Skip to main content

DUPĂ 20 DE ANI. Tele7 abc se întoarce din toamnă. Cine îl relansează?

 

Publicitate

Tele 7 abc reapare în peisajul media la aproape 20 de ani de la lansarea lui şi la aproximativ 10 ani de când a fost închis.

Un post de televiziune cu numele Tele 7 abc urmează să fie lansat din toamnă, după ce marca a fost preluată de Cristian Ambrozie, care are în plan un post generalist.

Cristian Ambrozie, pentru Paginademedia.ro:

"Marca Tele 7 abc a rămas disponibilă şi am cumpărat toate drepturile asupra ei."

"Momentan lucrează 30 de oameni la acest proiect. Va fi un post generalist, cu program matinal, cu filme, muzică şi documentare."

Are licenţa de la CNA?

“Urmează să luăm şi licenţa. Totul este pus la punct, nu avem de ce să ne facem probleme în legătură cu licenţa de emisie.”

Cine sunt acţionarii?

“100% Cristian Ambrozie. Nu este un post politic, nu am în spate nimic politic, nu este nimeni altcineva în spatele televiziunii.”

Investiţia în noul post va fi de 500.000 de euro. Firma care se va ocupa de post este Tele7abc Media Network Grup.

ISTORIE. Tele 7 abc a făcut istorie la începutul anilor 90. A fost lansat după un concept gândit de Mihai Tatulici. Postul era deţinut de impresarul Marcel Avram, de Paul Opriş şi de Mihai Cârciog (cel care a lansat şi Evenimentul zilei).

Multe vedete de astăzi şi-au început cariera la Tele 7 abc. La postul condus de Mihai Tatulici au debutat Mihaela Rădulescu, Adelin Petrişor, Mircea Badea, Teo Trandafir, Vlad Petreanu şi Dan Diaconescu. Problemele lui Marcel Avram de la mijlocul anilor 90 s-au reflectat şi asupra postului, care a intrat într-un con de umbră. Din 2002, postul a fost condus de Florin Călinescu, iar 3 ani mai târziu, a dispărut de pe piaţă.

Cine este noul proprietar al Tele 7 abc:

Cristian Ambrozie declară că a lucrat “într-un post de televiziune di România”, până în 2005, “la un departament de divertisment”.

Între 2005 şi 2012 a lucrat în Croaţia, la Zagred, tot în televiziune.

“Am vrut să lansez o televiziune în Croaţia. Apoi m-am gândit “de ce să nu o lansez în România.” Am aflat că marca Tele 7 este liberă şi m-am hotărât să o fac aici”.

Cât despre obiectivele din primul an:

“Sper să ajungem undeva la nivelul Prima TV sau Kanal D”, a declarat pentru Paginademedia.ro Cristian Ambrozie.

Câteva date din prezentarea viitorului Tele 7 abc:

  • "Ca viziune editorială,Tele7abc Bucuresti va fi un post de televiziune echilibrat, puternic şi modern, orientat cu precădere pe producţia de ştiri, reportaje, talk show-uri în direct, emisiuni culturale, economice, sportive, de divertisment şi filme documentare - artistice."
  • "Tele7abc Bucuresti se adresează cu precădere publicului tânăr şi adult, dinamic şi adaptabil la o realitate în permanentă schimbare."
  • "Postul Tele7abc va emite prin satelit si retele de cablu prezentand evenimente din viaţa comunităţii şi nu numai."
  • "Tele7abc Bucuresti se bazează în acest moment pe un colectiv cu o experienţă de peste 10 ani în audiovizual. Acestei echipe i s-au alăturat jurnalişti tineri, în general studenţi din anii terminal ai diferitelor facultati din Bucuresti oferindu-le acestora o rampa de lansare in media."
  • PUBLICUL ŢINTĂ. "Tele7abc se adresează cu predilecţie tinerilor şi adulţilor, dar nu sunt neglijate nici persoanele de vârsta a treia. Prin programele realizate şi prezentate, Tele7abc se îndreaptă către publicul cu un nivel de pregătire mediu şi superior, un public larg, cu gusturi variate, activ şi dornic să fie cât mai bine informat."
  • "Redeschiderea postului Tele7abc va înseamna o investiţie de peste 500.000 de euro, ce au fost alocaţi aparaturii moderne, destinată exclusiv pentru activităţi specfice unui post de televiziune."
  • "Departamentul de ştiri este format din 10 echipe mobile, formate din reporteri şi cameramani."
  • "Departamentul de ştiri realizează în fiecare zi patru ediţii de ştiri."
  • "Grila de programe este realizată în jurul celor trei ediţii de ştiri, transmise în direct de luni până sâmbătă de la orele 8:00, 15.30, 20:00. Publicul poate viziona la Tele7abc, talk show-uri în direct, cu caracter cultural, economic, sportiv, emisiuni de divertisment, filme documentare, filme artistice, seriale, reportaje şi transmisiuni sportive din mijlocul evenimentelor, care au loc în Capitală."
  • "Grila de programe este acoperită în proporţie de 60% cu producţii proprii şi 40% cu producţii contractate de la distribuitori externi. În afara unui procent rezervat parteneriatelor, producţia se desfăşoară în cea mai mare parte in-house, iar politica de achiziţii de programe este limitată."
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tibanu Tibanu
    ...usor nostalgic, le urez bafta!
  • magazinterapeutic magazinterapeutic
    inca mai este N 24 Observ ca Zesu Tv a murit si nici TOP 1 nu se simte prea bine. Ce e in schimb cu acest City TV stie cibeva ceva de el?
  • cristi cristi
    ■“Postul Tele7abc va emite prin satelit si retele de cablu prezentand evenimente din viaţa comunităţii şi nu numai.”
    Nu se precizeaza satelitul si daca va fi sau nu codat
  • Robert Robert
    Le urez succes, insa piata TV din Romania este arhiplina iar un post TV nou va razbi cu greu, chiar daca are un nume cunoscut.
    Canal 1 (Senso TV), 10 TV, N24 sunt doar cateva exemple de televiziuni esuate in ultimii ani.
  • Dobre Petrica Dobre Petrica
    Va fi transmis si pe satelit?

Trimite un comentariu

sus