Skip to main content

VIDEO. Protagonista reclamei RMGC contestă spotul cu Maia Morgenstern

 

Publicitate

Sanda Lungu, protagonista reclamei Roşia Montana Gold Corporation, s-a prezentat astăzi în faţa Consiliului Român al Publicităţii (RAC)  pentru a contesta spotul difuzat pe TV pentru Salvaţi Roşia Montana cu Maia Morgenstern.

Sanda Lungu a precizat în faţa membrilor RAC că spotul a fost filmat la Roşia Poieni şi nu la Roşia Montană, că are imagini violente ce nu trebuie văzute de copii şi că realizatorii spotului nu cunosc cu adevărat situaţia locuitorilor din Roşia Montana.

În faţa RAC a mai venit şi un reprezentant al sindicatului Viitorul Mineritului.

În urma dezbaterilor, RAC a decis că spotul nu încalcă codul de bune practici al publicităţii.

Reclama Salvaţi Roşia Montană

[pgvideo youtube|22O9J8PRK-Y|2012/06/reclama-salvati-rosia-montana.jpg|

Reclama Salvaţi Roşia Montană /]

Spotul RMGC cu Sanda Lungu

[pgvideo youtube|82FdV_0KofE|2012/06/Spotul-RMGC-cu-Sanda-Lungu.jpg|

Spotul RMGC cu Sanda Lungu /]

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Calin Calin
    in Rosia Montana, pana in 2006, statul a avut o exploatare de suprafata, cu angajati din localitate si din zona, asadar oamenii din Rosia Montana au experienta in tipul asta de minerit. de ce sa aduca oameni de altundeva cand sunt oameni cu experienta acolo? e absurd. in plus si in Romania sunt o gramada de specialisti care stau in somaj.
  • Mihai Postelnicu Mihai Postelnicu
    Georgia, sa stii ca ardelenii sunt oameni muncitori si nu trebuie sa-i jignesti daca nu cunosti realitatea din zona. Avand in vedere ca au un venit atat de mic, au muncit ba cu ziua, au crescut cateva animale, au mai cules niste fructe, au mai cultivat pamant (cat s-a putut, ca terenul nu permite prea multa agricultura). Dar astea, stii si tu, nu reprezinta alternative pe termen lung, mai ales intr-o zona unde activitatea principala, de 2000 de ani incoace, a fost mineritul. Asadar, nu inteleg de ce ne-am opune ca mii de oameni sa lucreze fix in domeniul pe care-l stapanesc cel mai bine, daca exista aceasta oportunitate!
  • Mirela Mirela
    si eu, daca as fi fost in locul Sandei Lungu, as fi contestat aceste reclame. In primul rand, au o violenta dusa la extrem, care nu justifica scopul declarat al lor, acela de a salva o comunitate. In al doilea rand, nu propun nicio solutie pentru rezolvarea problemelor de acolo (care, fara discutie, exista si sunt multe), ci doar se opun oricarei exploatari, ceea ce mie nu mi se pare normal. Resursele sunt valoroase doar daca sunt exploatate!
  • sanda lungu sanda lungu
    uite, ionut asta are dreptate cu locurile de munca indirecte.
    si stie foarte bine ce spune!
    de exemplu, el insusi ocupa un loc de munca creat indirect de jefuitori, pe functia de postac.
    mananca si gura lui Ionut o panie, n-are mustrari de constiinta.
    cum arata maica-ta Ionute?
    cati bani ai vrea sa o imprumuti pentru doua ore?
    ori poate ai copii?
    exista niste investitori belgieni interesati ca tu sa traiesti mai bine, Ionute (cum te-o cehma de fapt dincolo de numele de scena, ca banuiesc ca esti femeie).
  • Ionut Ionut
    tu uiti de locuri de munca indirecte, care inevitabil vor fi mai multe decat cele directe, pentru ca vorbim despre cel mai complex proiect din tara, in care vor fi antrenate alte 1000 de firme, din domenii diverse: constructii, transport, turism s.a. Si nu stiu ce distrugere iti inchipui tu ca va lasa in urma, daca din anul 5 incepe ecologizarea si ultimii 7 ani sunt dedicati inchiderii corespunzatoare a minei si reabilitarii mediului. Asa ar fi trebuit sa faca si statul, cand exploata, ca sa nu lase distrugerea pe care o putem vedea acum
  • Ionut Ionut
    @gigi: e evident ca nu investesc doar pentru comunitatea din Rosia, dar important e ca investesc si, desi nu au primit ok-ul de a porni proiectul, ei au bagat deja jumatate de miliard in Romania. Pana la urma, pana acum, numai Romania a avut de castigat si nu vad de ce ne-ar deranja asta!
  • aidan aidan
    cum o fi facut rost de bani doamna lungu sa ajunga la bucuresti? doar cine nu vrea nu-si gaseste de lucru! am colege, in tvr, care fac rost de un ban in plus facand curat in casele celor care au bani dar nu au chef sa-si faca singuri curat. colege cu facultate! deci sa nu-mi vina mie tanti impletitoarea de ciorapi sa se planga ca are clipul imagini violente! mai grav e sa o vada copiii ei mintind si facand jocul alora de la gold corporation! o tara intreaga se zbate si se descurca muncind pe unde apuca si la cheremul patronilor sub forma la negru si doar "oamenii de la rosia montana" aia cu "scrisoarea catre romania" n-au descoperit in 15 ani decat asteptatul! rusine! au terminat macar liceul ca sa faca o specializare in lucratul cu buldozere si cianuri?ca tarnacopul ala pe umeri e strict pentru impresia artistica! adica stim noi, astia care nu minerim, ca mineritul de suprafata nu se face cu tarnacopul ci CU CARTE si ei in 15 ani n-au aflat?da' prosti ne mai cred!
  • Georgia Georgia
    PENTRU MADAM LUNGU SI PENTRU CEI CARE O VAITA CA "TRAIESTE CU DOAR 180 DE LEI PE LUNA": sa isi miste curul la munca, nu sa stea cu el pe camasa, acasa, si sa se vaite ca n-are bani si loc de munca, in timp ce eu ii platesc ajutorul ala social din care trandaveste ea! In Romania sunt mai multi pensionari decat muncitori, asa ca e nevoie de forta de munca! Doar sa vrei...
  • Livero Livero
    Doamna Lungu are un clip asa de sincer incat se vede cum se misca ochii citind de pe "cartoane" :) Nu are bani RMGC sa refaca clipul ?
  • gigi gigi
    Maestre, iti dai seama cati bani se castiga firma din Canada din chestia asta daca ei de vreo cativa ani buni fac publicittate pe toate posturile. Eu nu cred ca investesc asa de multi bani in pr doar pt "comunitatea rosia montana".
  • bullshit bullshit
    @Ionuţ:

