Skip to main content

Serial cu gangsteri din anii ’30 şi maşini de epocă, la Focus Sat. Când începe

 
Serialul „Regele Varşoviei” (Król, 2020) va fi difuzat lunea şi joia, de la ora 22.00, la Focus Sat TV. Sursa foto: Focus Sat TV
Serialul „Regele Varşoviei” (Król, 2020) va fi difuzat lunea şi joia, de la ora 22.00, la Focus Sat TV. Sursa foto: Focus Sat TV

Focus Sat TV introduce în grila din luna mai un serial polonez cu gangsteri, plasat în Varşovia anului 1937.

Publicitate

Serialul „Regele Varşoviei” (Król, 2020) este o producţie Canal+ Polonia şi are premiera în România la Focus Sat TV joi, 12 mai, de la 22:00.

Care este ideea serialului? O grupare de tip mafiot conduce oraşul, în vremuri în care setea de putere duce la ciocniri între grupurile fasciste şi muncitorii socialişti, se arată într-un comunicat.

Regele Varşoviei este o ficţiune în 8 episoade difuzate în zilele de luni şi joi, câte două episoade, de la ora 22:00, despre suişurile şi coborâşurile mafiei care îşi exercită influenţa în capitala Poloniei înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial.

În 1937 mafia conduce oraşul Varşovia sub mana de fier a influentului gangster socialist polonez, Janek “Buddy” Kaplica (Arkadiusz Jakubik).

Locotenentul său principal este un boxer evreu, Jakub Szapiro (Michał Żurawski), adorat de femei, invidiat şi temut de bărbaţi. Jakub visează să devină el Regele Varşoviei şi intră în jocurile pentru putere elaborând un plan complex. El are parte de complicaţii personale cu trei femei care îi pot decide soarta: mama copilului său, Emilia (Aleksandra Pisula), fosta iubită Ryfka (Magdalena Boczarska) şi Anna (Lena Gora), sora duşmanului său de moarte, care ţese propria reţea de intrigi în jurul lui.

De cealaltă parte a baricadei se află Bronisław Żwirski (Piotr Pacek), liderul naţionaliştilor polonezi, care plănuieşte o lovitură de stat armată. Împreună cu oficialii şi militarii însetaţi de putere, el urmăreşte o răsturnare sângeroasă a guvernului pentru instituirea unui nou regim, dar Buddy Kaplica îi stă în cale. El nu este doar regele gangsterilor din Varşovia, ci şi un veteran al luptei poloneze pentru independenţă având o mare influenţă în cercurile guvernamentale.

Fără teamă să prezinte brutalitatea lumii interlope, producţia îşi propune să ofere o experienţă cât mai veridică. Personajele, decorul, costumele şi cinematografia introduc spectatorul în atmosfera Poloniei antebelice.

Serialul se bazează pe romanul cu acelaşi titlu al lui Szczepan Twardoch. Jan P. Matuszyński, celebru regizor polonez cu 26 de trofee şi 22 de nominalizări în palmares este responsabil pentru regie, iar scenariul este rezultatul colaborării dintre Matuszyński şi Twardoch.
„Regele Varşoviei” a fost premiat cu statueta Eagle 2021 la categoria „Cel mai bun serial de ficţiune” în cadrul Polish Film Awards.

Canalul Focus Sat TV a fost lansat pe 12 iulie 2021 şi a înlocuit un post pur informativ „Info-Focus Sat”, care era de fapt un serviciu de tip videotext. 

Citeşte şi: Focus Sat, televiziune prin „cablu” direct în aplicaţie, cu acces la peste 100 de canale şi o biliotecă cu sute de titluri

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus