Skip to main content

VIDEO EXCLUSIV. Am fost "acasă" la Aşii Amanetului de România. Îşi spuneau "Aşii Amanetului" înainte să fie aleşi pentru emisiunea de pe History

 
VIDEO EXCLUSIV. Am fost "acasă" la Aşii Amanetului de România. Îşi spuneau "Aşii Amanetului" înainte să fie aleşi pentru emisiunea de pe History

Reportaj Video EXCLUSIV. Cine sunt Aşii Amanetului de România? Am fost "acasă" la ei şi la filmările pentru emisiunea de pe History.

Publicitate

Un lucru inedit pe care l-am aflat: ei şi-au spus "Aşii Amanetului de România" încă înainte de a fi cooptaţi în echipa noii emisiuni de pe History. Chiar şi-au făcut un panou pe care l-au pus în faţa casei lor de amanet din cartierul Militari (acolo unde s-a filmat).

Chiar dacă ei şi-au spus "Aşii Amanetului", iar emisiunea se aseamănă cumva cu ce e în afară, formatul din România e diferit: un client cere un anume obiect, iar "aşii" pornesc în căutarea celor care vând, negociază cu ei, eventual cheamă experţi. 

Aşadar, înainte de reportaj, cine sunt "aşii"? Unul e masterand la Teologie (Liviu Andrei) şi a avut un club în Sibiu. Unul e inginer de profesie (Dan Greere). Un al treilea este fost campion naţional de lupte (Gabi Badea). Pe lângă cei trei este şi o actriţă (Ştefana Micu), pe care nu am prins-o însă la filmări. (biografiile lor detaliate, mai jos în articol).

De ce şi-au scpus cei trei Aşii Amanetului? Ce rol are fiecare? Ce vând românii? Cum se negociază? Cât de vândute sunt obiectele care amintesc de comunism. Plus multe altele, în reportajul video. 

VIDEO. Am fost acasă la Aşii Amanetului de România

Liviu Andrei (50 ani) este masterand al Facultăţii de Teologie Andrei Şaguna din Sibiu. Are o cultură generală bogată şi mereu i-a plăcut să înveţe lucruri noi aşa căi a studiat în paralel ştiinţe economice şi psihologie.

După facultate a fost scurt timp profesor de religie, iar în paralel şi-a deschis primul business care se ocupa cu design de ambalaje.

În 2005 a deschis un club în Sibiu unde s-a distrat până în 2020 când a venit pandemia. Între timp a mai avut trei restaurante şi o pensiune. În 2020 a pornit businessul cu antichităţi şi amanet. L-a atras din prima, deoarece este surprins în permanenţă de ce intră pe uşa magazinului şi consideră că este un domeniu foarte incitant în care nicio zi nu este la fel ca cealaltă. Este calm, inteligent şi un foarte bun negociator.

Dintre toate obiectele vintage cel mai mult este atras de obiectele colecţionabile.


Gabi Badea (29 ani) este absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizica şi Sport din Bucureşti. Este nascut in Niculeşti, Dâmboviţa. Este multiplu campion naţional la lupte libere, un sport pe care l-a practicat de la 12 ani pana la 22 de ani, atât în Bucureşti cât şi în Cluj. Este competitiv, corect, sârguincios si foarte organizat.

Acum patru ani a ajuns la Sibiu l-a cunoscut pe Liviu, care pe atunci avea un club şi au decis să pornească afacerea împreună. Este atras de domeniu deoarece este un foarte bun negociator şi îi place să sporească valoarea lucrurilor.

În echipă, îşi pune în practică abilităţile de project management şi îşi coordonează colegii.

Dintre toate obiectele vintage, maşinile îl atrag cel mai mult.


Dan Greere (43 ani) este absolvent de Politehnică, secţia Transporturi, Bucureşti. Este născut în Corabia, judeţul Olt. Deşi a absolvit o facultate cu profil tehnic, în suflet este un artist. Scrie poezie şi este pasionat de orice este frumos sau interesant. Este amuzant, empatic, creativ şi foarte adaptabil.

Acum trei ani s-a mutat în Sibiu unde l-a cunoscut pe Liviu. La momentul respectiv îşi căuta o carieră mai degrabă decât un job şi a găsit formula perfectă. Este atras de domeniu deoarece îi permite să interacţioneze cu foarte mulţi oameni şi poveştile lor interesante.

În echipă îşi pune în practică spontaneitatea dar şi empatia în cadrul negocierilor.

Dintre toate obiectele vintage cel mai mult este atras de jucării pentru îi place să-şi ţină viu copilul din interior.


Ştefana Micu (26 ani) este absolventă a UNATC, secţiunea Artele Spectacolului-Actorie. Este născută la Iaşi, dar a absolvit în Bucureşti în anul pandemic 2020. Deşi nu a fost cel mai bun an în care să termini o facultate de arte, a transformat asta într-un avantaj şi a folosit timpul pentru căutarea altor pasiuni cum ar fi fotografia şi muzica.

Este foarte deschisă la experienţe noi şi aşa a ajuns şi la magazin - din pasiunea pentru obiecte care au o istorie şi dorinţa de a le afla povestea. Îl consideră mai mult un hobby decât un job şi îşi doreşte foarte mult să înveţe arta negociatului de la colegii săi.

Obiectele ei vintage preferate sunt cele din domeniul muzical şi cele care vin cu o poveste interesantă.

Citeşte şi: Vom avea un fel de Aşii Amanetului de România! Cine sunt şi cum va fi emisiunea de pe History

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus