Skip to main content

Împăratul cel viral. O nouă investigaţie Recorder ajunge în topul vizionărilor pe YouTube România. Ancheta, mii de distribuiri şi pe Facebook.

 
Împăratul cel viral. O nouă investigaţie Recorder ajunge în topul vizionărilor pe YouTube România. Ancheta, mii de distribuiri şi pe Facebook.

Dezvăluirile despre investiţiile de amploare în renovarea unei vile din zona Aviatorilor care ar urma să devină „reşedinţă pentru o singură familie” a ajuns rapid în topul vizualizărilor pe YouTube în România. „Palatul împăratului” a înregistrat peste jumătate de milion de afişări în nici 24 de ore de când investigaţi a fost postată online. 

Publicitate

Postarea are şi mii de distribuiri pe Facebook, peste 2.800 doar de pe pagina de Facebook a Recorder

Peste şapre milioane de euro din bani publici se vor cheltui pentru renovarea unei vile uriaşe din zona Aviatorilor, cu subsol, parter şi etaj, garaj şi cabină de pază, arată investigaţia semnată de Anca Simina şi David Muntean. Întreaga renovare se întâmplă în cel mai mare secret. 

Deşi instituţiile statului se feresesc să ofere informaţii despre destinaţia acestei vile, jurnaliştii Recorder arată că toate indiciile ar duce către actualul preşedinte. 

„Ori de câte ori am menţionat Aviatorilor 86 în discuţii neoficiale cu oameni din proximitatea acestei investiţii, ni s-a răspuns invariabil: Aici se face ce doreşte împăratul”, a spus jurnalista Anca Simina în finalul investigaţiei. 

„Vila de 1200 mp, cu subsol, parter şi etaj, garaj şi cabină de pază la poartă e a statului şi a fost, până nu demult, sediu de partid. De câteva luni, e transformată, în cel mai mare secret, în reşedinţă pentru o singură familie, după cum scrie în autorizaţia de construire obţinută de Recorder. Iar suma pe care RA-APPS intenţionează să o investească aici depăşeşte orice imaginaţie: 7 milioane de euro numai pentru renovare şi amenajare”, arată investigaţia Recorde. 

Jurnaliştii au descoperit şi ce tipuri de investiţii vor fi făcute: pe acoperiş vor fi montate panouri fotovoltaice, iar etajul de 320 mp va avea două dormitoare, două băi, două sere, două săli de sport şi un dressing de aproape 67 de mp. 

La parter va fi un cabinet pentru protocol (prevăzut de asemenea în lege pentru foştii preşedinţi de stat), o bibliotecă, living al familiei, living pentru oaspeţi, bucătărie, cămară şi încă un dressing.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus