Skip to main content

CONCURS DISCOVERY Faţă-n faţă cu rechinii. Câştigă un curs de scuba diving!

 

Publicitate

ACTUALIZARE: Concursul s-a terminat. Câştigătorul concursului este cel care a comentat cu pseudonimul Gogu Pintenoglu. Vezi câştigătorul AICI.

Paginademedia.ro şi postul de televiziune Discovery Channel vă invită la un concurs, în care "rechinii" sunt în rolul principal. Premiul: un curs de scuba diving.

Cum puteţi câştiga? Răspundeţi într-un comentariu întrebării de mai jos şi cel mai interesant, simpatic, haios răspuns va fi cel premiat.

Rechinii vor fi actori principali şi pe postul Discovery, în săptămâna Shark Week: 22-28 august. Toate programele le vor fi dedicate: serii cu supravieţuitori, povestea din spatele filmului Fălci, până şi Distrugătorii de mituri vor avea de-a face tot cu rechini.

În continuare ÎNTREBAREA SĂPTĂMÂNII şi programele din Shark Week:

“Eşti singur într-o barcă în mijlocul oceanului. Deodată vezi înotătoarea unui rechin apropiindu-se de tine. Ce faci ca să nu fii atacat de rechin?”

Trimiteţi răspunsurile printr-un comentariu la acest articol.

O săptămână a rechinilor pe Discovery Channel

Shark Week – săptămâna rechinilor - de la Discovery Channel, revine in vara aceasta cu programe noi, in perioada 22 – 28 august. În fiecare seară, de la orele 21.00, veţi avea ocazia de a "înota" alături de experţi în lumea subacvatică, urmărind o selecţie a unora dintre cele mai reuşite programe dedicate temuţilor prădători ai oceanului.

Realizat în colaborare cu cei mai mari cercetători din toată lumea şi oferind informaţii interesante despre comportamentul şi caracteristicile diverselor specii de rechini, programul este una dintre cele mai urmărite selecţii de documentare ale Discovery Channel.

Câteva din programe:

Omul-rechin: Povestea din spatele filmului "Fălci"

  • Luni, 22 august, ora 21.00

Frank Mundus, pescarul ale cărui experienţe au inspirat renumitul film Fălci, îşi continuă aventura alături de rechini. În calitatea sa actuală de conservaţionist, însoţit de camere, Frank mai face o ultimă încercare. Pătrunzând în lumea rechinilor, acesta încearcă să ne educe şi să ne amuze cu întâlnirile sale explozive.

Frank se scufundă alături de unele dintre cele mai de temut animale de pe glob, între care: rechinul cap-de-ciocan, rechinul galben, mako şi rechinul-tigru. Este o carieră clădită pe hotărâre, ambiţie şi promovarea unui nou tip de înţelegere. Află care sunt secretele sale, care sunt tehnicile sale de scufundare şi ce sisteme de protecţie foloseşte.

Supravieţuitorii atacurilor de rechin

  • Marţi, 23 august, ora 21.00

Studiind cazuri de atacuri de rechini şi relatări ale supravieţuitorilor, aflaţi adevărul despre cel mai eficient prădător marin din lume şi cum puteţi supravieţui întâlnirii cu el. Anual, sunt raportate aproximativ 60 de cazuri de atacuri ale rechinilor asupra oamenilor, dintre care un procent foarte scăzut sunt fatale.

Rechinul-taur prezentat de Nigel Marven

  • Miercuri, 24 august, ora 21.00

Rechinul-taur: 2,7 m de forţă şi muşchi, unul dintre cele mai agresive animale de pe Pământ. Îl însoţim pe Nigel Marven, zoolog, în călătoria sa prin lume pentru a afla mai multe despre aceşti răpitori incredibili. Prima noastră destinaţie este Bahamas, unde Nigel îl întâlneşte pe Erich Ritterin, cercetător specializat în rechini, aflat până la brâu în ape roind de rechini-taur. Erich a stat printre rechini de sute de ori până acum, dar în mod tragic este atacat şi muşcat de picior.

Nigel hotărăşte să petreacă următoarele câteva săptămâni analizând rechinii-taur în încercarea de a afla ce a dus la accidentul lui Erich. Într-o serie de investigaţii practice, ne va arăta cum şi de ce rechinii-taur sunt cei mai nemiloşi rechini din lume.

La un pas de moarte: Supravieţuitor în lupta cu rechinii

  • Joi, 25 august, ora 21.00

Ai putea lăsa pradă morţii un membru al echipajului pentru a-ţi salva propria piele? Oct. 1992: Într-o zi senină de toamnă, Trashman părăseşte Maine, îndreptându-se spre Florida. Iahtul urmează să fie livrat noului proprietar. La bord se află echipajul format din cinci membri. Printre ei se numără şi Deborah Scaling Kiley, 24 de ani, un navigator cu experienţă şi prima femeie care a terminat istovitoarea cursă de iahturi în jurul lumii - Whitbread Round the World Yacht Race.

Surprinşi de o furtună violentă, cei cinci membri ai echipajului sunt nevoiţi să se înghesuie în barca de salvare, fără mîncare şi apă, însă lupa pentru supravieţuire îi sileşte să facă pacturi între ei, urmând ca cei mai slabi să aibă un sfârşit tragic.

Vara rechinilor

  • Vineri, 26 august, ora 21.00

Derulat în ritm alert, programul Vara rechinilor studiază terifiantele atacuri ale rechinilor care au îngrozit America în vara anului 2001. Această frenezie inexplicabilă a făcut ca sute de turişti aflaţi în vacanţă pe plajele de pe coastele SUA să fie atacaţi de rechini, stârnind o panică de proporţii. Vara rechinilor prezintă supravieţuitori ai unor poveşti adevărate, care relatează cum au fost atacaţi de rechini şi dezvăluie în detalii cumplite tot ce îşi amintesc despre acele evenimente îngrozitoare, reconstituite în secvenţe şocante.

Această serie ţine publicul cu sufletul la gură, dar în egală măsură explică şi cum pot fi evitate conflictele cu rechinii atunci când înotăm în ocean, permiţându-ne să înţelegem mai bine comportamentul acestor specii.

Vânătorii de mituri - Episod special despre rechini

  • Sâmbătă, 27 august, ora 21.00

Acest program special de două ore urmăreşte vânătorii de mituri care pornesc pe mare, din nordul Californiei către Bahamas, pentru a spulbera legendele despre rechini şi pentru a face experimente în stilul propriu tehnico-ştiinţific. Adam şi Jamie creează maşinăria supremă special pentru Shark Week: un robo-rechin cu o lungime de 5 m!

Iată câteva dintre miturile abordate în această emisiune specială:

  • Câinii atrag rechinii?
  • Vibraţiile provocate de zbaterea unui peşte rănit atrag rechinii?
  • Pudra de chili ţine rechinii la distanţă?

Cele mai cumplite atacuri de rechin

  • Duminică, 28 august, ora 21.00


În ultima zi dedicată Shark Week, Discovery Channel vă propune să urmăriţi un documentar dramatic despre naufragiul navei USS Indianapolis în cel de-al doilea război mondial şi îngrozitoarelor atacuri de rechini în care şi-au pierdut viaţa sute de soldaţi. Chinul prin care a trecut echipajul este o mărturie a rezistenţei omului în condiţii vitrege.

Peste 600 de bărbaţi au luptat până la moarte cu răpitori nemiloşi în habitatul lor natural. După atacul cu torpile care a scufundat nava în doar 12 minute, aproape 900 din cei 1.200 de membri ai echipajului au fost aruncaţi în mare.

Rănile, setea, frigul nopţii şi căldura dogorâtoare a zilei în Pacific i-au doborât pe unii dintre ei. Dar cei mai mulţi au fost răpuşi de rechini.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Regiunea Centru Regiunea Centru
    Il scot la o bere si o partida de table.
  • Ana-Maria Ana-Maria
    Aş zice că beau un red bull... care îmi dă aripi, bla, bla, dar nu vad nicio reclamă cu ei pe aici, motiv pentru care comentariul meu probabil că nu va fi considerat foarte simpatic.
  • Edina Constantinescu Edina Constantinescu
    Varianta 1: scot cutia de spanac si ma lupt parte in parte, marinareste, cu rechinul, Popeye style:)
    Varianta 2: i play dead:) Daca merge cu ursii ... :)
  • radu radu
    Fiind vorba doar despre inotatoarea unui rechin care se apropie de mine (nu si dintosul rechin flamind si cu pofta de a gusta din bipezi rataciti pe o barcuta in ocean) nu pot decit sa aduc in barca respectiva inotatoare pentru eventualitatea in care voi avea nesansa sa fiu vizitat de o alta inotatoare, de aceasta data atasata la corpul rechinului. Prima inotatoare ar putea fi apoi folosita in diverse moduri: o agit prin apa in ideea de a speria rechinul, i-o dau sa o pape, i-o indes in gura cascata ca sa-i i-o blochez, o transform in zmeu si o sterg din zona periculoasa, in cirma pentru barcuta ca sa pot naviga in directia dorita etc.
  • derzis derzis
    Incep sa cant si bat din palme!
  • Horea Horea
    @Observator
    "Rechini" sunt pe toate drumurile din Romania. Chiar si aici pe forum mai apare cate unul.
    Important e sa-i invingem sau evitam, chiar daca nu suntem ... "intr-o barca pe ocean".
  • Razvan Razvan
    Ma gandesc ca e un delfin... Speranta moare ultima
  • Observator Observator
    Intodeauna ti-ai putut pune planurile in aplicare?
    N-ai intalnit, si in acest mod, un "rechin", sau mai multi, in cale?
  • Gogu Pintenoglu Gogu Pintenoglu
    Q: Ești singur într-o barcă bla, bla....Ce faci ca să nu te atace rechinul?

    A1: Testamentul. În favoarea unei asociaţii de shark hunters.
    Şi-ţi faci un tricou pe care scrii asta şi te rogi ca rechinul să ştie să citească.

    A2: Ţii capul la cutie, nu te mişti şi nu faci zgomot. Rechinii au miros şi auz excelent deci încearcă să nu îi "ajuţi" cântând imnul de stat sau agitând vâsla ameninţător.
    Orice ar fi, încearcă să nu ajungi în apă.
  • Horea Horea
    "Ce faci ca să nu fii atacat de rechin?”

    Voi planifica totul în aşa fel încat să nu ajung SINGUR într-o BARCĂ (o simplă barcă!?)într-un OCEAN dominat de ... un rechin!
  • paul paul
    Prima data imi fac o cruce mare, sperand ca anticristul din rechin se va speria. Daca acesta isi va continua miscarea catre mine, iau statia de emisie receptie si incerc sa iau legatura tocmai cu rechinul, pentru a negocia ramanerea mea in viata. "Iti dau un picior dar ma lasi in viata". Daca nici aceasta nu va functiona, incerc sa il lovesc cu vasla sau cu ce am la dispozitie. Voi incerca sa il lovesc la nivelul botului, pentru ca acolo este sensibil.
  • Oana Oana
    Fiind pe barca si cu undita la mine, am prins niste un sac cu peste..... si ii arunc cate un pestisor hrana, asta ca ma pun bine cu el :))

Trimite un comentariu

sus