Skip to main content

Libertatea: TVR pune condiţii pentru realizarea formatului Big Brother

 
Sursa foto: Libertatea
Sursa foto: Libertatea

Televiziunea Română pune condiţii pentru realizarea formatului Big Brother. Ce condiţii? Postul public vrea să aleagă vedetele şi să aibă controlul editorial al programului, notează libertatea.ro.

Publicitate

Propunerea realizării acestui format nu a aparţinut TVR, ci a fost propus Direcţiei de Programe de către compania Mediacast, la începutul lunii martie.

După propunere au existat discuţii între cele două părţi, pentru ca show-ul să poată intra în grila de toamnă a TVR. Chiar şi acum sunt negocieri între părţi, Consiliul de Administraţie al SRTv cere lămuriri suplimentare pentru a aproba organizarea formatului.

Într-o notă de informare semnată de Diana Pascal, coordonator cu atribuţii de Director Direcţia Programe, se precizează că "în grila SRTv nu există un program complex de reality show cu elemente de divertisment care să corespundă misiunii asumate de SRTv".

Programul va fi oferit "la cheie"  şi va cuprinde 31 de gale live, toate în prime-time, cu difuzare de două ori pe săptămână, cu o durată de 200 de minute fiecare. Apoi alte 105 episoade cu difuzare zilnică şi o durată de 22 de minute fiecare.

Doar că oferirea programului "la cheie" aşa cum s-au angajat cei de la Mediacast i-a făcut pe cei de la Televiziunea Română să pună condiţii suplimentare:

„Protagoniştii show-urilor vor fi stabiliţi doar după consultarea cu reprezentanţii SRTv”, iar televiziunea publică „va avea controlul editorial al progamului”

În nota de informare se mai menţionează că "condiţiile concrete referitoare la cesionarea drepturilor patrimoniale de autor şi conexe, costurile de producţie, participarea la cheltuielile de producţie ale SRTv şi promovarea sunt subiectul prezentelor negocieri". Acestea urmând să fie prezentate ulterior.

Medicast a cerut confidenţialitatea asupra unor detalii

În urma dezvăluirilor Libertatea, cei de la Mediacast au cerut Televiziunii Române să garanteze "confidenţialitatea asupra unor detalii ce urmează a fi definite".

Referindu-se la "poziţionarea în grilă, cast, host". Astfel, „în caz de publicare anticipată, se poate pune în pericol producţia şi succesul show-ului, având în vedere că televiziunile concurente, în acest moment, îşi definitivează grila de toamnă", se arată în nota internă de informare a CA.

Big Brother a mai fost difuzat în România, în 2003, pe Prima TV. Show-ul a mai fost organizat timp de două sezoane de Prima TV, dar cu oameni obişnuiţi: primul în 2003, cel de-al doilea în 2004.

În ce constă formatul?

Formatul presupune locuirea în aceeaşi casă a concurenţilor, toată activitatea lor fiind înregistrată 24 de ore din 24, cu camere normale, dar şi ascunse.

Citeşte şi: TVR vrea să facă show-ul Big Brother cu vedete

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus