Skip to main content

EXCLUSIV. Tranzacţia Patriciu – Burci are avizul Concurenţei. Răzvan Ionescu, anunţat director editorial la Adevărul.

 

Publicitate

EXCLUSIV. Răzvan Ionescu a fost anunţat pe poziţia de director editorial al grupului Adevărul, poziţie pe care a ocupat-o până în februarie 2012, potrivit unui anunţ intern pe care Paginademedia.ro îl prezintă în continuare.

Numirea lui Răzvan Ionescu este şi semnalul că tranzacţia prin care Cristi Burci a preluat Adevărul Holding a primit avizul Consiliului Concurenţei. Până la avizul de la Concurenţă, Ionescu nu putea fi numit într-o poziţie la Adevărul, din cauza faptului că era director general al Premium News, firma prin care Burci a preluat compania de la Patriciu.

Contactat de Paginademedia.ro, Răzvan Ionescu a confirmat primirea aviziului de la Consiliul Concurenţei.

Anunţul intern mai anunţă revenirea la Adevărul a lui Vlad Epurescu, pe poziţia de Coordonator Proiecte Online la nivel de grup. Totodată, Sabin Orcan este prezentat ca Publisher al Diviziei Ziare.

ISTORIA AFACERII. Finalizarea tranzacţiei Patriciu – Burci vine la peste trei luni de la momentul în care cei doi oameni de afaceri au bătut palma. Dinu Patriciu şi Cristi Burci au ajuns la un acord de principiu pentru vânzarea Adevărul Holding pe 5 septembrie, la ora trei fără zece, dimineaţa, după o zi de negocieri intense. Trei săptămâni mai târziu, cei doi semnau preluarea Adevărul de către Cristi Burci.

Adevărul Holding a fost preluat prin firma Premium News, companie deţinută, în mod egal, de către Nora Marcovici (CEO al grupului Graffiti BBDO) şi Diana Toboşaru (COO la acelaşi grup, unde şi Burci este acţionar).

Citiţi primul interviu acordat de Cristi Burci după semnarea acordului de principiu, pe Paginademedia.roAICI.

Povestea negocieirlor, încheiate cu acordul din noapte, pe Paginademedia.roAICI.

Anunţul intern, în continuare:

"Razvan Ionescu revine in grupul Adevarul pe pozitia pe care a ocupat-o si pana in februarie 2012, aceea de Director Editorial Grup. Razvan a muncit mult in perioada din urma pentru a identifica ce anume ar trebui schimbat in viitorul apropiat, a vorbit cu multi dintre voi, a inteles problemele cu care va confruntati si a stabilit, impreuna cu echipa de management a companiei, strategia pe care o vom implementa in 2013.

O alta revenire in grupul Adevarul este cea a lui Vlad Epurescu, care va ocupa functia de Coordonator Proiecte Online la nivel de grup. Vlad are o experienta anterioara in cadrul Adevarul Holding, ca Redactor Sef la adevarul.ro, si va dezvolta componenta de online a companiei in asa fel incat sa devenim nr.1 si pe acest palier.

O schimbare intervine si pentru Gabriela Stan, fost Director Financiar Adjunct, care va ocupa functia de Business Development Manager. Din aceasta noua pozitie, ea va coordona toate noile proiecte din grupul de Publishing (primul astfel de exemplu este noua revista Historia Special, al carei prim numar apare pe piata sambata 22 decembrie 2012) si are atributii delegate pentru operatiunile de publishing pe Divizia Reviste.

Sabin Orcan, pana de curand Prim-Redactor Sef Adjunct al ziarului Adevarul, va ocupa functia de Publisher al Diviziei Ziare. Evolutia lui Sabin este una fireasca, experienta acumulata permitandu-i sa aiba o viziune de ansamblu asupra activitatii pe care o va desfasura de acum incolo."

