Skip to main content

Salariile de la Adevărul, întârziate două săptămâni

 

Salariile care urmau să se dea ieri la Adevărul Holding au fost întârziate.

Publicitate

Ieri (5 septembrie), când angajaţii se aşteptau să primească banii, directorul general Peter Imre a anunţat, pe intranet, că salariile vor fi date pe 21 septembrie.

Cititorii paginademedia.ro au semnalat anunţul, care a atras mai multe comentarii pe intranetul Adevărul.

Anunţul intern, dar şi câteva comentarii făcute de angajaţii Adevărul, în continuare:

Anunţul lui Peter Imre:

Dragi colegi,
Vă cer înţelegere încă o dată. Salariile aferente lunii august vor fi plătite pe data de 21 septembrie.

Ştiu că fiecare dintre voi aveţi greutăţi.

Îmi pare rău că această măsură vă afectează.

Sper ca aceasta să fie ultima lună când se decalează plata salariilor.

Cu colegial respect,
Peter L. Imre

Câteva comentarii:


Dragii mei, stati calmi, ca primim Rahan…

Va multumesc pentru scuzele pe care ni le prezentati, domnule Imre.
Va cred ca va pare rau. Daca îmi permiteti, eu cred chiar ca va gânditi în fiecare seara la noi.
Acum, dac-o fi sa ne execute banca si sa ne cautam de-un leu pentru o franzela…o sa ne aducem aminte ca e o perioada mai dificila. Ne sacrificam, domnule Imre, stim ca trustul o duce greu. Trebuie sa facem si noi un efort.
Domnule Imre, cei care înjura aici la comentarii sunt niste oameni care nu înteleg perioada dificila din punct de vedere economic, nu înteleg ca sunt zeci de jurnalisti care abia asteapta sa ne ia locul.
Oameni buni, de ce nu vreti sa întelegeti ca suntem binecuvântati sa lucram la cel mai profitabil trust de presa din România?
Chiar nu va dati seama cât de norocosi suntem?


si totusi, cine ne garanteaza ca noi chiar ne vom lua salariul INTREG pe 21? si apoi pe 5 octombrie? NE RASPUNDE CINEVA LA INTREBARI/COMENTARII ???

Rectific, nu vreau sa ma intalnesc prin instante cu nimeni, dar ma indoiesc ca “domnul” Imre stie cum e sa traiesti cu 1.500 de lei pe luna. Pacat de la plecarea lui Corneteanu firma s-a distrus. Oare domnul Patriciu nu vede? Sau poate ca vrea sa inchida ziarul in cel mai scump mod posibil…

frate, ma intereseaza, dar pot sa-ti platesc dupa 21?

Vand Peugeot 307 – pret negociabil

Dar nu afecteaza. este perfect. nici nu avem nevoie de bani. ne place sa traim riscant ca asa se intampla cand nu ai banii pentru care lucrezi.


Multumim mult domunule Imre. Ati promis si data trecuta ca nu se va mai intampla. Cuvantul dat se respecta. Cel putin asa e la noi amaratii in redactiile regionale. Se pare ca suntem fortati sa demisionam. Poate ca e si asta o strategie. Si inca ceva. Dupa cum spunea un coleg intr-un post anterior: nu cred ca dumneavoastra domnule Imre aveti greutatile noastre. Intre salarii de 1.500-2.000 de lei si altele de 15.000-20.000 de euro este o diferenta. Nu cred ca dumneavoastra ramaneti fara bani de paine si de chirie! Ne-ati dezamagit profund.

Tiganul Buridan a vrut sa-si invete magarul sa nu mai manance si i-a tot redus ratia de fan. Rezultatul a fost ca intr-adevar, magarul a invatat sa nu mai manance, necazul fiind doar ca atunci cand a invatat sa nu mai manance, magarul a murit.”
…fiecare intelege ce vrea…

O ce veste minunaaaataaaaa… Banca ma va intelege ca o sa le platesc mai tarziu rata, in cel mai fericit caz, cu 12 zile. Nici nu o sa aiba pretentii de la mine… o sa-mi dea si un bonus!

Penalizarile ratelor bancare le suporta Adevarul Holding pentru fiecare dintre noi ?

Va rog, pe aceasta cale, sa anuntati din timp. Sunt oameni care ar fi putut rezolva niste probleme daca ar fi stiut macar cu o saptamana inainte. Nu este normal sa aflam, in ziua salariului, ca acesta va intarzia 2 saptamani si jumatate.

Speranta moare ultima dar inainte murim noi de foame. Ca sa nu mai vorbim de rate intarziate pe la banci sau de imposibilitatea de a cumpara medicamente pentru cei care au vreun bolnav in familie. Probabil ca dupa 21 nu va mai intarzia plata salariilor, asta pentru ca probabil nu o sa mai avem ce salariu sa luam(ca tot trecem prin recenta disponibilizare).

Cred, in continuare, ca este o gluma proasta. Sper sa va razganditi. Mi se pare ca totul seamana a bataie de joc! Ne afecteaza cum nici nu va inchipuiti…


ok, bani nu-s. macar bonurile?

Oameni buni. Ne nenorociti… Ne iau bancile casele… Nu cerem decat respectul cuvenit si dreptul salarial pentru care am muncit.. Nu vrem ajutor. Vrem doar drepturile pentru care muncim

Domnule Imre sunt sigur ca nu aveti genul acela de greutati pe care le avem noi. Nici nu vi le dorim. Sau poate da…

adica pe 5 octombrie vom primi salariul pe septembrie?

bv voua!!! click nr 1??????? la ce? la intarzierea salariilor cumva?

NU SE POATE. AJUNGE. CUM PE 21? SI NOI SPERAM SA NE MAI CUMPERE CINEVA LA TARABA

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • unu mic si amarat unu mic si amarat
    Bai, da parca aici la Adevarul Holding este ca in filmele cu prosti. Ca sa trec direct la subiect am fost si eu angajat pentru a sta intr-o redactie locala timp de 1 luna si o saptamana. In momentul in care am fost restructurat (spre binele companiei care merge greu) nimeni nu a avut tupeul sa ma anunte cu o saptamana inainte, sau ma rog, cateva zile. Nu.... au venit, cica cu un scop precis de a discuta despre alte rahaturi si dupa o discutie fara logica de vreo 10 min mi s-a pus in fata o foaie ca de maine nu mai lucrez. BRAVOS!!! Asta este una. Dar sa nu mai vorbesc despre sefii frustrati (multi dintre ei "dă la Capitală" care, bănuiesc că nemulţumiţi de mărimea unor scule din dotare cer mai mult respect decat cel care li se cuvine. Bravo Adevarul Holding. Cei care mai fac alegerea sa vina sa lucreye pentru voi sunt niste prosti!
  • Enache Enache
    Da' uita lumea destul de repede cum se imbulzeau toti la Patriciu in trust....
    Orice numai sa nu lucrezi pentru romani.
  • DTP DTP
    petru, poate ne explici si noua ce legatura este intre banii de salarii si procesele pe care le are AH cu creditorii, ca io-s mai prost, nu ma pricep la chestiile astea juridico=economice. multumesc
  • Sergiu Sergiu
    Astăzi am aflat ce salariu are Doru Bușcu, de la Cacațavencii - 7.000 de euro
    iar Nicolae Sîrbu, tot un cacațavenc - 2.500 euro
    pentru ce aceste sume risipite cu niște unii care știu doar să bage reviste în faliment? Rușine, Dinu Patriciu!
  • petru petru
    nu fiţi berbeci, ... o minimă răsfoire a celor 8 (după unii 10) dosare în care se cere insolvenţa ADH, duce la următoarele concluzii logice (netrebuind să fii doctor în drept pentru a admite aceste concluzii):

    primo: dacă "scapă" vreun creditor din cele "ţ" dosare, neplătit înainte de punerea concluziilor, şansele sunt ca sentinţa să fie de deschidere a insolvenţei/falimentului, după caz;
    secundo: pe toţi creditorii care au deschis acţiuni (dosarele nereunindu-se într-unul singur) nu-i poţi îndestula la grămadă, că nu ai de unde;
    tertio: ca atare, plăteşti pe cel care este "scadent în instanţă" la termenul de azi, şi tot aşa.

    În concluzie, nimeni - nici chiar voi, marii băgători de seamă - nu ar putea face altfel. Banii de salarii nu sunt daţi pentru a nu se pronunţa o sentinţă ce ar împinge ACUM trustul în insolvenţă. Mai departe vă zic mâine, dacă mai sunt în ro.
  • Golanelu Golanelu
    Eu nu cred ca Catavencii s-au stabilizat pe la 4000. Te bazezi pe ceva documente sau asa iti doresti tu fiind de la Kamikaze?
  • candi candi
    @ din Presa, hai sa te lamuresc eu cat pot si stiu.
    Intre anii 1990 si 2000 marea parte a trusturilor de presa dadeau salariile in sistem avans-lichidare. Ulterior intr-adevar multimationalele au recurs la sistemul platii lunare care le simplufica contabilitatea. Sa fie clar, schimbarea a fost facuta nu pentru oameni ci in interesul companiilor. Fara a face vreun efort de cashflow si, foarte important< pentru a te inchide corect in fiecare luna dpdv contabil s-a ales varianta platilor salariilor la sf lunii. ca se dadeau pe 28, 30 sau chiar si pe 1, 2 era alegerea fiecarei societati dar atentie, data de inchidere contabila a fost devansata constant odata cu implementarea sistemelor sofisticate de contabilitate si mai ales SAP. Vreau sa spun ca plata la sfarsitul lunii aprox 30 a fiecarei luni era o chestiune normala si ai dreptate cand spui ca o plata la inceputul lunii viitoare (primele 3-5 zile) urmareste aceeasi logica. Numai ca, si aici devii incorect, intarzierile de salariu de care se vorbeste nu sunt cauzate de vreo reorganizare contabila si sunt repetate. Au fost intarziate partial salariile si cu o luna. Asa ca nu are vreo legatura cu Cornete sau Imre ci cu sanatatea financiara a fiecarei companii. Cine le-a adus in starea asta, asta e un subiect separat.
  • Rahan pe băț Rahan pe băț
    @ din Presa: Unul dintre cele (deocamdată) 6 minusuri este de la mine, nu pentru că ai mentalitate de vătaf și de „angajat care se crede patron, cea mai nocivă ficțiune pe piața muncii din România“ (am citat din Costi Rogozanu) - nu ești deloc original. Ți-am dat minus pentru că, deși ești din Presă, nu citești cu atenție articolul. Uite ce scrie acolo:
    Ieri (5 septembrie), când angajații se așteptau să primească banii...

    Dragi colegi,
    Vă cer înţelegere încă o dată. Salariile aferente lunii august vor fi plătite pe data de 21 septembrie.

    Sublinierile îmi aparțin.
    Dar admițând că ai avea dreptate, amânarea salariilor se face cu maximum 2 zile la interval de 3-4 luni, până obții rezultatul dorit, nu cu 16 zile dintr-o lovitură.

    Din câte știu eu, dar s-ar putea să mă înșel, Adevărul Holding activează pe piața media de mai mult de 6 luni, iar oamenii de acolo muncesc în fiecare zi, nu semestrial.
    Tot în corpul articolului ai fi putut citi câteva dintre mesajele (care au scăpat necenzurate) postate pe intranet. Asta înseamnă din interior, nu „din afară“.

    Din afară (și din fericire) sunt eu. Comentez pentru că mă oripilează nedreptatea, nesimțirea și lipsa de elementară empatie care ar trebui să caracterizeze orice antropomorf.
  • din Presa din Presa
    ..eu in acest subiect sunt in dezacord. Nu sunt nici fanul lui Imre si nici a lui Cornete si nici pe departe a echipei de la Adevarul. Insa sa fim serios. Salariile in acea companie se dadeau inainte de sfarsitul lunii. O decizie de amanare a salariilor dupa inchiderea lunii o au toate companiile serioase din Romania...si mai ales multinatioanalele. Intr-o industrie in stare clinica unde banii se intorc la 6 luni din publicitate si la saptamani din distributie...o decizie de aceasta natura imi pare corecta. Doar ca ca Imre nu a fost suficint de vertical in fata angajatilor sa sustina corect aceasta cauza...
    In rest numai bine... insa comentariile arata tipicul caracterului romana... trageti cu gloante din afara arenei... Treceti in interior si luptati...daca stiti si puteti!
  • Larisa Larisa
    Asta e urmarea politicii "capul plecat sabia nu-l taie", aplicata de 20 de ani in presa romaneasca (si nu numai). Cata vreme ziaristii nu-i ating nici cu o floare, indivizii imbogatiti peste noapte in Romania deschid un trust de presa sau de televiziune, pentru interese politice, de afaceri ori pentru prestigiu in ochii altor nouveaux riches, dupa care, cand nu mai au nevoie de ele, le arunca la gunoi, cu tot cu oamenii aferenti. Victimele respira usurate ca au mai scapat o tura, dupa care sunt atinse de urmatorul val de concedieri. Si tot asa, ad infinitum. Sarmanii salariati si concediati au fost obisnuiti sa taca si sa inghita "prin batista", vorba unui clasic in viata. Acum e prea tarziu sa se mai faca ceva.
  • reporter reporter
    :) daca citesti on-line, felicitari ca inca mai scrii corect, la cite prostii se scriu acolo... probabil de aia si crezi gogoasa RL, nu? :)
  • Korkodel Korkodel
    Adevarul...e ca sunteti niste fraieri ca nu ii prindeti la mijloc pe guzgani, sa ii inchideti in firma si sa le dati macar o mama de bataie. Deh, romanu e intelegator, unguru nu prea :))
  • Johnny Bravo Johnny Bravo
    Din experienta mea pe piata media se pare ca rolul unui sef de acest gen nu este de a aduce profit adica Doamne fereste sa munceasca ceva. Nu, rolul lui este acela de tampon intre angajati si patron. Mai exact, daca ai o problema si te plangi iata! el e primul care poate sa uite repejor asigurandu-te ca esti foarte important si-ti va expune doleanta la cel mai inalt nivel in asteptarea unei rezolutii. Si em mai probabil sa ajungi pe luna decat sa vezi problema rezolvata. De ce sa se necajeasca sefu' cu toti neavenitii care-si vor salariul? Rolul de filtru e bine implementat iar tu stai linistit, scrii articolele constient ca un om important te-a luat in considerare. Pentru 5'.
  • The Doors Closed The Doors Closed
    Azi e sedinta aia de bord unde nesimtitii astia care dau oameni afara halesc somon, icre negre si cotlete de miel la restaurantul de la etj 3. Ce-ar fi sa mergem si noi astia care n-avem bani de paine, sa ne ghiftuim? Nu ne inviti, Ionescule?
  • reporter reporter
    Chiar in aceste momente il urmaresc pe Dorin Chiotea la Realitatea TV, vorbind despre meciul Romania - Franta. Excelent ziarist: concis, documentat, fluent, elegant. Un PROFESIONIST care nu bate campii ca aia de la tv-urile de sport. Cum naiba de l-au facut cretinii astia sa plece? Mai au sa-l termine pe Ion M Ionita si sa ramana cu imputitul de Cartianu. Asta si cu Ionescu, Orcan, Stancu si Sasu o sa stinga lumina pana la iarna.

Trimite un comentariu

sus