Skip to main content

Din online în offline. Vorbitorincii Striblea şi Paraschivescu fac şi întâlniri cu publicul. Unde?

 
Din online în offline. Vorbitorincii Striblea şi Paraschivescu fac şi întâlniri cu publicul. Unde?

Din online în offline. Podcastul Vorbitorincii, realizat de scriitorul Radu Paraschivescu şi de jurnalistul Cătălin Striblea (Europa FM) organizează acum şi întâlniri cu publicul. Cei doi prezentatori vor face o serie de zece întâlniri, în mai multe oraşe din ţară.

Publicitate

Astfel, prima întâlnire a Vorbitorincilor cu publicul va fi pe 28 martie, de la ora 19.00, la Cinemax, din Veranda Mall, în cadrul conferinţei live care se numeşte Corectitudinea politică şi mecanismele de falsificare a artei.

Intrarea la conferinţa Vorbitorincilor se face pe bază de bilet, iar ele pot fi cumpărate online.

Podcastul Vorbitorincii, cu cei doi protagonişti, a fost lansat la începutul anului 2021. Proiectul este produs în Studioul Mindopoly. La podcastul Vorbitorincii se discută teme ale societăţii şi este deja de mai bine de doi ani, în online.

Radu Paraschivescu:

"Horia-Roman Patapievici a avut la un moment dat o emisiune de substanţă, cu titlul ”Înapoi la Argument”.

Turneul cu Întâlnirile Vorbitorincilor îşi propune ceva asemănător: ca, într-o lume de strigăte şi inflamări, să cultive discuţia aşezată, fără istericale şi ochi injectaţi, fără patimi şi revărsări umorale.

Sper să reuşim, Cătălin şi cu mine, să vorbim împreună despre lucrurile care ne apropie şi ne despart, despre teme importante, în marginea cărora să nu existe unanimităţi blege, ci doar fermentul ideilor. Şi al argumentelor.

Fără să ne căţărăm pe baricade, fără să operăm doar cu alb şi negru. Există între ele o seamă de griuri pe care nu e înţelept şi sănătos să le ocolim."

Cătălin Striblea:

"Turneul naţional cu Întâlnirile Vorbitorincilor asta propune publicului: să dialogăm despre marile teme europene şi naţionale, să găsim punţi de comunicare.

Şi să învăţăm să-i ascultăm pe cei din afara bulei. Iar corectitudinea politică percepută fie ca necesitate, fie ca agresiune este o temă potrivită de deschidere. Cum ar trebui să ne uităm la ea, în aceste vremuri? De aici începem."

Despre Radu Paraschivescu:

  • Este scriitor, publicist şi traducător
  • Autor a peste 30 de romane sau cărţi de povestiri (Ghidul Nesimţitului, Fanionul Roşu, Fluturele negru, Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri, etc.)

Despre Cătălin Striblea:

  • Este realizator radio la Europa FM
  • Realizează Interviul de Zece care se difuzează duminica la Europa FM
  • Are un vlog de fotbal la SportExtra, intitulat Striblinho şi are bloggul striblea.ro

Citeşte şi:VIDEO. Paraschivescu şi Striblea, totul despre noul podcast „Vorbitorincii”

Citeşte şi:VIDEO. Radu Paraschivescu şi Cătălin Striblea, la Interviurile Paginademedia.ro. Despre noul podcast „Vorbitorincii”

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus