Skip to main content

Bursă de 3.600 de euro pentru jurnalism de investigaţie. De la fundaţiile Ion Raţiu şi Friends For Friends

 
Bursă de 3.600 de euro pentru jurnalism de investigaţie. De la fundaţiile Ion Raţiu şi Friends For Friends

O nouă bursă de jurnalism de investigaţie. Fundaţiile Ion Raţiu şi Friends For Friends (organizatoarea Premiilor Superscrieri) oferă o nouă bursă de jurnalism de investigaţie.

Publicitate

Începând cu acest an, în cadrul Galei Premiilor Superscrieri din luna mai, cele două fundaţii vor oferi anual „Bursa Superscrieri - Ion Raţiu pentru jurnalism de investigaţie”, în valoare de 3600 de euro.

Această bursă de merit va înlocui „Premiu Ion Raţiu pentru Jurnalism”, lansat în 2015 şi inspirat de Ion Raţiu.

Cine poate intra în posesia bursei?

- Bursa va fi oferită unui jurnalist/unei jurnaliste, în urma unui proces de evaluare a muncii investigative din anul 2023

- Vor fi analizaţi atât jurnalişti participanţi la competiţia Superscrieri, cât şi propuneri care nu se regăsesc în competiţie

- Vor participa la decizie membri ai juriului Superscrieri şi reprezentanţi ai Fundaţiei Caritabile a Familiei Raţiu

Nicolae Raţiu:

„Ion Raţiu s-a întors după 50 de ani în exil având ca principal obiectiv consolidarea democraţiei în România, înfiinţarea ziarului Cotidianul a fost unul din primele sale succese în acest demers. 25 de ani mai târziu, Fundaţia Raţiu a decis acordarea unui premiu anual pentru promomovarea jurnalismului de investigaţie din România.

Suntem încântaţi să ne alăturăm începând cu acest an Fundaţiei Friends For Friends, organizatoarea Premiilor Superscrieri, întărind astfel efortul comun de încurajare a jurnalismului de calitate.

Pentru democraţie, independenţa şi echidistanta justiţiei şi a presei faţă de orice influenţă politică sunt de aceeaşi importantă. În media,  atingerea acestui deziderat e o încercare mult mai dificilă decît ar părea la prima vedere, de aceea Bursa Superscrieri - Ion Raţiu pentru jurnalism de investigaţie va susţine acest demers”.

Alexandra Cantor, directoarea executivă a Fundaţiei Friends For Friends:

„Este o onoare să ne unim forţele cu o fundaţie pe care o respectăm şi o bucurie să putem face încă ceva util pentru munca jurnaliştilor. Mai ales în zona de investigaţie unde, numai o privire dacă aruncăm pe subiectele ieşite în ultimul an, vedem cât de mult se serveşte interesul public.

Şi Superscrieri, şi premiul Ion Raţiu pot fi considerate iniţiative de succes. Ca notorietate, cel puţin. Însă vremurile sunt în tot mai multe nuanţe de gri şi nu o să ne fie uşor dacă nu ne aducem împreună mai des şi mai necondiţionat, în genul acesta de parteneriate”.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus