Skip to main content

Roşia Montana duce şefii din presă în Noua Zeelandă

 

Roşia Montana Gold Corporation este în excursie cu mai mulţi şefi din media. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, o cursă charter a plecat ieri în direcţia Noua Zeelandă, cu mai mulţi oameni din conducerea unor ziare şi posturi de televiziune.

Publicitate

Conform aceloraşi surse, excursia de zece zile oferită de companie (aflată într-o campanie de PR) are ca pretext o vizită în ţara unde îşi are originea firma care vrea să exploateze zona Roşia Montana.

Dezbatere pentru cititori: Este etică acceptarea unei astfel de excursii? Poate influenţa calitatea materialelor ulterioare despre controversatul proiect Roşia Montana?

Cotidianul.ro preia informaţia paginademedia.ro legată de excursia Roşia Montana şi mai scrie că printre cei plecaţi în excursia din Noua Zeelandă se numără Ioan T. Morar, Emil Hurezeanu (Realitatea Caţavencu) şi Floriana Jucan (Qmagazine). În aceeaşi deplasare este şi Vlad Macovei, redactor şef Evenimentul zilei.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tataee Tataee
    @Brylu si toti ceilalti care-si dau cu parerea...
    2.5.2. Jurnalistul nu va accepta daruri în bani sau în natura sau orice alte avantaje care îi sunt oferite în considerarea statutului sau profesional.

    aveti idee ce e asta? ei bine, da, CODUL DEONTOLOGIC AL JURNALISTULUI. jurnalistii de pe la noi se calca in picioare pentru o maslina, la vreun eveniment. si voi vreti sa cred ca isi pastreaza coloana vertebrala cand cineva ii duce intr-o excursie la care multi doar viseaza? trezirea!
  • matei matei
    este normal ce face RMGC, e mult mai bine sa mergi la fata locului si sa scrii un articol despre ce ai vazut decat sa iei fragmente de informatie de prin vecini si sa faci un mix de idei pretinzand dupa aceea ca aia este obiectivitate
  • andrei andrei
    asta da mita bai baieti:)))))))) o excursie.....ooooooooffffffffff ce scoala de jurnalism o fi facut mesteru care a scris asta?! vine o invitatie in redactie si acolo se desemneaza cine merge......mai invata si tu....ca nu prea sti ce si cum
  • cici cici
    Bine, fie cum spui tu. Nu au. Dar există acolo mine aurifere în care se aplică această metodă de extracţie pe bază de cianuri. Asta e esenţa, în fond şi la urma urmei.
  • geo geo
    Domnule Petrisor … eu nu stiu care e treaba cu jurnalistii care se duc sau nu in deplasari de genul asta pentru ca nu am nicio treaba cu breasla respectiva. Pot spune insa ca am avut curiozitatea de a trece pe la FanFest weekend-ul trecut, fiind din Alba, si ai o cu totul alta perspectiva cand esti la fata locului. Spre deosebire de altii, eu am fost la concert si am auzit parerea celor care militeaza impotriva proiectului, dar am trecut si pe la centru acela de informare unde am aflat si parerea RMGC. Nu am inca o impresie clara daca e alba sau neagra situatia, dar macar mi-am completat imaginea pe care o aveam despre proiectul asta. Si sincer sa fiu … cel mai mult m-au impresionat localnicii care se plangeau ca pe ei presa nu vine sa ii intrebe sau sa ii asculte si scriu numai dupa dictarea unora si a altora. Nici asta nu mi se prea pare etic din partea presei - sa scrie doar din ce gasesc pe internet!
  • Mobutu Sese Seko Mobutu Sese Seko
    Demisionatul de la Realitatea, dl. Turcescu, este unul dintre "jurnalistii" care au inghitit galusca piarista de la GR. El se afla acum in NZ intr-o delegatie in care face o figura aparte, pentru ca dl. Turcescu nu este sef in media. Mai bine zis, nu mai este. Dar, cine stie, poate va fi din nou:) Si va avea ocazia sa-si testeze impartialitatea fata de subiectul Rosia Montana. Hai, sanatate!
  • ElCucui ElCucui
    Nu stiu daca este etic sa pleci in concediu de documentare absolut gratuit, dar este etic ca mogulul sa-ti taie jumate din salariu de sa nu-ti mai poti permite nici macar o excursie cu autocarul la Halkidiki? Si cum sa iti afecteze calitatea textelor cand excursia vine ca o recompensa la cat de "calitativ" ai scris deja despre spinoasa problema?
  • bogdan bogdan
    Petrisor, la cate evenimente de presa ai fost ca jurnalist? La cate dintre ele ai mancat si ai primit cadou la sfarsit? Este etic oare? Sau mergem in continuare pe copy/paste in presa romaneasca?
  • Cosmin Cosmin
    Nu va inteleg frustrarea baieti. Se numeste PR ce fac oamenii astia, iar respectivii sefi daca se intampla sa faca jurnalism sau sa lucreze in breazla asta vor scrie ce au vazut acolo si vor sti sa intrebe pe cine trebuie ce trebuie pentru a scoate adevarul la iveala, daca asta vor.
  • andreea andreea
    Am lucrat in presa 4 ani. Nu sustin nicio companie decat pe cele ale caror produse le cumpar si deci le sustin financiar, cumparand. Mi se pare insa incredibil acest articol si comentariile iscate. TOATE companiile fac lansari de produse, vizite la sediu/fabrici si mese rotunde cu jurnalistii in expeditii nationale sau internationale si nu am auzit pe niciunul in cei 4 ani plangandu-se din cauza acestui lucru. Si… surpriza mare – redactia cam decide cine se duce in aceste expeditii de cunoastere, iar sefii pot nominaliza un redactor daca vor, dar de obicei prefera sa se duca ei. Si ma faceti sa rad spunandu-mi ca oricare dintre voi lucrati la vreo publicatie dispusa sa va plateasca (mai ales in aceste vremuri) o calatorie pentru a va documenta si pentru a scrie OBIECTIV.
  • mimo mimo
    vrem sa ne spui nume, nu sa ne dai iluzia unei informatii...
  • Alex C Alex C
    Nu, n-au. gabriel res. este o companie noua, nu au făcut nicio exploatare niciunde in lume. Asta înseamnă că nici în Noua Zeelandă.

    Pricepuși?
  • brylu brylu
    Ok, ca poate intre timp s-au mai dispersat din aburii de la FanFest. Problema era pusa dpdv ETIC si nu PRACTIC. Etic, nu vad care e problema ca info-tripul e finantat de companie. Toate companiile care stiu sa faca PR fac asemenea info-tripuri pentru ziaristi. Asta nu inseamna ca ii leaga la ochi si le induc ce trebuie sa vada si ce trebuie sa stie pentru ca in mod normal omul are discernamant. Daca patronul restaurantului plateste ciorba aia nu inseamna neaparat ca este si buna si ca va avea o cronica favorabila. E o doza de paranoie intr-un discurs de genul acesta. Ca la televizor se promoveaza doar non valori gen Chireac, Rosca Stanescu, oameni care fac de rusine breasla si traiesc din banii negrii ai presei, asta nu inseamna absolut nimic. Da, eu chiar nu vad o problema ca RMGC duce pe proprii bani ziaristi sa vada exact ce inseamna prelucrarea cu cianuri.
  • Ilinka Ilinka
    In Noua Zeelanda este o mare exploatare miniera unde se foloseste cianura. Probabil vor sa arate ca metoda este safe...
    Intrebari:
    1- a plecat si Razvan Marc daca tot a acceptat sponsorizarea emisiunii de catre RMGC?
    2- de la Adevarul s-a dus cineva? Parca nu mai vor reclama de la RMGC...
  • Diana Diana
    Nu e prima data cand RMGC duce ziaristi in Noua Zeelanda. Anul trecut a fost plimbat pe la carierele model si Liviu Mihaiu, acum activist impotriva proiectului. Probabil, ceea ce a vazut acolo nu l-a convins. Si cred si eu, ca doar nu RMGC a facut proiecte acolo, ci unii care chiar stiau ce fac.Dar ar fi bine de stiut pe cine au dus anul acesta.

Trimite un comentariu

sus