Skip to main content

Rareş Bogdan: Se vrea suspendarea Realitatea TV. Membru CNA: „Sunt minciuni, minciuni, minciuni”

 
Rareş Bogdan: Se vrea suspendarea Realitatea TV. Membru CNA: „Sunt minciuni, minciuni, minciuni”

Reacţii la CNA după ce Rareş Bogdan a afirmat la Realitatea TV că forul audiovizual ar încerca să închidă postul de ştiri, iar acest lucru s-ar fi discutat într-o şedinţă informală la care au fost invitate televiziunile de ştiri. Forul audiovizual contrazice vehement afirmaţiile moderatorului Realitatea TV.

Publicitate

Rareş Bogdan a invocat numele membrului CNA Monica Gubernat, care ar fi propus ca marţi să se discute „suspendarea” licenţei postului TV.

Gubernat a şi comentat în debutul şedinţei de astăzi afirmaţiile făcute de Rareş Bogdan. Ea a mai decis să se autosesizeze în legătură cu emisiunea de miercuri seara de la Realitatea TV.

Monica Gubernat: „Aş vrea să neg cu vehemenţă că în discuţia informală de ieri cu radiodifuzorii s-a discutat vreun moment situatia amenzilor. Nu s-a discutat acest lucru şi bănuiesc că şi ceilalţi colegi participanţi pot confirma aşa ceva. Dar vreau sa îl asigur pe domnul Rareş Bogdan ca în ce priveşte radiodifuzorul Realitatea TV legea va fi respectata la virgula şi că nu va fi un post discriminat in raport cu celelalte posturi si nici celelalte posturi nu vor fi discriminate în raport cu Realitatea TV.”

Totodată, un alt membru CNA, Gabriel Tufeanu, participant şi el la şedinţa infromală cu reprezentanţi ai televiziunii de ştiri.

„Am fost surprins de ceea ce am vazut la TV, tinand cont ca am participat la sedinta de ieri. Tangetial, s-a pomenit doar numele Realitatea TV, dar nu s-a discutat de inchdiere. Eu nu stiu reprezentantul postului ce a inteles, de aceea eu propun sa emitem un comunicat pentru ca oamenii sa stie ce s-a discutat ieri. Nu s-a pus problema inchiderii vreunui radiodifuzor. Se discuta de institutia noastra si sunt aruncate tot felul de lucruri false, prin urmare institutia trebuie sa aiba o pozitie, nu membrii”.

Radu Herjeu, membru CNA, a afirmat la rândul său:

„Sunt minciuni, minciuni, minciuni. Nu s-a cerut suspendarea, nu exista termenul asta in Lege sau Cod, si niciun alt reprezentant al unui alt post TV nu a cerut inchiderea vreunui post TV. Eu sunt convins ca domnul Rares Bogdan a fost dezinformat si aceste minciuni nu ii apartin. Il sfatuiesc sa isi verifice sursele si sa nu mai transmita pana nu verifica din trei surse.”

După aceste discuţii, Monica Gubernat a adăugat că „ştie toata lumea, inclusiv presa” cine a dat informaţii despre ce s-a discutat în şedinţa informală: „se numeste Valentin Alexandru Jucan”, a spus Monica Gubernat.

De menţioant că Valentin Jucan a lipsit la şedinţă până la ora publicării acestui articol. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, el a anunţat că ajunge în partea a doua a şedinţei.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis în urmă cu două săptămâni să invite reprezentanţi ai televiziunilor de ştiri, inclusiv Realitatea TV, la o şedinţă informală.

Ieri, la şedinţă au participat reprezentanţi ai Digi24, România TV, Antena 3 şi B1 TV. Realitatea TV nu a trimis pe nimeni.

Ce a spus Rareş Bogdan la Realiatatea TV, miercuri seara:

„La CNA a fost o întâlnire informală, în care doamna Monica Gubernat, trimisa PSD, a propus ca marţi să se discute suspendarea Realitatea Tv, din cauza Jocuri de Putere şi a lui Rareş Bogdan. Au găsit şi un motiv: amenzile. Din păcate ei nu ştiu că noi ne-am achitat amenzile. Şi ce credeti că au găsit? Faptul că postul trebuie sa trimită ordinul de plată pe fax sau pe email. Realitatea nu a trimis online aceste copii, dar banii au intrat. Ei bine, vom trimite pe fax, pe email, ordinele de plată. Nu avem nici măcar una neplătită. Le-am atacat în instanţă şi aşteptăm. Noi am plătit amenzile. Astăzi am stat trei ore pe telefon cu doamnele de la Contabilitate.(...) Cert este că presiunea creşte şi pe seama Realităţii Tv. Dacă e cazul, pot să mă retrag eu în spate, pentru o perioadă. Eu nu cer nimănui ajutorul, nu apelez la instituţii ale statului."

