Skip to main content

Numărul de reclame pe Antena 3 şi România TV a scăzut dramatic. Câte spoturi au avut ieri

 
Numărul de reclame pe Antena 3 şi România TV a scăzut dramatic. Câte spoturi au avut ieri

Numărul de reclame difuzate de posturile Antena 3 şi România TV a scăzut dramatic, în comparaţie cu perioada de dinaintea protestelor de stradă.

Publicitate

Ieri, de exemplu, Antena 3 a difuzat 160 de reclame toată ziua, din informaţiile Paginademedia.ro. În urmă cu două săptămâni, înainte de protestele de stradă, postul de ştiri din grupul Intact avea pe post aproape 500 de reclame pe parcursul unei zile.

Scăderea este puternică şi la România TV. Canalul lui Sebastian Ghiţă a numărat, ieri, până în 300 de reclame (incluzând aici spoturi ale unor companii deţinute sau controlate de Sebastian Ghiţă, precum Winmasters). Acum două săptămâni, pe România TV erau, într-o singură zi, peste 500 de spoturi publicitare.

În cazul celorlalte trei staţii de ştiri, variaţia numărului de reclame difuzate este mică: Digi 24 a avut pe post, ieri, tot atâtea reclame ca şi înainte de proteste. Aproape la fel a fost şi în cazul B1 TV şi Realitatea TV, care au avut un uşor plus la numărul de reclame difuzate.

CONTEXT. Situaţia vine ca urmare a modului în care posturile România TV şi Antena 3 au abordat protestele de stradă, cu interpretări distorsionate ale eveniementelor (protestele sunt o "tentativă de lovitură de stat", spaţii largi acordate liderilor PSD şi celor cu păreri împotriva manifestaţiilor, atitudini părtinitoare ale moderatorilor, burtiere şi mesaje care vorbeau de "dezbinare", "război" sau vina preşedintelui Klaus Iohannis, cu încercări de a demonstra că în piaţa Victoriei au fost mai puţini oameni decât cifrele celorlalte posturi).

România TV s-a remarcat prin atitudinea vehementă împotriva manifestaţiilor anti-ordonanţă, prin ipoteze aruncate fără susţinere (manifestanţi plătiţi, multinaţionalele vinovate), prin burtierele tendenţioase (foarte multe legate de preşedintele care dezbină).

După primele proteste (cele din 22 ianuarie), o serie de clienţi nu s-au mai regăsit în calupurile de la Antena 3 şi România TV. Printre aceştia: Procter&Gamble, Coca cola şi Pepsi, după cum Paginademedia.ro a scris aici. Pe 3 februarie, lista brandurilor care nu s-au mai regăsit cu campanii a crescut.

Numărul TOTAL de reclame difuzate de posturile de ştiri pe 20 ianuarie (înainte de protestele de stradă) şi pe 7 februarie:

20 ianuarie 7 februarie
Antena 3 470 160
Romania TV 510 290
B1 TV 415 450
Digi TV 440 435
Realitatea TV 500 530

VEZI lista clienţilor care NU au mai avut reclame pe 3 februarie la România TV şi Antena 3, AICI.

VEZI lista clienţilor care NU s-au mai regăsit în calupurile România TV după primele proteste, AICI.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • VLAD VLAD
    spor la GIGI24(UNGARIA UNITA)
  • Iulika Iulika
    Sa se inchide de tot! Voiculesc si Ghita, doi penali care prezinta stiri publicului din Romania, care manipuleaza, instiga si doresc libertate penalilor si politicienilor hoti din Romania! I-am sters din lista de programe. Aceste posturi tv sint o rusine pentru Romania!
  • Daniel-Marian Merezeanu Daniel-Marian Merezeanu
    Nu-i nimic. Eu am taiat de multi ani din grila de pe TV tot ce inseamna Intact sau RTV. Nu ma mai enervez pentru ca ba nivelul emisiunilor e la nivelul gleznelor, ba aflu ca albul e negru... Culmea e ca sunt la fel de informat ca inainte. Dar eu am Digi 24, BBC, CNN si INternet-ul (dar surse verificate desigur). Si e bine asa.
  • Cira Cira
    Nu s-a uitat la preturile cerute. Credeti tot ce va da presa online si facebook. cu titluri clickbait.
    Va invit sa cercetati si sa descoperiti diferentele de preturi dintre 23.11.2016 si dupa proteste.
  • Gabi C. Gabi C.
    Poate or sa minta ca publicul comercial este cel al pensionarilor, asa A3 si RecTV vor scoate ceva bani in plus. Doua posturi TV cu patroni INFRACTORI, cinste firmelor care si-au retras reclamele de la ei.
  • Iancu Jeleanu Iancu Jeleanu
    E şi normal.
    Adică ,în timp ce tu mă terfeleşti şi ma acuzi de te miri ce chestii, eu îți plătesc bani grei(se taxează la secundă) ca să îți bați joc de mine, pe banii mei ??
    He he...
  • DAN DAN
    VRAJEALA!
  • Moarte-PSD Moarte-PSD
    Dragut. Eu am venit cu ideea boicotului, atunci era doar *** vizata. Mancau mult "maro" si mi-am zis sa nu se ingrase, ca nu e sanatos. Urmarea primului boicot a fost "subtierea" staff-ului ***, televiziunea *** facand concedieri in masa. Gadea a plans zile intregi, insa fara folos.
  • Florin Florin
    "Dovada in plus a amestecului multinationalelor in protestele antiguvernamentale"

    Vorbesti prostii, acele multinationale au tot interesul sa faca profit, cand au vazut ca lumea se mobilizeaza foarte bine impotriva celor din PSD si a celor 2 posturi care promoveaza propaganda PSD e si normal ca ei sa`si retraga reclamele, plus ca platesc bani pentru asta acum nu mai dau bani :) Nu sunt ca firmele de stat unde se doarme ca oricum da statul bani ....
  • Radu Constantin Radu Constantin
    Dovada in plus a amestecului multinationalelor in protestele antiguvernamentale
  • ana ana
    Patronul Paralela45 e mega psd-ist, inclusiv a luat pozitie publica impotriva protestului, iar Sensiblue e tot din grande famiglia rosie. Cei din zona de pharma sunt abonati la banii publici asa ca nici acolo nu e vreo surpriza.
  • Dr Dr
    Este ora 02:12 data 09feb2017 si de 12 minute pe A3 apare Revizie Tehnica. Sper sa fie o revizie din lipsa de bani :)

    Totusi am urmarit reclamele aparute in 08.02 si am notat cateva. deci reclame la A3:


    - Libra Bank
    - Paralela 45
    - Nicorette
    - Polisano
    - SENSIBLU
    - GOTHAER
    - Olinth - solutie de nas
    - Triferment
  • Cristi Cristi
    Eu sper ca firmele astea sa nu aiba fluctuatii majore in vanzari si sa nu fie nevoie sa se intoarca ***.
  • Tehnocrat Tehnocrat
    Pentru ca «discursul» domnilor Gândea, Badea, Ciutacu ș.a. să nu mai fie întrerupt de pauze publicitare iar captivii Antena 3 și RTV să nu piardă nicio secundă din luarea la cunoştinţă a «adevărului».

    Sunt sigur că publicul acestora vor lua inițiativă (voluntară), la fel ca și în cazul protestelor pro-PSD, și vor suporta ei înșiși acestă pierdere a spațiilor publicitare (plătite exclusiv de către multinaționale) din pensiile și salariile bugetare majorate (suportate din taxele și impozitele ce vor fi mărite angajaților din multinaționale).

    Ignoranța ucide.
  • Angi Angi
    Eu Antena 3 si Romania TV le-am sters din lista de canale active pot sa butonez cat vreau de la un cap la altul si nu dau de ele .

Trimite un comentariu

sus