Skip to main content

INSIDE STORY: O concediere şochează redacţia Adevărul. Pleacă Grigore Cartianu?

 

ACTUALIZARE: Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, Grigore Cartianu urmează să colaboreze cu 10TV, postul condus de Radu Moraru. “Nu pot să spun nici da, nici nu. Orice s-ar interpreta”, a declarat Moraru pentru paginademedia.ro.

Publicitate

Ce cauţi aici, nu trebuia să fii la şedinţa de la carte, tu nu eşti director la carte?” Aşa l-a apostrofat Peter Imre, director general Adevărul Holding, pe Grigore Cartianu, care era în şedinţa de sumar, la ziar. Se întâmpla acum câteva zile.

Trădează aceste vorbe tensiuni la vârful Adevărul? Evenimentele din ultimele zile şi o concediere dictată direct de Peter Imre, peste redactorul şef Grigore Cartianu, au precipitat lucrurile.

Detalii, în continuare:

Din informaţiile paginademedia.ro, în ultima perioadă mai mulţi redactori de la Adevărul au fost chemaţi de Peter Imre şi apostrofaţi pentru articolele scrise în ziar. S-a lăsat cu lacrimi în unele cazuri.

Acum două zile însă, o concediere a bulversat toată redacţia ziarului.

Un jurnalist de la Adevărul Holding a fost concediat din ordinul direct al lui Peter Imre, peste capul redactorului şef Grigore Cartianu, din motive care nu ţin de activitatea profesională la Adevărul Holding.

Oficial, jurnalistul (căruia nu îi vom publica numele) se desparte de Adevărul Holding cu acordul părţilor. Din informaţiile paginademedia.ro, a fost concediat din cauza trecutului profesional. Mai precis, a unor articole despre Peter Imre, scrise pe vremea când jurnalistul nu activa la Adevărul, iar Imre lucra la Phillip Morris.

Luată peste capul lui, decizia l-a nemulţumit pe redactorul şef Grigore Cartianu, care şi-a exprimat dezamăgirea, potrivit unor surse paginademedia.ro. “Este o decizie abuzivă, pe care eu nu o accept”, ar fi spus Grigore Cartianu.

Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, concedierea de acum câteva zile ar putea duce la plecarea lui Grigore Cartianu de la conducerea ziarului deţinut de Dinu Patriciu.

Concedierea de acum câteva zile vine după alte "incidente" între jurnalişti şi directorul general Peter Imre.  În urmă cu aproximativ o lună, un jurnalist de la departamentul politic a fost certat de Peter Imre pentru un articol despre PSD. “Eu ştiu mai bine, sunt prieten cu Victor Ponta”, i-ar fi spus Imre.

Un alt incident a avut loc acum câteva luni, după gala premiilor pentru educaţie. Din informaţiile paginademedia.ro, ziaristul care a relatat evenimentul a fost la un pas să fie concediat, pentru că nu a publicat o declaraţie şi o fotografie cu Peter Imre. De atunci, toate evenimentele la care participă directorul general al grupului deţinut de Dinu Patriciu sunt ilustrate cu fotografii ale managerului.

Contactat de paginademedia.ro, Grigore Cartianu nu a comentat informaţiile.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • peter imre peter imre
    Cum m-am comportat ? si unde am mai fost in ultimii 15 ani ?
    o mica remarca pentru toti anonimii, daca nu lucrezi la adevarul , nu ai de ce sa te ascunzi pt ca imre nu iti poate influenta viata. Daca ai fost reorganizat , poti sa-l injuri pe imre fara teama , nu mai are ce sa-ti faca. Daca lucrezi la trust si esti multumit , nu ai de ce sa-l injuri , daca esti nemultumit , poti pleca si injura cu la liber. trebuie sa fie tare trist sa traiesti ascuns ca un viermisor, sa nu ai curajul identitatii tale , sa ai coloana vertebrala a unei meduze. De compatimit.
    Eu macar sunt la vedere , poate orice neghiob sa ma judece , sa ma injure. Curaj
    Peter L. IMRE
  • cris cris
    Cartianu n-are ce cauta intr-un grup de presa modern, construit pe principii de competitivitate. Dar si Imre e un gunoi. Iar Adevarul Holding nu face doi bani, mi-e mila de oamenii care lucreaza acolo.
  • trei imre trei imre
    nu e nicio surpriza, Imre s-a comportat la fel peste tot pe unde a mai fost in ultimii 15 ani
  • Horea Horea
    Si daca s-ar duce si "CTP-ul" la Adevarul, ce fel de politica s-ar face?
    Una Patriciana, nu? Si tare-ti mai gîdila mîndria "faptele vitejesti" ale acestui personaj (arhitect-petrolist) pentru Romania!
  • Horea Horea
    Petrisor, vorbesti prostii!
    Tu ai ascultat despre ce discuta, de obicei, Cartianu cand era invitat la b1 tv? De cate ori l-ai auzit?
  • Green is the new red Green is the new red
    Dragos, cu toate ca nu esti "fana", te anunt ceva:
    Aici nu e blog politic, ci de media. Nu stiu daca esti platit(a) sau prost(oasta) dar mars in Kisselef cu textele alea.
    On: Grigore nu lasa usor canistra mogului, oricate muisme ii va face Imre.
  • Dragos Dragos
    Intrebarea este: ce cauta Cartianu la Adevarul? Individul nu face decat politica Basista, acest lucru se vede daca citesti ziarul, eu il cumpar numai cand apar cartile, in rest nefiind fana Marinarului nu-l cumpar. Un bun lucru ar fi sa-l aduca pe Tolontan, dar sa-l si readuca pe CTP-ul, ar fi un super ziar, a ajuns Dinu Patriciu sa-l sustina pe Basescu. Ce spuneti de noua minciuna a lui Basescu, cum ca OPOZITIA este de vina in cazul Ridzz la fel ca Pdl-ul? Omul est4e tratabil de schizofrenie paranoica, cand i se nazare pe unul o tine gaia-matu. In privinta lui Ponta n-a avut dreptate Cartianu, el este singul lider de partid care n-a avut legaturi cu PCR, ASC etc, fiind prea tanar
  • Madalin Ciortea Madalin Ciortea
    Este o reglare de conturi, o decizie ca o extensie a masculinitatii ofernsate si un led aprins pe sistemul - uite cine este seful acum.
  • neculai neculai
    daca intr-o asemenea companie se petrec astfel de "chestiuni",nu ma mai mira ce se intampla in micile companii...suntem o tara plina de directori destepti...patronii sunt desigur genii
  • Petrisor Petrisor
    Da, sper sa plece Cartianu de acolo, locul lui este in trustul fratilor Paunescu. S-ar incadra perfect in standardele B1 Tv sau EVZ.
  • adi adi
    Este mai mult decat clar...exista o singura sansa pentru Adeavarul Holding: RAZVAN CORNETEANU!

Trimite un comentariu

sus