Rareş Bogdan a vorbit totodată despre faptul că în aceeaşi şedinţă au mai participat Adrian Ursu, din partea Antenei 3 şi Cătălin Popa, în calitate de reprezentant al România TV, ar fi cerut „imperios” ca Realitatea TV să fie închisă.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • doar eu doar eu
    Cu rtv vreti sa trăiți?sau cu cafea si badea la a3 (ca în rest postul e acceptabil)?
  • ANTI-Binom ANTI-Binom
    Oficina asta trebuie INCHISA in regim de urgenta!!!!
  • ana ana
    Macar la Realitatea nu mi se jigneste inteligenta. Oamenii au pareri diferite si tragi tu concluzia. Au datorii? Au si altii si nu ii inchide nimeni. De ex TVR. Postacilor, cu cat va platesc? Sper sa luati 10 lei ptr ca Badea ia fix 18000 de euro pe luna. Lui i se merita sa intre in mocirla. Voua va iese de un suc la sfarsit de luna?
  • gusifer gusifer
    sa intelegem ca judecatoarea Moncea are probleme si nu mai poate tine in insolventa postul infractorilor ?????????
    http://www.stiripesurse.ro/dosar-dna-partenerul-lui-cozmin-gusa-mita-catre-judecatori-pentru-insolventa-realitatea-tv_949400.html
  • Rent a car Bucuresti Rent a car Bucuresti
    Din pacate in Romania televiziunile sunt controlate politic.
  • Mircea Tudor Mircea Tudor
    Nu v-ar fii rusine! De 6 ani sunteti in insolventa.Nu achitati niciun ban la stat.Aveti datorii de 18.5 milioane de euro conform ONRC si aveti tupeul sereist de a comenta ceva.Sunteti o gura de wc ambulant care stati pe banii de la SRI, UDREA, NIRO, COCOS si lista continua.Mi-e scarbade atat ***.
  • claudiuu claudiuu
    Alex nu o sa se inchida mocirlele tv pentru ca in Cna sunt 3 mebrii Psd plus ca Radu Herjeu care a lucrat la Ghita Tv ar musca mana celui care la hranit alla e un sclav a lu Ghita Tv
  • Mihai Mihai
    De unde se doreste inchiderea? E de atatia ani in insolventa, se tot prelungeste, deci nimeni nu vrea inchiderea. Doar Rares Bogdan vrea scandal ca sa ii mai creasca audienta de la 0.01% la 0.02%
  • Pampalau Pampalau
    Nu zice nimeni sa nu faci propaganda daca altceva nu stii sa faci ! DAR PLATESTE MACAR TAXELE.
  • Alex Alex
    Postacilor, luati-va un job real, nu mai fiti sclavi. Nu e treaba CNA-ului sa verifice datele economice, de aia avem Fisc. Treaba lor ar fi curatenia din morcilele media. Apropo, prejudiciul varanului si al altora a fost recuperat? Ca vad ca va doare de impozite. Legat de audiente, cei mai multi oameni se informeaza oricum online, publicul mocirlelor e de pensionari 80%.
    Lucrez intr-o corporatie din aia de va temeti voi, nu am nicio treaba cu Realitatea. Din aia care duce in spate economia noastra. Si unde voi nu ati trece nici de interviul cu portarul. Hai pa ca eu am treaba, nu sunt platit la nr de comentarii .
  • Babu Babu
    Nu sunt de acord cu inchiderea Realitatea TV dar este drept ca si ei trebuie sa plateasca taxe la stat, daca evita sa plateasca taxe din 2010 asta e strigator la cer.
  • Anne Anne
    Alex datele economice sunt publice Realitaea este din 2010 in insolventa , deci 7 ani fara nicio taxa platita la stat.
    Eu una personal cred ca e de ajuns. Asa ca mai usor cu postacii sau lucrezi din intamplare la Realitatea?
  • NIcu NIcu
    Radu sa stii ca vin foarte puternic ieri de exemplu pe national
    RTV=1,6 A3=1,6 Realitatea=0.5 B1=0.5 . Digi=0.3, pe urban e mai nasol.
    Asadar cele 3 din coada insumate NU au Cat RTV SAU A3.
    Daca compari cifrele cu cele de acum 1 an o sa vezi ca se duc in jos nicidecum in sus.
    P>S Si publicul A3 di RTV voteaza si ies al dracului de ordonat la vot.
  • radu radu
    cum sa inchizi Realitatea tv cand CNA ul nu amendeaza A3 si Rtv pentru cate derapaje au in fiecare zi , au ramas surprinsi ca Realitatea tv a facut audienta buna la miting iar Digi 24 vine puternic si astia ce au patroni politici A3 si Rtv se tem de concurenta , dar de Ghita de la Rtv dc nu mai zice nimeni mimic !?
  • ss ss
    alex esti prost rau,
    cum spui un adevar gata esti etichetat : postac,comunist etc

Trimite un comentariu

sus