Skip to main content

Noi date în cazul biletelor! Şeful delegaţiei TVR a cumpărat peste 700 de tichete la meciuri din Qatar! Peste 700! TVR, plângere penală

 
Noi date în cazul biletelor! Şeful delegaţiei TVR a cumpărat peste 700 de tichete la meciuri din Qatar! Peste 700! TVR, plângere penală

Informaţii noi în cazul biletelor cumpărate la meciurile din Qatar de şeful delegaţiei TVR! Cristi Oprean a achiziţionat peste 700 de tichete de acces la meciurile de la Campionatul Mondial! Cifră confirmată de FIFA.

Publicitate

Iniţial, în interviul acordat în exclusivitate Paginademedia.ro, Cristi Oprean a declarat că a cumpărat 64 de bilete la meciurile din ultimele faze (semifinale şi finala), "pentru prieteni".

Televiziunea Publică a anunţat că a depus plângere penală în cazul biletelor la meciurile la Mondiale cumpărate de şeful delegaţiei TVR în Qatar, Cristi Oprean, care şi-a dat demisia din instituţie săptămâna trecută.

"Ca urmare a consultării portalului oficial pus la dispoziţie de FIFA pentru comanda biletelor, reprezentanţii TVR au aflat că domnul Oprean a achiziţionat în numele TVR, dar fără să fie mandatat în acest sens, nu 64, ci 712 de tichete de acces la diferite partide ale CM de Fotbal 2022", anunţă Televiziunea Publică.

Prin acţiunile sale, domnul Cristian Oprean şi-a depăşit atribuţiile de coordonator al delegaţiei TVR la CM din Qatar şi a abuzat de poziţia sa pentru a achiziţiona şi transmite altor persoane biletele emise de reprezentanţii FIFA pentru SRTv.

INTERVIU EXCLUSIV. Un mail anonim aruncă Sportul TVR în aer! Bilete pentru Mondial cumpărate "pentru prieteni" de şeful delegaţiei din Qatar

Declaraţia TVR:

Reprezentanţii Televiziunii Române au depus astăzi, 17 ianuarie, o plângere penală privind modul  în care au fost achiziţionate şi gestionate biletele oferite televiziunii publice, la preţuri speciale, de organizatorul CM de Fotbal Qatar 2022, respectiv FIFA.

Iniţial, TVR a demarat o procedură de cercetare disciplinară în urma unor e-mailuri prin care un cetăţean a reclamat faptul că domnul Cristian Oprean, coordonatorul delegaţiei televiziunii publice la Campionatul Mondial din Qatar, i-a vândut bilete pentru partida Franţa - Maroc. Tichetele erau marcate „ROTVR”, acestea fiind destinate Televiziunii Române, în calitate de broadcaster oficial al evenimentului pentru România, iar reclamantul nu a putut intra pe stadion din cauza condiţiilor speciale în care biletele puteau fi folosite. De asemenea, cetăţeanul a reclamat faptul că a plătit o sumă mult mai mare decât cea înscrisă pe bilete.

Într-un interviu acordat ulterior Paginademedia.ro, domnul Cristian Oprean a declarat că a cumpărat un număr de 64 de bilete la Campionatul Mondial  „pentru prieteni", pentru „a ajuta". Totodată, coordonatorul delegaţiei TVR la CM din Qatar a recunoscut că nu a anunţat conducerea instituţiei pentru că „nu era nevoie" – în contextul în care aceste facilităţi erau oferite Societăţii Române de Televiziune de către FIFA prin intermediul EBU (European Broadcasting Union).

Cu toate acestea, ca urmare a consultării portalului oficial pus la dispoziţie de FIFA pentru comanda biletelor, reprezentanţii TVR au aflat că domnul Oprean a achiziţionat în numele TVR, dar fără să fie mandatat în acest sens, nu 64, ci 712 de tichete de acces la diferite partide ale CM de Fotbal 2022.

Prin acţiunile sale, domnul Cristian Oprean şi-a depăşit atribuţiile de coordonator al delegaţiei TVR la CM din Qatar şi a abuzat de poziţia sa pentru a achiziţiona şi transmite altor persoane biletele emise de reprezentanţii FIFA pentru SRTv.

La începutul săptămânii trecute, domnul Oprean şi-a înaintat demisia înainte ca cercetarea disciplinară demarată de conducerea TVR să fie încheiată, motiv pentru care procedura internă a fost sistată.

În aceste condiţii, managementul TVR a decis sesizarea organelor de urmărire penală.

EXCLUSIV. Şeful delegaţiei TVR de la Mondialul Qatar şi-a dat demisia! Urma să fie anchetat pentru biletele la meci pe care le-a cumpărat "pentru prieteni"

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus