Skip to main content

Salariile de la Adevărul, întârziate două săptămâni

 

Salariile care urmau să se dea ieri la Adevărul Holding au fost întârziate.

Publicitate

Ieri (5 septembrie), când angajaţii se aşteptau să primească banii, directorul general Peter Imre a anunţat, pe intranet, că salariile vor fi date pe 21 septembrie.

Cititorii paginademedia.ro au semnalat anunţul, care a atras mai multe comentarii pe intranetul Adevărul.

Anunţul intern, dar şi câteva comentarii făcute de angajaţii Adevărul, în continuare:

Anunţul lui Peter Imre:

Dragi colegi,
Vă cer înţelegere încă o dată. Salariile aferente lunii august vor fi plătite pe data de 21 septembrie.

Ştiu că fiecare dintre voi aveţi greutăţi.

Îmi pare rău că această măsură vă afectează.

Sper ca aceasta să fie ultima lună când se decalează plata salariilor.

Cu colegial respect,
Peter L. Imre

Câteva comentarii:


Dragii mei, stati calmi, ca primim Rahan…

Va multumesc pentru scuzele pe care ni le prezentati, domnule Imre.
Va cred ca va pare rau. Daca îmi permiteti, eu cred chiar ca va gânditi în fiecare seara la noi.
Acum, dac-o fi sa ne execute banca si sa ne cautam de-un leu pentru o franzela…o sa ne aducem aminte ca e o perioada mai dificila. Ne sacrificam, domnule Imre, stim ca trustul o duce greu. Trebuie sa facem si noi un efort.
Domnule Imre, cei care înjura aici la comentarii sunt niste oameni care nu înteleg perioada dificila din punct de vedere economic, nu înteleg ca sunt zeci de jurnalisti care abia asteapta sa ne ia locul.
Oameni buni, de ce nu vreti sa întelegeti ca suntem binecuvântati sa lucram la cel mai profitabil trust de presa din România?
Chiar nu va dati seama cât de norocosi suntem?


si totusi, cine ne garanteaza ca noi chiar ne vom lua salariul INTREG pe 21? si apoi pe 5 octombrie? NE RASPUNDE CINEVA LA INTREBARI/COMENTARII ???

Rectific, nu vreau sa ma intalnesc prin instante cu nimeni, dar ma indoiesc ca “domnul” Imre stie cum e sa traiesti cu 1.500 de lei pe luna. Pacat de la plecarea lui Corneteanu firma s-a distrus. Oare domnul Patriciu nu vede? Sau poate ca vrea sa inchida ziarul in cel mai scump mod posibil…

frate, ma intereseaza, dar pot sa-ti platesc dupa 21?

Vand Peugeot 307 – pret negociabil

Dar nu afecteaza. este perfect. nici nu avem nevoie de bani. ne place sa traim riscant ca asa se intampla cand nu ai banii pentru care lucrezi.


Multumim mult domunule Imre. Ati promis si data trecuta ca nu se va mai intampla. Cuvantul dat se respecta. Cel putin asa e la noi amaratii in redactiile regionale. Se pare ca suntem fortati sa demisionam. Poate ca e si asta o strategie. Si inca ceva. Dupa cum spunea un coleg intr-un post anterior: nu cred ca dumneavoastra domnule Imre aveti greutatile noastre. Intre salarii de 1.500-2.000 de lei si altele de 15.000-20.000 de euro este o diferenta. Nu cred ca dumneavoastra ramaneti fara bani de paine si de chirie! Ne-ati dezamagit profund.

Tiganul Buridan a vrut sa-si invete magarul sa nu mai manance si i-a tot redus ratia de fan. Rezultatul a fost ca intr-adevar, magarul a invatat sa nu mai manance, necazul fiind doar ca atunci cand a invatat sa nu mai manance, magarul a murit.”
…fiecare intelege ce vrea…

O ce veste minunaaaataaaaa… Banca ma va intelege ca o sa le platesc mai tarziu rata, in cel mai fericit caz, cu 12 zile. Nici nu o sa aiba pretentii de la mine… o sa-mi dea si un bonus!

Penalizarile ratelor bancare le suporta Adevarul Holding pentru fiecare dintre noi ?

Va rog, pe aceasta cale, sa anuntati din timp. Sunt oameni care ar fi putut rezolva niste probleme daca ar fi stiut macar cu o saptamana inainte. Nu este normal sa aflam, in ziua salariului, ca acesta va intarzia 2 saptamani si jumatate.

Speranta moare ultima dar inainte murim noi de foame. Ca sa nu mai vorbim de rate intarziate pe la banci sau de imposibilitatea de a cumpara medicamente pentru cei care au vreun bolnav in familie. Probabil ca dupa 21 nu va mai intarzia plata salariilor, asta pentru ca probabil nu o sa mai avem ce salariu sa luam(ca tot trecem prin recenta disponibilizare).

Cred, in continuare, ca este o gluma proasta. Sper sa va razganditi. Mi se pare ca totul seamana a bataie de joc! Ne afecteaza cum nici nu va inchipuiti…


ok, bani nu-s. macar bonurile?

Oameni buni. Ne nenorociti… Ne iau bancile casele… Nu cerem decat respectul cuvenit si dreptul salarial pentru care am muncit.. Nu vrem ajutor. Vrem doar drepturile pentru care muncim

Domnule Imre sunt sigur ca nu aveti genul acela de greutati pe care le avem noi. Nici nu vi le dorim. Sau poate da…

adica pe 5 octombrie vom primi salariul pe septembrie?

bv voua!!! click nr 1??????? la ce? la intarzierea salariilor cumva?

NU SE POATE. AJUNGE. CUM PE 21? SI NOI SPERAM SA NE MAI CUMPERE CINEVA LA TARABA

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sclavu sclavu
    Partea proasta este ca noi, sclavii acceptam toata aceasta bataie de joc, continuam sa muncim ca boii, sa ne taram pe jos pana in pipera cand nu mai avem bani de metrou si sa ne prefacem ca nu se intampla nimic. unora le tataie fundu ca vor fi dati afara si nu musca mana care “i-a hranit”. Nu trebuie gandit asa! Suntem oameni de valoare, iar Patriciu, Imre si toata sleahta lor ar trebui sa se simta onorati ca ne punem semnaturile pe “produsele” lor (asa cum le place sa le numeasca!). Insa ca peste tot nu exista nici un front comun, nicio atitudine, nicio solidaritate!!! Intr-o tara civilizata, angajatii fac greva din momentul in care li se sisteaza fisele de cafea. Daca n-am exista noi, n-ar mai exista “produsele” idiotilor astia care se lafaie pe salarii de mii de euro. Avem o putere, insa nimeni nu face nimic cu ea.
  • vali vali
    nu citesc adevarul decit online. mi se pare ca se tabloidizeaza incet incet, pacat. o sa trec pe romania libera, aud ca se vinde si mai bine, poate e scrisa mai bine, mai stii?
  • hans hans
    singura solutie este demisia in bloc. toti, de la A la Z, reporteri, redactori, editori, corectori, IT-ul, soferi etc. altfel, se va face executie one by one, scapi o tura, poate si a doua dar te loveste la a treia. e doar o chestiune de timp.
  • DTP DTP
    astazi, la anuntul de pe intranet cu plata salariului, un angajat se intreba daca o sa ne raspunda cineva la comentarii. uite unul dintre raspunsuri: "suntem pielea pulii adevarului. scuzati-mi expresia. e bataie de joc ce se intampla, iar daca suntem revotlati, zburam. marele adevarul" Nu cunosc persoana care a scris, dar tin s-o felicit pentru curaj. Trebuie ca este intr-o situatie financiara f grea daca i-a ajuns cutitul la os si-a scris asa ceva. Ciudat este ca, desi multe dintre comentariile de ieri au fost sterse, p-asta nu l-a sters nimeni. Pe sefi ii doarae fix la basca, ei au planuri mari cu TV-ul, muta tot personalul la parter pentru ca la etaj sa faca studio TV!!! Rahan, ai dreptate, ar trebui ca niciun redactor sa nu mai scrie, niciun DTP-ist sa nu mai faca nimic, sa vedem ce iese miine pe tarabe! Asa le trebuie unor nemernici ca astia, care trateaza oamenii ca pe gunoaie.
  • greenisthenewred greenisthenewred
    Catavencii s-a stabilizat pe la 4000. E o revista fara umor, fara coloana vertebrala dar cu aceeasi "seniori" care au uitat de prin 2005 cum se face o bula.
    E o revista proasta iar "distrugerea" ei nu tine de Imre, el oricum e ocupat sa distruga aproape un holding intreg.
    Gligor, ori faci parte din echipa? La ce glume slabe cu 30.000 faci, e clar de ce nu vindeti revista :))
  • Predicatorul frustrat Predicatorul frustrat
    @Gligor - Batrane, Catavencii duduie rau, da' bine: vinde vreo 4.000, dupa ce tirajul initial a fost 50.000. Imre ii nenoroceste si p-astia.
  • catza catza
    catavencii duduie de la 15 mii in jos.
  • Gligor Gligor
    Nu cred ca toate produsele holdingului merg prost. Aud ca nou lansata revista catavencii duduie pe la 30.000 ex. Normal, unde e talent, merge si tirajul, vine si reclama, curge si salariul.
  • Rahan pe bat Rahan pe bat
    Mamă, ce-și mai bat ăștia joc de voi! De grevă (până vi se virează banii în conturi) ați auzit sau nu se ia în calcul din cauza celor 10 de la ușă care abia așteată să muncească pe gratis, în locul vostru?!

    Adevărul este că v-o cam meritați. Trebuia să vă solidarizați cu cei care au fost disponibilizați și să încetați lucrul imediat. Aș pune pariu că toți cei rămași au răsuflat ușurați că pe ei i-a ocrotit îngerul păzitor și de data asta. Puneți-l pe vizionarul Dinu Patriciu să aleagă: voi, sau Imre-Cartianu-Iones cu tot neamul lor.
  • Gogu Pintenogu Gogu Pintenogu
    Fratilor, nu e clar ca sandramaua e praf? Trebuie sa mergem la doua capete si sa ne cautam de lucru. Vrajeala cu pontajul nu tine, e pentru a ne face sa tragem ca sclavii de dimineata pana noaptea ca sa-si umfle conturile alde Imre, Ionescu, Blaga etc. Cartianu mai dispare vreo 4 luni de la birou sa mai scoata o carte pe munca altora, dar sa ia el comisionu' de 30.000 euro. Se aude ca DP mai da banu' de salarii pana la finalul anului apoi, daca nu se vede nimic ca lumea, inchide pravalia. Cum sa mai avem incredere in asemenea nesimtiti care asteapta ceasul al 13-lea sa te anunte ca nu dau leafa?! Adevarul va ajunge 32 de pagini, alti 30 insi vor fi dati afara spunandu-se ca au fost niste loaze care n-au pontaj bun si agenda plina.
  • adi adi
    haosul continua, nimeni nu stie ce sa faca, la ce ora sa vina la munca, sa mai vina sau nu, garantat toti isi cauta de munca oriunde ar fi dar pe bani.nimeni nu mai scrie nimic, toti au depresii ,sefii cei platiti cu mii de euro nu au dat nici macar un mail intern sa zica mai opameni, mai facem ceva, inchidem de tot, toti stau aiurea, iar managerii la coctailuri. asa garantat se duce totul dreacu, ca mai bine nefacand nimic, nu are cum sa fie. adio adevarul, nu te apuca, Craciunul, probabil se va trece pe online tot degeaba, ca nu scot nici 10000 de euro, deci adio definitiv. spre somaj baieti:))
  • oarecare oarecare
    Din cate am inteles eu in economia de piata, capitalism, etc:

    Un angajat umil se obliga contractual sa scrie un numar de stiri/articole lunar. In urma acestui serviciu este rasplatiti sa zicem cu 1500 lunar pentru paine si apa. In caz ca nu o mai face sau esueaza din diferite motive, este dat afara.

    La randul sau, un director/manager se obliga sa conduca firma si "cashflow-ul" astfel incat institutia sa fie pe profit. In schimbul acestui lucru el primeste se pare de la 5000 de euro pana la 20.000 de euro lunar! Scriu in euro pentru ca daca ii transform in lei apare o cifra astronomica asemanatoare cu pretul apartamentelor... De asemenea, logic, si in acest caz ar trebui in caz de esec sau nerespectarea sarcinilor sa fi dat afara... nu? E si asta o obligatie contractuala simpla in economia de piata...

    Asa pot fi si eu director. Da-ti-mi si mie 20 000 de euro pe luna sau un ferrari si va dau si eu afara pe toti sau va dau banii cand am:D Cei cu salarii astronomice nu ar trebui cumva sa aiba si ei sarcini si indatoriri pe masura? Sunt oare respectate, indeplinite?
  • Oracolul din Delphi Oracolul din Delphi
    Peter Imre, drag coleg,
    Sa nu uiti ca esti un neg
    Pe obrazul unui Holding
    Facut praf parca la ordin

    Dai salarii cu toptanu',
    Nu-l vezi nici pe Cartianu,
    L-ai adus si pe Ionescu,
    Tu esti noul Ceausescu!

    Cu salarii nesimtite
    Si concedieri subite
    N-o sa faci tu nicio branza
    Peter-baci, ajungi pe burta!

    De demisie, onoare,
    N-ati auzit tu si gasca,
    Suntem toti care pe care
    Drag coleg, asa e oare?

    Ne e sila si de tine,
    Si de sefii cei lingai,
    Care fac ce stiu mai bine:
    O freaca pe euroi!

    Cu pontaje, far d'idei
    Ziarele-s de doi lei,
    Dar i-avem pe-Orcan si Stancu:
    Garantat, ne ducem dracu'!

    Corneteanu e departe,
    Toate ii merg ca pe roate!
    Halpert isi rade in barba,
    Noi pe bloguri dam din barda.
  • andrei andrei
    Aceast "holding" ar trebui sa inchida practic jumatate din publicatii si sa dea afara 75% din angajati, sau sa injumatateasca megasalariile sefilor ca sa ajunga pe profit.
  • nu, ca ma dau afara nu, ca ma dau afara
    :))) foarte tare. am si eu un comentariu. pacat (sau un caz foarte fericit) ca am fost unul dintre disponibilizatii din septembrie, deci numele de aici nu mi se mai potriveste. Abia astept valul de concedieri din decembrie

Trimite un comentariu

sus