    E o vrăjeală chestia cu locurile de muncă. În primul an ar avea nevoie de ceva forţă de muncă, pînă pun „maşinăria” în funcţiune. Apoi vor avea nevoie în principal de personal specializat pe care nu-l găsesc la faţa locului, deci îl vor aduce de prin alte părţi. E doar manipulare nesimţită invocarea „viitorului” oamenilor de acolo. A fost o discuţie pe bune astă toamnă la TVR, cu ambele tabere prezente, inclusiv de pe la guvern.
    Nici exploatarea în sine nu urmează să se întindă pe prea mult timp (nu mai ştiu, 10-15 ani parcă), ca să justifice distrugerea lăsată în urmă.
  • Liviu Liviu
    Adica cand doi Mos craciun se bat sau este o reclama violenta si trebuie interzisa dar daca Maia isi smulge cercei din urechi "spotul nu încalcă codul de bune practici al publicității".Vai si amar de tara asta.
  • Ionut Ionut
    Sanda Lungu este unul dintre rosienii care traiesc cu doar 180 lei pe luna. Barbatii, mai ales, au fost mineri si au experienta valoroasa,care le poate fi de folos ca sa traiasca mai bine. Ramane intrebarea: de ce ne opunem ca oamenii s-o duca mai bine cand exista oportunitatea asta pentru ei? fiindca suntem egoisti si nu putem sa-i ajutam pe toti romanii?
  • sanda lungu sanda lungu
    la Casa Presei e o femei de serviciu foarte harnica!
    o cheama Roza si traieste mult mai greu decat Sanda Lungu.
    de ce nu am vinde-o pe Sanda Lungu ca sclava, ca sa traiasca mi bine Roza?
    Sanda Lungu nu este decat un animal, fara pic de constiinta, care vrea mai multa mancare.
    Romania nu are nevoie de ea sau de altii ca ea!

Trimite un comentariu

sus