e neapărat să întâlneşti iubirea în timpul vieţii. M-a lovit în moalele capului asta. E posibil să nu iubeşti niciodată în viaţa ta. Viaţa te învaţă cum s-o trăieşti dac-o trăieşti.”

Despre terapia la psiholog

Tudor Chirilă: „Nu mai merg la terapeut acum. Cred că la un moment dat trebuie să întrerupi, pentru că altfel nu îţi poţi da seama dacă funcţionează. Terapeutul e ca un duhovnic, nu o poţi lua de la capăt cu altul. La terapie eşti mult mai ajutat să găseşti singur nişte răspunsuri, în timp ce la duhovnic eşti mai subordonat.

Duhovnicul e o figură morală şi superioară. Terapia la psiholog, însă, e o formă de a discuta mai mult cu tine. Am vorbit foarte mult timp la terapie despre părinţi şi despre copilăria mea. Am considerat mereu că am avut o copilărie fericită. Eu cu inteligenţa emoţională sunt destul de praf, trebuie să exersez empatia, recunosc. Am făcut terapie cu un psiholog”

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus