Skip to main content

TVR se pregăteşte să rupă contractul cu Splendid Media

 

TVR se pregăteşte să se despartă de Splendid Media, regia care se ocupă cu vânzarea spaţiului publicitar al canalelor publice şi să organizeze o nouă licitaţie.

Publicitate

Aşa reiese dintr-o hotărâre votată de Consiliul de Administraţie al TVR în ultima şedinţă de anul trecut, chiar înainte de sărbătorile de iarnă.

Iată ce spune hotărârea:

“Se aprobă începerea negocierilor între SRTv şi Splendid Media pentru încheierea unui act adiţional având ca obiect modalităţile de încheiere amiabilă a contractului dintre cele două părţi.”

Contactat de paginademedia.ro, preşedintele TVR Alexandru Lăzescu a declarat că este vorba de "regândirea strategiei de vânzări".

Andi Lăzescu, pentru paginademedia.ro:

"Intenţionăm să regândim strategia de vânzări. E o chestiune internă, pe care nu o pot comenta. Este vorba de gestiunea unei relaţii între doi parteneri de afaceri. Deocamdată nu pot comenta mai mult."

"Nu am văzut această decizie, încă nu ni s-a comunicat pe cale oficială", a declarat pentru paginademedia.ro Radu Budeş, managing partner Splendid Media.

Splendid Media vinde publicitatea TVR începând din 2006. După un mandat de 3 ani, Splendid Media a câştigat şi în 2008 vânzarea publicităţii canalelor publice. Potrivit contractului în curs, Splendid Media se mai ocupă de spaţiul publicitar al televiziunii publice până la sfârşitul acestui an.

Hotărârea Consiliului de Administraţie NR.116 din 22 decembrie 2010

În temeiul prevederilor art. 27 din Legea nr.41/1994, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune adoptă prezenta hotărâre:

Art.1 Se aprobă începerea negocierilor între SRTv şi Splendid Media pentru încheierea unui act adiţional având ca obiect modalităţile de încheiere amiabilă a contractului dintre cele două părţi.

Componenţa comisiei de negociere este următoarea:

Alexandru Lăzescu - Preşedinte-Director General
Cipriana Voicu - Director Direcţia Economică
Anca Gheorghe - consilier PDG
Dan Radu - Director Producţie Editorială şi Programe
Cezar Ion - Director Direcţia Editorială
Marioada Dudu - Serviciul Achiziţii Publice
Marin Drumcea
- Serviciul Juridic
Mona Dîrţu - Director TVR Interactiv
un reprezentant al casei de avocatură cu care SRTv are contract.

Art. 2 - Se aprobă, ca în condiţiile finalizării demersului de la pct. 1 să fie demarate procedurile pentru achiziţia de servicii de gestionare şi vânzare a spaţiului publicitar TV al SRTv.

Prezenta hotărâre a fost adoptată cu respectarea art.26 din Legea nr.41/1994, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ioana ioana
    Schimabarea regilor bucuria nebunilor. Totul e sa se si intample. Curajos Andi Lazescu sa opreasca gainariile din vanzarea publicitatii. Mult noroc si succes!
  • toma toma
    Prietene, tu nu vezi ca se externalizeaza in continuare? Asa scrie in comunicat. Dar se externalizeaza catre cine trebuie, probabil. Daca intenalizau, cum ai crezut si tu, as fi zis... Dar asa? Se pare ca a demarat doar proictul de inavutire.
  • Stelian Dudaev Stelian Dudaev
    Bine, bine. Rup contractul cu Splendid. Dar cu cine o sa negocieze? Ca nu prea vad nicio regie pe piata care sa indeplineasca cerintele TVR. Sa aiba experienta in vanzare de tv si sa nu aiba o alta generalista la vanzare. CLIR are B1, DBV are OTV. Si cred ca nu e cazul sa-i aducem in discutie pe eternii loseri de la Cable Direct ca ne buseste rasul.
  • ella ella
    Normal ca nu-i plange nimeni "profesionistii" de la Splendid.
    A inceput jaful la Romtelecom. Au de unde sa aduca banii inapoi la TVR ca sa acopere "lipsa in gestiune".
  • george george
    @ciprian
    Fara TVR pustii de la Splendid continuau sa-i faca pantofii lui Ciusca, Vulpe sau sa-i rupa lui Dan Chisu bilete la Dakino. Nu sintem veniti cu pluta ca sa nu ne dam seama ce magarii "profesioniste" au realizat in acesti cinci ani. Iar gaura de la TVR se poate acoperii imediat recuperand banii de prin ciorapeii lor. Trebuie doar sa vrea cineva. Nu e greu, trebuie doar vointa si aplicarea dreptului penal.
  • ciprian ciprian
    Tvr-ul se pregateste de o noua gaura de vreo 10 milioane de euro pentru 2010 si nu mai au pe ce sa dea vina, nu mai au tzapi in curte si nu mai merge asta cu mostenirea dezastuoasa. Nu ia nimeni o astfel de decizie la inceput de an (!!!) decat daca ii trebuie un tzap pentru ceva muuult mai grav, respectiv o noua gaura la bugetul statului. Totul fara concedieri, fara taieri de salarii, vin alegeri si in TVR sunt mii de voturi. Astora nu le pasa decat sa isi acopere ei scaunele. Pe Splendid nu ii plange nimeni iar la TVR nu se schimba nimic. Nu fiti naivi!
  • un cetatean un cetatean
    O veste buna in ianuarie. Un fleac, i-au ciuruit. Sa dea inapoi si banutzii dositi cu grija prin cine stie ce conturi. Asteptam cu interes noua licitatie.
  • aurel aurel
    Jaful la TVR a inceput acum cinci ani. Macar acum incearca cineva sa-l opreasca.
    Publicitatea (banii din vanzarea de spoturi publicitare) care ajungea in TVR era o parte mica din vanzari. Restul se oprea prin firmele suveica ale celor trei crai de la Splendid Media. Ce nu va e clar? I-au tepuit ei pe fratii Iordache de la Leo Burnett asa ca TVR-ul a fost o floare la ureche.
  • grig grig
    @andrei 22
    Fara Catavencu acesti flacai continuau sa vanda Taraf TV si Etno TV. Hai s-o lasam mai moale cu profesionalismul. Or fi ei baieti imbracati bine dar nu e de ajuns. trebuie sa mai ai si staif. Marcel Straut si Radu Budes sa mai invete si ce este fair-play-ul in viata si in business. Nu-i de ajuns sa ai o masina mareeee si un ceas de aur cat o tigaie daca tu mananci tot cu mana la carciuma si te scobesti cu unghia intre dinti dupa desert. Iar la sfarsit mai tragi putin din banii partenerilor ca sa dormi linistit. Starlink iti spune ceva? Academia Catavencu? Mai incet cu sonorul ca nu sintem de ieri pe piata.
  • liliana liliana
    Fratilor, ce va mai mirati atat? Partenerii lui Marcel Straut au s-o scoata la capat. Intr-o tara unde totul se cumpara nu ma mai mira nimic. Ceea ce se intampla la Splendid e cunoscut de toata piata de publicitate. Tzepele lor sunt cazuri de "moralitate" . Cei trei asociati (Sandulachea, Marcel Straut si Budes) i-au ars pe Catavenci si pe Stefan Iordache de la Leo. Si-au batut joc constant de angajati si de parteneri. Si cu nerusinare fac pe mironositele in fata Romtelecom-ului cand sint intrebati de banii care nu sint. Aviz amatorilor de chilipiruri.
  • andrei 22 andrei 22
    Daca nu erau din provincie era ok? Piata de media un teren de joaca pentru baieti mari, nu pentru sobolani de birou ca noi, cei care stam pe bloguri. Iar astia despre care e vorba stiu jocul al dracului de bine. Circul e abia la inceput, bine zis! Prezic ca noua licitatie o vor castiga tot ei. Se baga cineva la un pariu?
  • Deontologul Deontologul
    A inceput jaful la TVR!
  • andrei andrei
    Circul e de abia la inceput. Cineva si-a dat seama ca jauful era pe fata. Organele competente sa-si faca treaba. Dar sa si-o faca pe bune. Piata de media e satula de smecherasi de provincie cu aere de Trahanache.
  • salvati piticii salvati piticii
    La cum a fost vandut TVR-ul in ultimii ani era o decizie asteptata. Metoda trei lei la voi si cinci la noi s-a terminat. A trebuit sa vina un presedinte nemanjit la TVR ca sa se schimbe treaba in bine. Rahatu' incepuse sa puta rau. Manutzele cu ceasuri nesimtite intrau pana la umar in banii facuti din publicitatea TVR-ului.. Proiectul de internalizare a vanzarilor a demarat. Splendid Media, firma de casa a Catavencilor e pe duca. Adio ghiuluri, adio ceasuri de 50 k, adio seria 5. Sa-i vedem pe voinicii cu ghiul si par in nas cum mai se vor mai uita de sus la noi "viermii" din agentii sau de la clienti.
  • grig grig
    Incep sa se mai limpezeasca apele si la banii publici. ANAF + Curtea de Conturi = LOVE.
    Soriceii splendizi ai lui Vulpe, Buscu si Mihaiu ramin fara cascaval. Se intorc la Etno TV si la Aventuri la Pescuit !!! Mi se pare de bun simt aceasta decizie desi vine cam tardiv.

Trimite un comentariu

sus