Skip to main content

Tolo: Primarul Băluţă a zis la DIICOT că „este timorat” de mai mulţi jurnalişti, inclusiv de Cosmin Savu de la Pro TV

 
Foto - Hepta
Foto - Hepta

Detalii din dosarul în care jurnaliştii Newsweek şi Libertatea erau acuzaţi de primarul Daniel Băluţă de „constituirea unui grup infracţional organizat”. Dintr-un text semnat de Cătălin Tolontan, unul dintre jurnaliştii audiaţi la DIICOT luna trecută, aflăm că Băluţă nu a adus probe împotriva jurnaliştilor. 

Publicitate

De asemenea, Băluţă s-a plâns în faţa procurorului că „este timorat” de mai mulţi juralişti, inclusiv de Cosmin Savu (de la Pro TV) şi de Sidonia Bogdan (colaborator Libertatea). 

„Politicianul a mărturisit procurorului Eduard Oprea că este timorat de numeroase redacţii sau jurnalişti. A indicat redacţiile RISE Project, Libertatea, ”România te iubesc” de pe ProTV, Newsweek, precum şi numele mai multor jurnalişti, din aceste redacţii sau freelanceri, printre care Sidonia Bogdan, Cătălin Tolontan, Mihai Toma, Mircea Marian, Cosmin Savu”, după cum scrie Tolontan. 

Reamintim că Băluţă le-a făcut plângere la DIICOT jurnaliştilor Libertatea şi Newsweek în urma unor articole de presă care nu-l vizează direct. Mai mult, Cătălin Tolontan şi Mihai Toma au fost chemaţi la DIICOT ca martori, după ce au preluat un articol din Newsweek. În faţa procurorilor au ajuns şi câţiva jurnalişti de la Newsweek.

În plângeri, primarul sectorului 4 a reclamat două „pretinse fapte” împotriva sa: „grup infracţional organizat” şi „şantaj”.


Ciştete mai multe, pe Libertatea


După ce jurnaliştii au ajuns la DIICOT, Rise Project a dezvăluit că Simona Mihaela Oprea, partenera de viaţă a procurorului Ionuţ Edi Oprea - cel care se ocupa de cazul jurnaliştilor, a fost avocata lui Marian Goleac (fostul şef ADP 4, mâna dreaptă a edilului de la sectorul 4) şi lui Antonio Goleac (şef în poliţia locală a sectorului, fiul lui Marian), într-un dosar la DNA în 2019.

Ulterior, DIICOT a clasat dosarul. În ordonanţa de clasare instituţia a consemnat că politicianul nu a adus probe contra jurnaliştilor. După clasarea DIICOT, primarul Daniel Băluţă a dat în judecată jurnaliştii de la Libertatea într-un proces civil pentru daune de imagine, după cum scrie şi Cătălin Tolontan. 

Plângerea de „şantaj”, făcută tot de Daniel Băluţă, a fost declinată către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4.

Tolontan notează că, din informaţile care apar în Ordonanţa de clasare DIICOT, Băluţă a trimis către DNA şi DIICOT „două plângeri cu conţinut identic, singura diferenţă fiind faptul că indică pretinşi autori diferiţi”. 


Citeşte şi: Presa la DIICOT. A fost clasat dosarul în care Băluţă îi acuza pe Tolontan şi jurnaliştii Newsweek de „constituirea unui grup infracţional organizat”


CITEŞTE ŞI: Turnură neaşteptată în cazul Tolontan la DIICOT: Soţia procurorului DIICOT, care cercetează plângerea lui Băluţă, a fost avocata lui Goleac


CITEŞTE ŞI: „Jurnaliştii nu trebuie reduşi la tăcere”. Reporteri Fără Frontiere, reacţie după ce primarul Băluţă a reclamat Libertatea la DIICOT


CITEŞTE ŞI: Decizie în primă instanţă. Libertatea trebuie să şteargă şapte articole reclamate de primarul Băluţă


CITEŞTE ŞI: Atac la Tolontan, după nişte poze postate de Dana Budeanu. Mirela Neag: „Este o mizerie de la cap la coadă”


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus