Skip to main content

MTR Press, editorul Photo Magazine, este în insolvenţă

 

phot-magazineCompania MTR Press, care editează revistele Photo Magazine, Connect şi Luxury este în insolvenţă. Datoriile firmei se ridică la aproape 800.000 de euro, dar proprietarul Leon Arhire spune că se pot acoperi. Titlurile continuă să apară, spune Arhire.

Publicitate

De unde vin datoriile?

Cea mai mare parte vine dintr-un credit, spune Arhire. “Am luat un credit de 900.000 de euro pe trei ani. Am plătit în doi ani 400.000 de euro. În ianuarie, am negociat cu banca şi mi-au zis nu”.

Insolvenţa a fost cerută chiar de MTR Press. De ce?

Arhire: “Din cauza clienţilor rău platnici. Sunt distribuitori, dar şi clienţi mari care nu au plătit. În acest moment sunt 14 miliarde de lei de încasat”.

Datoriile MTR Press: 770.000 de euro, din care 500.000 credite.

Revistele îşi continuă apariţia, spune Arhire. MTR deţine Photo Magazine, Connect şi Luxury şi editează în regim de custom publishing revistele hotelurilor Marriott şi Radisson Blu. Anul trecut, MTR a închis două titluri: Real Estate şi Audio Video.

În situaţia de insolvenţă, există două variante: planul de reorganizare sau falimentul.

Leon Arhire:

leon-arhire“Creditorii nu au niciun motiv să nu susţină planul de reorganizare. MTR deţine proprietăţi de peste două milioane de euro. Din moment ce lucrăm, mergem către reorganizare, planurile sunt optimiste.”

Probleme cu salariile, conflicte ce managementul

Din informaţiile paginademedia.ro, la sfârşitul anului trecut, aproximativ 15 de oameni au plecat de la MTR Press. Cei care au rămas au primit salariile cu întârzieri de luni, spun aceleaşi surse. Cei care au plecat acuză managementul defectuos al lui Leon Arhire şi faptul că nu şi-au primit salariile pe lunile lucrate.

Proprietarul companiei spune că lucrurile sunt sub control şi că salariile s-au dat.

“Toată lumea e cu salariile la zi”, spune Arhire. “Doar doi oameni, dintre cei care au plecat, nu şi-au primit banii”.

Surse din interior spun că, în ianuarie, abia s-au luat salariile pentru ultimele luni din 2009.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • idiotu' idiotu'
    hahahahhaa..toti si-au luat salariile mai putin doi..:)))...poate douazeci..:))). E..ce sa faci..presei ii e frica de presa..se pare ca dl.Arhire vrea sa tina pentru el toate neregulile si hotiile facute in MTR...dar io zic ca isi va gasi nasu' cat de curand...si se si asteapta la asta..:) Mult succes "domnule Leon"
  • VC VC
    E ca atunci cand vrei sa faci prajituri ca la Ritz dar pui margarina in loc de unt, faina de calitatea a 3-a in loc de faina cea mai fina...si te astepti sa iasa totul la fel. Poate ca intentiile de inceput ale domnului Arhire au fost extraordinare, insa pe drum a confundat businessul de presa cu unul oarecare. Ca sa reusesti in media nu-ti trebuie doar intentii si bani, ai nevoie de seriozitate, de simtul masurii, viziune si e foarte important sa cunosti regulile jocului, nu doar sa cauti sa le ocolesti ca sa castigi. Sarbu si Voiculescu s-au dus la scoala ca sa poata construi solid :), altora li se pare ca a fi autodidact in toate e o virtute care tine de foame.
  • anonim anonim
    toti si-au luat salariile? hahahahahahahahahaha
    in afara de faptul ca nu si-au luat salariile de cel putin 6 luni, nu a facut nici carte de munca pentru unii dintre ei si nu le-a platit asigurarile de sanatate. pe cartea de munca aveau salariul minim si le dadea diferenta pe drepturi de autor, ca sa mai smechereasca niste fraieri.
    noroc ca are IQ 7 ca sa se plimbe linistit.
    si-a luat o gramada de amenzi de la itm, pentru nereguli si grave probleme. isi merita soarta din plin.
    la garla!
  • anonim anonim
    leon arhire nu si-a platit nici un angajat care a plecat din firma. toti au comisioane sau salarii de luat pe care nu si le vor mai vedea niciodata. isi bate joc de angajati. nu-si platise oamenii de luni de zile si el umbla prin vacante in tarile calde.... sa fim seriosi isi merita soarta...sper sa dea faliment
  • Hm Hm
    Păi să-i plătească şi pe cei doi.
  • Comentatoru' Comentatoru'
    14 miliarde???

Trimite un comentariu

sus