Skip to main content

EXCLUSIV: Ce fac foştii manageri din grupul Corneţeanu? Doi dintre ei au o afacere de distribuţie, un altul este şef la Kamikaze

 

corneteanu-241 aprilie. Telefoanele au curs gârlă: este o păcăleală? Nu, nu era o păcăleală, doar că episodul zgomotos dintre Răzvan Corneţeanu şi Dinu Patriciu era de-a dreptul incredibil. Fusese o noapte furtunoasă. Fostul şef pleca de la Adevărul şi, odată cu el, alţi manageri importanţi din grup.

Publicitate

Conspiraţie? Plecare în grup către un nou proiect?

Paginademedia.ro vă prezintă situaţia actuală a managerilor plecaţi din Adevărul Holding. Unii s-au dus în publicitate, alţii au afaceri proprii, parte dintre ei sunt încă “în vacanţă”.

Hadrian Mateescu, fostul director executiv al Adevărul Holding, a început o afacere de distribuţie de presă. A cooptat-o şi pe Nicoleta Rădulescu, fostul director financiar de la Adevărul. Robert Schorr, fostul director pe Ucraina conduce acum revista Kamikaze. Detalii, în continuare

Din Ucraina la Kamikaze

Robert Schorr era director în Ucraina, unde Dinu Patriciu deţine ziarul Blik. Acum, este director la Kamikaze.

Schorr, pentru paginademedia.ro:

“La scurt timp după despărţirea de Adevărul, m-am angajat ca director la revista Kamikaze. Rolul meu ţine în special de latura comercială a publicaţiei.”

Hadrian Mateescu şi Nicoleta Rădulescu, afaceri în distribuţie

Hadrian Mateescu a intrat în distribuţia de presă în luna martie. Era director executiv la Adevărul Holding. Atunci a semnat contractele. Activitatea propriu-zisă a început în aprilie, perioadă în care şi-a închis colaborarea cu trustul deţinut de Patriciu.

“Când a apărut oportunitatea, în luna martie, l-am întrebat mai întâi pe Răzvan Corneţeanu dacă Adevărul Holding este interesat. Mi-a spus că nu.” Hadrian Mateescu precizează că “Răzvan Corneţeanu nu este implicat această afacere”.

De ce a decis să intre în distribuţie:

“Am anticipat că se va schimba conducerea la Adevărul Holding. Noua echipă de management şi-a anunţat venirea încă din ianuarie, la întâlnirea de management editorial care a avut loc în Brazilia. În această situaţie, eu nu îmi vedeam un viitor în noua echipă.”

“Am preluat în administrare, împreună cu alţi parteneri, chioşcuri din Mureş şi din Galaţi. Sunt 20 de chioşcuri în Mureş şi 38 în Galaţi. Cele mai multe sunt preluate prin asociere în participaţiune cu fostul Rodipet, actualul Network Press Concept”.

În judeţul Mureş, Hadrian Mateescu este partener cu Răzvan Banciu. În judeţul Galaţi, fostul director executiv al Adevărul Holding este asociat cu Nicoleta Rădulescu, fostul director financiar al grupului deţinut de Dinu Patriciu. “Propunerea a venit din partea mea”, spune Mateescu.

Cât de mare este afacerea?

Cele două firme însumează 60-70 de angajaţi. Cumulat, cifra de afaceri companiilor de distribuţie în care este acţionar Hadrian Mateescu se ridică, lunar, la 3 miliarde de lei, cu o marjă de profit puţin peste 2%.

“Este foarte puţin profitabilă, dar aveam nevoie de continuitate. Nu sunt genul care să stea acasă”.

Demararea activităţii, spune Mateescu, a avut nevoie doar de câteva mii de euro, plus sprijinul furnizorilor în perioada de început.

Roxana Crăciun, înapoi în publicitate

Roxana Crăciun a fost adjunctul Diviziei de carte de la Adevărul Holding, departament condus de Ioana Voicu. Deocamdată, Ioana Voicu este “într-o perioadă de linişte”. Roxana Crăciun s-a angajat ca Account Manager la agenţia Starcom Media Vest.

Publicitatea este un domeniu familiar Roxanei Crăciun. Înainte de Adevărul Holding, unde a stat nouă luni, a lucrat la Aegis, după ce Marcel Străuţ a închis subit compania pe care o deţinea, Bigger Group.

Director de publicitate al Adevărul Holding, Adrian Dinu declară că are “mai multe variante”. Acum este “în vacanţă”. “Profit de cea mai mare perioadă de odihnă pe care am avut-o din 1987, de când am terminat facultatea”, spune el.

Dana Turlac, un alt director de publicitate la Adevărul Holding, nu a putut fi contactată. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, este în vacanţă, dar, când se întoarce, este aşteptată la un job în domeniul publicităţii.

Laurenţiu Ciocăzanu este singurul şef din zona editorială care a demisionat în tumultoasa noapte de 1 aprilie. Grigore Cartianu, care demisionase şi el, s-a răzgândit şi a revenit la Dinu Patriciu în dublu rol: redactor-şef la Adevărul şi şef al Diviziei carte. Ciocăzanu s-a retras, pentru moment şi evită discuţiile cu presa, chiar şi cu colegii de care era apropiat.

Ce face Răzvan Corneţeanu? Zvonurile au curs de la plecarea de la Adevărul: şef la TVR, la grupul lui Bobby Păunescu sau chiar o revenire la Ringier. Niciunul confirmat. Cât priveşte Ringier, situaţia e clară. Christian Unger, CEO Ringier declara categoric, în exclusivitate pentru paginademedia.ro, acum câteva săptămâni:

Nu îl vom reangaja niciodată pe Răzvan Corneţeanu”. De ce? “Asta nu pot să vă spun”.

Răzvan Corneţeanu nu a putut fi contactat. Din informaţiile paginademedia.ro, deocamdată este ţinut pe loc de nişte probleme de sănătate, pentru care a stat internat o săptămână.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ina Ina
    Mateescu si Anton devenita doamna Radulescu intre timp - doua personaje prefacute si cae au incasat mii de euro de la grupul Adevarul - parte ca spaga din contractele derulate - unde sa-si gaseasca portita: la distributie

    le doresc sa ajunga sa fie tratati cum au tratat ei oamenii - Anton o semianalfabeta care a avut norocul sa o puna un Corneteanu Dir Financiar (cum naiba a ajuns asata la financiarfara pregatire? Dnl Patriciu nu se dau examene la angajare? nu se iau recomandari?
  • MIKI GALATI MIKI GALATI
    da....sigur ca marele mateescu face afaceri!sa va spunem noi,cei de la galati cum!pe spinarea rodipetului,de la care a luat "cu imprumut" masini,birouri mese si ce-a mai gasit el prin sediu.si sa va mai spunem ce salarii de mizerie da "magnificul mateescu"oamenilor pe care ii pune sa munceasca 12-16 ore pe zi inclusiv sambata si duminica!!!490 de lei???!!!!da,cu atat crede mateescu ca se poate trai!si trateaza oamenii exact ca pe niste slugi!au scapat de mizeriile umane cei de la adevarul si ne-am ales noi cu ele pe cap!cat despre banii care se lauda ca i-a investit,alta minciuna!sau poate ca pune la socoteala spagile pe care le-a dat (de ordinul miilor de euro)ca sa intre in forta in ceea ce mai ramasese din bietul rodipet!ce sa-i faci?!voia omul sa se mai simta si el nitel "sef"!un caracter infect,ca si infectiile umane cu care se asociaza si pe care ii are ca parteneri! cat despre nicoleta anton,sau radulescu cum se prezinta ea,e alcatuita din acelasi aluat cu partenerul ei!
  • laurentiu laurentiu
    la experienta care o are, se pare ca o sa faca treaba cu kamikaze.
  • Reporter de serviciu Reporter de serviciu
    Nu plange absolut nimeni dupa Cornete, Nicoleta Anton, Ioana Voicu si Hadrian Mateescu. Merge foarte bine treaba si fara stresul inutil pe care ni-l produceau aceste personaje, s-au desfiintat accesul cu cardul peste tot, locurile de parcare rezervate sefilor, e mult mai mult entuziasm. Peter Imre si Andrei Stefan nu sint straluciti, dar dau curaj si responsabilitati oamenilor, nu-i trateaza ca pe niste slugi. Cat despre Adrian Vasile, CFO-ul instalat in locul divei, e foarte iubit de toti subordonatii si cu 3 clase peste dna ex-directoare. Cat despre Ciocazeanu, ce sa declare?! Nu are ce pentru ca nu-l va lua nimeni, nu stia decat sa ii bage limba in ureche lui Cornete.

Trimite un comentariu

sus