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Wacs Eduard Wacs Eduard
    Este strigator la cer faptul ca ziarul e deja cu un picior in groapa, dar numarul de sefi a ramas constant! Pai avem si publisher, avem directori, avem o caruta de sefi de departamente si de redactori-sefi adjuncti, desi unii au mai ramas sefi peste 2-3 oameni. Burci, daca vrei economie, atunci da niste sefi afara in ianuarie! Daca vrei sa mearga treaba ca si pana acum, atunci concediaza tot din palmasi!
  • observator observator
    Mare pacat! Cat de "plecat" trebuie sa fi pentru a da credit la nesfarsit unor oameni care au esuat de fiecare data si care in permanenta au dat vina pe cei din jur. Parca suntem la jocurile de noroc. Hai, odata si odata tot iese. Dar pentru D-zeu, trageti si acum linie si socotiti pe cateva luni cate gogomanii s-au facut. Chiar credeti ca se schimba ceva? De ce nu s-au adus manageri de sacrificiu care sa curete locul cum trebuie si dupa aceea sa se faca relansarea dorita. Sunt aceiasi, dar FIX ACEIASI directori papitoi, fara educatie si buni doar de gura. Oamenii sunt alesi dupa zicala - "Nu conteaza marimea oului, ci puterea cotcodacitului" Totul este in cadere libera!
  • Wacs Eduard Wacs Eduard
    Mare dreptate ai frate viitor restructrat,
    Orcan de-aia tot guita peste tot ca printul trebuie sa ramana, avand in vedere faptul ca el va fi dat afara in cazul in care Adevarul trece pe online. El acum zice de planuri, ridica in slavi conducerea, dar in septembrie ii injura la greu pe Burci si pe Ionescu, dupa ce a fost la un pas sa fie dat afara in suturi. Da, Orcane, nu mai aveai nici masina de serviciu!
    Cartianu, asa plagiator cum e, va mai incasa ceva banuti de pe la televiziunile pe unde merge, dar oameni ca Iepurescu si subordonatii lui plini de fite gasesti la toate mesele. Este una pe acolo de se tot lauda ca a studiat la Oxford. Pai daca ai studiat in Anglia si vii apoi sa lucrezi pentru Iepurescu la site, e clar care e de fapt valoarea ta!
  • un viitor restructurat un viitor restructurat
    Este sigur ca in mintea lui Cristi Burci si a oamenilor lui de incredere bantuie halucinatiile. Altfel nu se explica faptul ca insi care n-au scris nimic in viata lor (niciun reportaj, interviu sau ancheta), care nu inseamna ceva pentru jurnalism, care au condus spre colaps publicatii in care s-a bagat banet cu nemiluita sunt mentinuti pe pozitii de conducere. Este uluitor cum de pot avea trecere in fata patronilor si a managerilor de tot felul personaje ca Ionescu, Epurescu, Stancu. Astia habar n-au sa faca o macheta, nu pot decat sa demoleze ideile altora (ei neavand asa ceva...) si sa pupe fundurile sefilor. Dintre "vedetele" a ceea ce a mai ramas din trustul Adevarul Holding, trebuie sa recunoastem ca Orcan si Cartianu au mai si scris ceva editoriale de o calitate asemanatoare cu niste compuneri de clasele primare. Primul a fost avansat incredibil la pozitia de publisher, probabil Burci si dna Gabriela Enescu s-au lasat imbalsamati de vrajelile lui de deontolog frustrat in loc sa verifice asa-zisa "relansare" a Adev de Seara. O operatiune de pe urma careia s-au pierdut multe milioane de euro, o rusine demna de exemplificat in manulalele de prost management, de pe urma careia un tiraj imens de 390.000 exemplare a fost aruncat la maculatura, vanzandu-se doar 15.000 exemplare (deci, un retur de 98%!!!). Cartianu se mentine drept manager credibil in fata noului patronat dupa ce a plagiat fara jena munca multor subordonati pentru a-si scoate cartile despre Revolutie la un pret de dumping (pt care a castigat peste 100.000 euro, ceea ce putini stiu). Tot el a ingropat Divizia Carte, a tolerat excesele lui Imre cand tractoristul a concediat jurnalisti "vinovati" de a-l fi atacat in trecut, a umflat artificial tirajul si numarul de pagini al ziarului Adevarul fara nicio baza reala, fara vreo crestere calitativa.
    Cartianu se crede scriitor, este convins ca e emblema trustului, face niste emisiuni penibile pe la o televiziune obscura. N-are talent, are o moaca de soarece fiert in lichid de frana, n-are voce, vine cu aceleasi haine doua saptamani la rand (nu uitati ce i-a spus Becali despre apa si spaun), e un taranoi anacronic si refulat, moartea pasiunii.
    Toti acesti insi si acolitii lor vorbesc acum despre viitorul presei online, cand cu ceva timp in urma intrebau de ce la IPad nu exista balamale. Toti baietii astia se vor muta precum lacustele cand ADH nu va mai fi, vor gasi cu siguranta alti fraieri pe care-i vor convinge sa le umple conturile.
  • Chioru' Chioru'
    Si eu rad cu lacrimi. Anuntul e pentru fraieri, pentru ca in trust Ionescu taie si spanzura din septembrie incoace. Petrisor, in loc sa dai anunturi de PR ale companiei, mai bine ai scrie despre marile nereguli financiare de acolo. Oamenii plecati in toamna, dati afara sau de bunavoie, nu si-au primit nici pana in ziua de astazi restantele financiare! Cat despre performante, sa fim seriosi, Iepurescu este cel mai slab om de online pe care l-am vazut in viata mea. Nu e nici macar 5% din ce era Malin Bot, un profesionist adevarat!
  • sclav pe plantatie sclav pe plantatie
    @mdeah: in alte vremuri, astfel de oameni n-ar fi avut ce cauta in presa, nici macar la tabloide gen cancan. astia nici la gazeta de perete n-ar fi lasati sa scrie.
  • mdeah mdeah
    ionescu... epurescu.... orcan, cartianu.........
    adevaruleeee, vai de tine. iti plang de mila, biet ziar. in alte vremuri astfel de oameni n-ar fi avut ce cauta la adevarul
  • unulcarestietot unulcarestietot
    Rad cu lacrimi. Pe semne Burci nu a auzit de sati.ro, altfel e greu de inteles cum de viseaza locul 1 cu Ionescu si Epurescu, care au provocat cea mai mare cadere din istoria adevarul.ro. De doua luni se duc in cap. E greu de inteles o decizie ca asta, omul chiar nu are habar cu cine lucreaza. Pronostic: faliment la orizont.

Trimite un comentariu

sus