Skip to main content

Radu Banciu a atras o sancţiune la Prima Sport pentru că l-a făcut „nebun, dus cu pluta” pe jurnalistul Mălin Bot

 
Radu Banciu a atras o sancţiune la Prima Sport pentru că l-a făcut „nebun, dus cu pluta” pe jurnalistul Mălin Bot

Postul de televiziune Prima Sport 1, din portofoliul grupului Clever, a primit o somaţie de Consiliul Naţional al Audiovizualului din cauza lui Radu Banciu. Ce a spus moderatorul pe post?

Publicitate

La emisiunea Fotbal All Inclusive, prezentată de Radu Banciu pe 13 septembrie, moderatorul a făcut afirmaţii la adresa lui Mălin Bot (jurnalist şi fost redactor şef la site-ul Evenimentul Zilei) spunând despre acesta că este „cretin”, „că a luat-o razna” şi că „e nebun, dus cu pluta”.

Fragmente din emisiunea Fotbal All Inclusive:

 „Thibaud Vezirian este un fel de Mălin Bot. A, ok. Mălin Bot s-a luptat şi el, la un moment dat, după ce îl dăduseră ăia de peste tot afară. Iniţial, demersul lui a fost corect. Era un tip de-ăsta care se revolta din puţin, făcea scandal, ca Marin, sau ca Marian Ceauşescu ăla, de m… securistule… ăla. Demersul lui iniţial nu era nicidecum greşit. După aia, însă, probabil că a căzut într-o depresie din asta, o luase razna rău de tot.

Eu l-am apreciat iniţial că, în general îi susţin pe toţi ăştia care încearcă să dinamiteze un sistem idiot, dar mi-am dat seama că era cretin...”.

Cretinul o ţinea...Atunci mi-am dat seama că săracu era nebun, era dus cu pluta... Deci era atât de prost încât… sau de prost informat…ajunsese… el bănuia pe toată lumea de ceva, o luase razna...”.

Ce a spus Radu Banciu la CNA?

Dorina Rusu, membru CNA:

„Aici când vorbim despre prost, tâmpit, nebun, dus cu pluta, ce se poate argumenta aici? Cum ar putea domnul Banciu să îşi susţină afirmaţiile? Lucrurile pe care le spune nu pot fi susţinute, pur şi simplu.”

Radu Banciu, moderator:

„Ca să contextualizăm puţin, pentru că am văzut că este o discuţie pe tema aceasta, eu m-am întâlnit o singură dată în viaţă cu domnul Mălin, când eram la B1, acum vreo 5-6 ani, înaintea unei emisiuni în care el m-a acuzat că sunt corupt, că sunt cu domnul Oancea în nu ştiu ce sistem, nişte chestii foarte urâte.

Eu i-am spus atunci că dacă poate să probeze lucrurile astea ar fi mai bine, el m-a ameninţat în continuare, ştiu că m-am enervat foarte mult, am intrat în emisiune şi am vorbit vreo jumătate de oră despre el.

După care nu am mai avut ocazia să-l văd, dar vreau să vă transmit că domnul Mălin Bot, care nu se află sub jurisdicţia CNA, publică constant materiale filmate prin văgăuni, în general prin locuri din astea bizare, unde în general îşi bate joc de cei care au reuşit în presă. Înţeleg că domnia sa e un fel de marginal de ăsta al meseriei.

Acum ca să intru un pic în discuţie ca să vă descreţesc frunţile, el este un fel de Radu Moraru, adică nu mai are nicio credibilitate şi a început să inventeze nişte trucuri. Mie mi s-a părut foarte urât ca un om să mă acuze... ”

Monica Gubernat: „Când v-a acuzat?”

Dorina Rusu: „V-a acuzat acum 5 ani şi v-au ţinut nervii până acum la emisiune?”

Radu Banciu:

„Nu, mi-a transmis cineva în emisiune că el a făcut o emisiune de asta înregistrată undeva într-un portbagaj, în care m-ar fi făcut praf.”

Dorina Rusu:

„Păi trebuia să faceţi sesizare domnul Banciu, că ştiţi că noi acum ne ocupăm şi de online. Vă rog să faceţi sesizare, dar nu vă apucaţi să spuneţi pe post.

Să spuneţi nebun, prost, dus cu pluta, astea nu numai că este limbaj injurios, dar când vorbeşti despre nebun, ştiţi că acest cuvânt nu se foloseşte aşa când are cineva o supărare pe altcineva, că e o chestiune foarte sensibilă.”

Radu Banciu:

„Dacă aş face sesizare la dumneavoastră de câte ori mă face unul dobitoc sau nebun în presă, dumneavoastră doamna Rusu nu aţi mai putea nici măcar să acordaţi licenţe televiziunilor.”

Legislaţia încălcată de Prima Sport:

Art. 40 alin. (5) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual:

„Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus