Skip to main content

CNA va rediscuta grilele cabliştilor care nu au introdus Digi 24 "în funcţie de răspunsul de la Consiliul Concurenţei"

 

digi 24 (2)Intrarea postului de ştiri Digi 24 pe reţele de cablu UPC şi Romtelecom, deşi o obligativitate, conform principiului "must-carry", rămâne la latitudinea Consiliului Concurenţei, căruia CNA i-a solicitat un punct de vedere.

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a spus, într-un comunicat de presă, că va rediscuta grilele operatorilor de cablu care nu au introdus Digi 24 în oferta lor "în funcţie de răspunsul de la Consiliul Concurenţei". Menţionăm că în ultimele două şedinţe, CNA a aprobat modificările de grilă ale UPC şi Romtelecom chiar dacă acestea nu vor retransmite postul Digi 24, devenit obligatoriu în urma intrării pe lista must-carry, pe poziţia 13.

"Având în vedere sesizările primite de la societatea RCS&RDS SA privind distribuitorii de servicii de programe care nu au inclus în oferte canalul DIGI 24, pentru soluţionarea situaţiei, în funcţie de răspunsul de la Consiliul Concurenţei, solicitările de modificare a structurii ofertelor de programe retransmise aprobate vor fi rediscutate", se arată în comunicatul de presă al CNA, publicat ieri pe site-ul instituţiei.

Forul audiovizualului mai spune că a solicitat punctul de vedere al autorităţii de concurenţă. Prin acest comunicat, Consiliul se adresează "distribuitorilor de servicii de programe retransmise"

"Menţionăm că s-a solicitat punctul de vedere al Consiliului Concurenţei, în calitatea sa de autoritate în domeniul concurenţei, referitor la serviciul de programe DIGI 24 ce aparţine societăţii SC RCS&RDS SA şi care se află pe poziţia 13 în topul staţiilor de televiziune întocmit în vederea respectării principiului must carry", mai spune CNA în comunicatul de presă

CONTEXT. Ieri, doi membri CNA, Narcisa Iorga şi Florin Gabrea, au sesizat Comisiile din Parlament în legătură cu „două abuzuri petrecute ieri, 25 martie 2014, în şedinţa publică a Consiliului Naţional al Audiovizualului, unul comis de către CNA, cel de-al doilea comis de preşedintele CNA, Laura Georgescu”.

„CNA aplică dublul standard în privinţa principiului “must-carry”, astfel: ignoră acest articol de lege atunci când în discuţie se află un post de televiziune, un radiodifuzor, aparţinând societăţii RCS-RDS, deşi aplică ferm acelaşi articol atunci când RCS-RDS este în postura de distribuitor de programe pentru alte posturi de televiziune, al căror patronat aparţine, spre exemplu, familiei unui om politic influent”, se arată în documentul semnat de cei doi membri CNA.

Mai multe detalii privind conţinutul documentului semnat de Narcisa Iorga şi Florin Gabrea găsiţi AICI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus