Skip to main content

AUDIENŢE. MasterChef cu noul juriu, la prima ediţie pe prima poziţie. Câţi români s-au uitat la show-ul de pe Pro TV

 
MasterChef
MasterChef

MasterChef

Publicitate

MasterChef a început aseară la Pro TV, cu un nou juriu - Patrizia Paglieri, Foa şi Adi Hădean şi cu o nouă echipă de producţie - Media Factory (în locul trupei coordonate de Mona Segall). Ce rezultate a scos show-ul? Cum s-a descurcat emisiunea în noua formulă?

Datele de audienţă arată că Pro TV a fost pe prima poziţie în clasamentele de audienţă, pe toate cele trei targeturi: naţional, urban şi comercial.

Pe lângă juriu şi echipa de producţie, o altă noutate este data şi ziua startului de sezon.

DATE DIN ISTORIE.  Anul trecut, MasterChef a avut două ediţii, în perioade diferite.

Una a fost în primăvară, care a început pe 5 martie, într-o marţi. Audienţele: 1,7 milioane pe naţional şi peste un milion la oraşe. A fost depăşit atunci de Suleyman pe aceste targeturi, dar a câştigat comercialul. Audienţele de atunci, aici.

A doua ediţie a fost în toamnă, însă a fost un sezon special, cu celebrităţi. A debutat mai târziu decât acum, pe 22 octombrie, într-o zi cu Suleyman şi cu meciul Steaua - Basel. Rezultatul: 1,6 milioane de români pe minut, dintre care 950.000 de la oraşe. Şi în toamnă, fost sub Suleyman pe naţional şi urban, dar peste el la publicul comercial.

Paginademedia.ro vă prezintă audienţele acestor programe:

NAŢIONAL. La nivelul întregii ţări, aproape 1,5 milioane de români s-au uitat la MasterChef în fiecare minut. Pro TV a fost pe prima poziţie, urmat de Antena 1, cu 1,1 milioane şi Kanal D, cu un milion.

Vârf naţional: 2,05 milioane de telespectatori, la 21.43

URBAN. Debutul MasterChef a fost urmărit, la oraşe, de 870.000 de telespectatori pe minut. După Pro TV, în top au urmat tot Antena 1 (640.000) şi Kanal D (cu 580.000).

Vârf urban: minutul de aur a fost tot 21.43 - 1,15 milioane de telespectatori.

COMERCIAL. Cotă de piaţă mai mare pentru MasterChef pe segmentul între 18 şi 49 de ani: un sfert dintre cei din target care se uitau la televizor erau pe Pro TV. În cifre absolute: 540.000 de telespectatori pe minut.

Pe locul doi a fost Antena 1, cu 384.000.

Audienţa posturilor TV luni, 15 septembrie, pe intervalul emisiunii MasterChef, la nivel NAŢIONAL:

Nr. persoane Rtg% Share%
1 Pro TV 1.481.000 8 16,2
2 Antena 1 1.129.000 6,1 12,3
3 Kanal D 999.000 5,4 10,9
4 Antena 3 804.000 4,3 8,8
5 Romania TV 361.000 2 4

*Rating: numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un post TV din totalul deţinătorilor de televizoare din România.
**Share/Cotă de piaţă: procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la televizor la momentul respectiv.

Audienţa posturilor TV luni, 15 septembrie, pe intervalul emisiunii MasterChef, în mediul URBAN:

Nr. persoane Rtg% Share%
1 Pro TV 868.000 8,6 17
2 Antena 1 637.000 6,3 12,5
3 Kanal D 582.000 5,8 11,4
4 Antena 3 534.000 5,3 10,5
5 Prima TV 180.000 1,8 3,5

*Rating: numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un post TV din totalul deţinătorilor de televizoare de la oraş.
**Share/Cotă de piaţă: procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la televizor la momentul respectiv.

Audienţa posturilor TV luni, 15 septembrie, pe intervalul emisiunii MasterChef, pe segmentul COMERCIAL:

Nr. persoane Rtg% Share%
1 Pro TV 542.000 10,8 25,1
2 Antena 1 384.000 7,7 17,8
3 Kanal D 160.000 3,2 7,4
4 Antena 3 115.000 2,3 5,3
5 Prima TV 92.000 1,8 4,3

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alma alma
    Subscriu total, Paul si adaug ca:
    / e penibil sa incepi cu un candidat de la casa copilului etc, prea multa melodrama
    / nu am vazut integral, dupa 21.30 m-am uitat la B1, dar toti candidatii erau din Moldova, ceea ce era monoton
    / ne vom putea pronunta deplin, si asupra juriului, abia dupa prima proba adevarata,
  • ștefan ștefan
    Un juriu de stul de civilizat dela mine are nota 10.
  • Dan Dan
    subscriu!
    au incercat mult prea din greu si le-a iesit mult umor involuntar :))
    astept sa vad si fazele finale ale concurentilor, cutia misterelor si testele sub presiune ca sa imi fac o parere definitiva.
    Emisiunea a avut si puncte forte, cum ar fi chefii mult mai umani, imaginea si grafica. La continut... pot sa ma exprim doar prin: wtf?!?!?!
    Concurentii par evadati de la Socola, iar la gatit - pauza xD Nu m-ar deranja nist intrigi intre concurenti dusi cu bibilica, daca ar si gati bine. Este pana la urma emisiune de divertisment. Dar au incercat mult prea din greu.
    In loc sa eleveze emisiunea, sa o aduca la standardele de calitate din afara, au copiat sezoanele trecute si au mai si stricat ce era bun in alea.
  • Mihail Stefano Mihail Stefano
    Erau prietenosi cu concurentii. Parca se trageau de sosete. Aia de anul trecut nu se pupau cu concurentii, nici sa ii bati.
  • B0B B0B
    A fost o emisiune plina de disperare aseara, in care s-a aruncat tot ce se putea pentru a tine spectatorul in fata televizorului: carduri de cumparaturi, iluzionism, iepuri si motociclete prin platou. povesti lacrimogene cu bunicute si copii orfani. A iesit un fel de "Romanii au talent" amestecat cu "Povestiri adevarate". Nivelul concurentilor foarte scazut, daca poti sa te califici cu sarmale inseamna ca nu esti de "Master Chef"
    De la mine emisunea are un "Nu".
  • Bil Bil
    Si eu zic ca au avut concurenta slaba, iar juriul este mult sub fosti jurati. Cred ca FOA o sa ramana in urmatorul sezon el este cel mai ok.
  • paul paul
    Concluziile mele pt prima editie:
    1. Juriul este mult mai civilizat( nu vb urat si nu arunca mancarea pe jos)
    2. Se pune accent prea mult pe partea melodramatica ( la fel ca sezoanele trecute)
    3. Mi se pare ca juratii sunt mult mai deschisi la minte fata de ceilalti. Accepta fara probleme mancare romaneasca daca e buna nu doar mancare frantuzeasca.
    4. Calitatea imaginii este una f buna ( eu am urmarit pe hd).
  • Iosif Iosif
    A fost super editia de aseara. Chiar mi-a facut placere sa ma uit.
  • D.S. D.S.
    Segmentul comercial e dat doar de vârstă: 18-49? Sau și de factorul urban sau rural?
  • Ade Ade
    Multumim ca ati postat audientele.
  • geo geo
    Audienta este buna insa sub asteptari...parerea mea...iar noul juriu chiar mi se pare ca este mai omenos, mai relaxat, mai binevoitor...nu am remarcat cuvinte dure, jigniri, ori farfurii aruncate pe jos, cu zgomot, in scirba si cu dispret...
  • zicO zicO
    era firesc, pt ca a avut o concurenta slaba. practic nu au avut cu cine sa se bata, fara suleyman si hells kitchen. vor pierde duelul cu hells kitchen saptamana viitoare. juriul este lipsit de carisma, anticipez ca urmatorul sezon se va schimba ,patrizia este insipida, iar hadean se straduieste prea mult. sezonul care vine mai ramane doar foa.

Trimite un comentariu

sus